کد خبر: 202463
تاریخ انتشار: ۶ شهریور ۱۳۹۶ - ۱۷:۵۲

به‌سرعت در حال گسترش شبکه‌‌های خود هستیم و امیدواریم تا پایان سال در تمام استان‌های بزرگ کشور نماینده داشته باشیم.

به گزارش اخبار خودرو ، در دو بخش پیش از گفت‌وگو با غلامرضا رزازی ( بخش نخست  - بخش دوم ) ، مدیرعامل ستاره ایران (نماینده رسمی بنز در کشور)، به مباحثی همچون مدل‌هایی که قرار است وارد شوند، نحوه واردات، میزان آن، مشکلات تولید‌، مشکلاتی که با بسته شدن ثبت سفارش به وجود آمده و اینکه قرار است سال جاری چه تعداد از محصولات بنز وارد شوند، پرداخته شد.

[caption id="attachment_202466" align="aligncenter" width="600"]مرسدس‌بنزهایی که ۲۰درصد ارزان‌تر از بازار هستند مرسدس‌بنزهایی که ۲۰درصد ارزان‌تر از بازار هستند[/caption]

در بخش پایانی و در ادامه بحث علاوه بر پیگیری مسائل پیشین به تاثیر واردات مستقیم و برنامه ستاره ایران برای ارائه خدمات و گسترش شبکه نمایندگی‌‌ها می‌پردازیم. همچنین در این گفت‌و‌گو مساله توجیه اقتصادی نیز مطرح شد.

پیش از آنکه ستاره ایران مجددا به‌عنوان نماینده بنز شروع به کار کند، برخی اقدام به واردات و فروش این برند کرده‌اند. این بخش از دارندگان بنز برای دریافت سرویس‌ها و خدمات پس از فروش می‌توانند به شما مراجعه کنند؟ رابطه ستاره ایران با این بخش از بازار چگونه خواهد بود؟ طبیعتا این بخش از بازار را هم پوشش خواهیم داد. ستاره ایران برنامه‌ای دارد که از زمان مدیران قبلی آغاز شده و قصد ما این است که آن را گسترش دهیم و آن بحث تامین قطعات یدکی است؛ قطعاتی که به‌صورت اورجینال از تولید‌کنندگان خواهیم گرفت و می‌خواهیم این‌ قطعات را هم در نمایندگی تعمیرگاه مرکزی‌ و هم در شبکه نمایندگی‌‌های ستاره ایران در سراسر کشور داشته باشیم. البته در حال حاضر نیز چند محموله شامل قطعات وارد و از این نظر وضعیت نسبت به گذشته بسیار بهتر شده است.

آیا برنامه‌ای برای ادامه تامین قطعات نیز خواهید داشت؟ بله. تا پایان سال در حد سه، چهار میلیون دلار خرید خواهیم داشت. فرض ما این است که با شروع عرضه باید شبکه‌ای قوی برای پشتیبانی خودروها داشته باشیم.

الان نیز شبکه نمایندگی ستاره ایران در هشت شهر کشور دایر است و به خریداران گذشته بنز در همه مدل‌ها خدمات می‌دهند‌. اگر در مواردی هم قطعه‌ای موجود نباشد، پیش‌بینی و برنامه‌‌های لازم برای تامین سریع آن‌‌ها داریم و امور مربوطه را انجام داده‌ایم.

در عین حال به‌سرعت در حال گسترش شبکه‌‌های خود هستیم و امیدواریم تا پایان سال در تمام استان‌های بزرگ کشور نماینده داشته باشیم. ضمنا در حال حاضر با دو نمایندگی جدید در مشهد و بندرعباس در حال انعقاد قرارداد هستیم ولی در عین حال تلاش بر این است که در تمام مراکز استان‌‌ها نمایندگی مستقر داشته باشیم؛ برای جذب نماینده‌های شهرهای دیگر نیز به‌زودی فراخوان جدیدی می‌دهیم.

با این تفاسیر هیچ‌کس جز شما نمی‌تواند این برند را وارد کند؟ فعلا قانون این است، ولی نمی‌دانم این قوانین پایداری‌اش چگونه باشد. امیدواریم این اتفاق بیفتد چون واقعا به نفع مصرف‌کننده است، به دلیل این‌که خودروی وارد‌شده با قیمت مناسب‌تری عرضه می‌شود.‌

تا چه میزان این قیمت برای مصرف‌کننده کمتر خواهد شد؟ به عنوان نماینده رسمی دایملر بنز تا ۲۰ درصد قیمت تمام‌شده‌مان از واردکننده‌های غیررسمی پایین‌تر خواهد بود. البته چون ملزم به رعایت قیمت سازمان حمایت هستیم، قیمت‌هایمان رقابتی‌تر خواهد بود و طبیعتا پایین‌تر از قیمت گری‌مارکت و به نفع مصرف‌کننده است.

[caption id="attachment_202467" align="alignleft" width="345"]غلامرضا رزازی، مدیرعامل ستاره ایران (نماینده رسمی بنز در کشور) غلامرضا رزازی، مدیرعامل ستاره ایران (نماینده رسمی بنز در کشور)[/caption]

پس شاهد اختلاف قیمت بنز نسبت به بازار خواهیم بود؟ قطعا همینطور است. بحث بعدی، ارزی است که از کشور خارج می‌شود. وقتی به‌صورت مستقیم خرید می‌کنیم، ارز پرداخت می‌شود. در واقع تخفیف را از فروشنده اصلی می‌گیریم و به همان نسبت نیز ارز کمتری از مملکت خارج می‌شود.

ممکن است خودروی بنز، ب‌‌ام‌و و مدل‌های دیگر از هر جای دنیا وارد کشور شود ولی گران تمام می‌شود و به نفع هیچ‌کس نیست چرا‌که قیمت تمام‌شده بالا می‌رود و در‌نهایت خودرو، هم گران‌تر به دست مصرف‌کننده می‌رسد و هم میزان خروج ارز بیشتر خواهد بود.

در ضمن محصولی هم که وارد می‌شود چندان نمی‌تواند مورد اعتماد باشد. مسائلی در این میان به وجود آمده است که ما نیز با آن مواجه شده‌ایم، مانند وارد کردن خودروی کارکرده به نام خودروی صفر کیلومتر.

گاهی پیش آمده فردی با ادعای اینکه خودروی صفر کیلومتر خریده، برای دریافت خدمات به نمایندگی‌‌های ما مراجعه کرده است که متوجه شده‌ایم خودرو دست‌دوم بوده و تا ۲۰ هزار کیلومتر نیز کار کرده است، یا خودرویی به اسم صفر برای دریافت خدمات گارانتی مراجعه می‌کند که با بررسی‌های صورت‌گرفته متوجه می‌شود که خودروی کار‌کرده را به نام صفر به او داده‌اند.

اما هنگامی که از نمایندگی اصلی خرید صورت بگیرد دیگر این مشکلات وجود نخواهد داشت چراکه واردات به‌صورت مستقیم و از شرکت مادر صورت می‌گیرد.

بنابراین دیگر مشکلات واردات واسطه‌ای و عدم اطمینان به محصول وجود نخواهد داشت. به بیان دیگر مصرف‌کننده می‌داند که خودرو از شرکت اصلی آمده، واسطه‌ای در کار نبوده و گارانتی دارد پس خریدار با اطمینان خاطر اقدام به خرید می‌کند و البته به قیمت مناسب می‌خرد.

ضمن اینکه امیدوارم با فراهم شدن شرایط کار به نحوی پیش برود که عرضه در حد تمام مدل‌های مورد نیاز بازار به‌موقع در اختیار مصرف‌کننده قرار بگیرد.

آرزوی ما این است که بتوانیم به یک تیراژ مناسب برسیم و بتوانیم بر قیمت‌‌های بازار اثر بگذاریم تا قیمت خودرویی که عرضه می‌کنیم با بازار تفاوتی نداشته باشد.

برآورد دارید که چند دستگاه بنز در کشور تردد می‌کنند؟ آمار دقیقی ندارم اما بر‌اساس برآورد ما بین ۲۵ تا ۳۰ هزار دستگاه است. در حال حاضر نیز با روش‌هایی در حال تشکیل یک جامعه آماری هستیم تا بر اساس آن هم دارندگان بنز را بشناسیم و بتوانیم به آن‌ها خدمت مورد نیاز را ارائه کنیم ولی هنوز رقم دقیقی نداریم چون به هر حال می‌دانید که بنز همچنان از مدل‌های قدیمی‌ تا جدیدش در کشور در حال تردد هستند. چون خوشبختانه عمر این خودرو بالاست.

درباره لایحه سازماندهی بازار خودرو که در حال تنظیم است، چقدر اطلاع دارید؟ اطلاع کامل داریم. می‌دانیم که در کمیسیون زیربنایی تصویب و برای تصویب هیات دولت فرستاده شده ست، ولی به نظر می‌آ‌ید به لحاظ اجرایی باید روی آن کار شود، چون در اجرا با مشکل مواجه می‌شود. اگر ایراداتش رفع شود، می‌تواند کمک کند.

مثلا چه بخش‌هایی با مشکل مواجه می‌شوند؟ بحث اقتصادی ‌بودن تولید و اینکه در این شرایط وارد‌کننده را ملزم به تولید، آن هم در مقیاس‌‌های غیر‌اقتصادی کنیم. ضمن این‌که حتی برای تیراژ بالا الان توجیه اقتصادی وجود ندارد. تیراژ بالا به‌طور مثال ۱۰ یا ۲۰ هزار دستگاه است چون هیچ مزیتی برای واردکننده ندارد که در این‌صورت تولید کند. در واقع وقتی تولید و واردات تفاوت چندانی ندارد، باید برای تولید سرمایه‌گذاری صورت گیرد. به هر حال باید یک مقیاس اقتصادی برایش تعریف شود؛ این‌که بحث تولید را با هر تیراژی جزو الزامات قرار دهیم، کارشناسی نیست.

احتمالا سه گزینه وجود دارد؛ یکی این‌که نماینده مستقیم باشد،تولید انجام شود یا صادرات صورت گیرد؟ نکته دیگری افزون بر این‌‌ها وجود دارد؟ محور اصلی‌اش این است که نمایندگی رسمی باشد، خدمات پس از فروش قابل ارائه باشد، در مورد بحث صادرات باید بررسی بیشتری صورت گیرد که حذف شود. حالا در مصاحبه نهایی در دولت شاید این اصلاحات صورت بگیرد، ولی شرط داخلی‌سازی که مثلا ۴۰یا ۵۰درصد باشد، شاید برای برندهایی که با تیراژ بالا واردات می‌کنند و بازارشان کشش دارد توجیه داشته باشد، ولی بعضی از برندها که لوکس هستند، تیراژشان اصلا در حدی نیست که بخواهند این کار را انجام دهند.

گویا اصلاح شده و برای تولید دو هزار دستگاه به پایین نیازی نیست. این‌ میزان عدد خوبی است یا این‌که دوباره باید اصلاح شود؟ برای ما که خط تولید داریم، همین دو هزار هم خوب است ولی اقتصادی نیست. باید ترجیح وجود داشته باشد، یعنی مشوق برای داشتن خط تولید وجود داشته باشد.

از چه میزان به بالا اقتصادی است؟ بالای پنج دستگاه با مشوق‌ می‌تواند خوب باشد، ولی بدون آن مشوق‌ها، ۱۰۰ هزار تا از آن هم شاید توجیه نداشته باشد.

مساله تاثیر‌گذار دیگر در این بحث از نظر شما چیست؟ بحث نحوه قیمت‌گذاری و ضوابطی که در گذشته مصوب شده، به نظر می‌آید که در آن منطق اقتصادی چندان دخیل نیست؛ هرچند الان نظارت جدی صورت نمی‌گیرد.

بهتر است این بحث را بگذاریم برای بعد. چون ما طرح رسمی انجام می‌دهیم، ضابطه‌ای وجود دارد که غیرقابل اجراست و کسی هم کاری به آن ندارد. حالا بعضی از شرکت‌ها مثل ستاره ایران که می‌خواهند در چارچوب ضوابط کار کنند، دچار پارادوکس می‌شوند. این موضوع را طرح کرده‌ایم تا بتوانیم با دوستان شفافش کنیم.

چون بعضی از تصمیمات طوری گرفته می‌شود که نمی‌توان اجرایش کرد. خارج از این بحث و در محاسبه قیمت یک بحث هفت درصد در قیمت تمام‌شده وجود دارد یعنی می‌توانید تا هفت درصد بالای قیمت تمام‌شده این محصول را بفروشید، در‌حالی‌که هزینه مالی، نمایندگی، گارانتی و... گرفته نشده یعنی اگر بخواهید این‌ هزینه‌ها را از قیمت تمام‌شده کم کنید، از هفت درصد بیشتر می‌شود.

این موضوع را با مسئولان مطرح کرده‌ایم. آنها معتقدند که حرف درست است، ولی قانون است دیگر؛ باید کمک کنیم که قانون اصلاح شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 6 =