به گزارش اخبار خودرو ، در دنیای امروز تجارت جهانی، برگ برنده کشورها در تاثیرگذاری اقتصادی و سیاسی، امر صادرات خودرو است. به عنوان مثال امروز آلمان با داشتن خودروسازانی نظیر مرسدس بنز، بامو، فولکس واگن، آئودی و... صادرکننده خودرو به شمار میرود و در دنیا آلمان را به نام این ماشینها میشناسند. کشورهای دیگری نظیر ژاپن، کرهجنوبی، فرانسه و آمریکا نیز چنین هستند. این در حالی است که ایران بهرغم داشتن سابقه بسیار زیاد در خودروسازی هنوز نتوانسته به یک صادرکننده خودرو حتی در منطقه بدل شود.
برای بررسی این موضوع به سراغ مهدی پورقاضی، رئیس کمیسیون صنعتومعدن اتاق بازرگانی تهران رفتیم.
[caption id="attachment_203722" align="aligncenter" width="692"]
وی در پاسخ به این پرسش که بیش از دو سال از اجرایی شدن برجام میگذرد و از این رهگذر خودروسازان توانستهاند با شرکای خارجی قراردادهای همکاری منعقد کنند بنابراین اگر بخواهند از طریق این قراردادها بازارهای صادراتی خود را توسعه دهند، چه اقداماتی باید انجام شود، گفت: «قراردادهای خودرویی که در فضای پسابرجام بسته شد میتواند منجر به ارتقای کیفیت تولیدات خودروسازی کشور و همچنین قدرت انتخاب مشتریان را در شرایطی که تنوع محصول زیاد شود، فراهم کند.»
پورقاضی گفت: «از سویدیگر باید توجه داشت ضروری است در این فضا دانش و تکنولوژی روز خودروسازان خارجی به خودروسازان منتقل شود، اگر این اقدامات در قراردادهای خودرویی لحاظ شوند، قطعا میتوان به صادرات خودرو دست یافت اما اگر چنین اتفاقاتی روی ندهد، نمیتوان توفیقی حاصل کرد.»
وی با اشاره به اینکه اگر میخواهیم به یک صادرکننده پایدار خودرو مبدل شویم، باید به مسائلی توجه کنیم، گفت: «در اینباره نکته بسیار ظریفی وجود دارد، خودروسازانی که با شرکتهای خودروسازی ما قرارداد بستند، به دنبال منافع بلندمدت هستند و به این موضوع میاندیشند، این در حالی است که در دو خودروسازی بزرگ کشور، مدیریت دولتی حاکم بوده و با این مدل مدیریتی نمیتوان برای بلندمدت و آینده برنامهریزی کرد، چراکه مدیر این سیستم نمیداند تا چه زمانی سر کار است و بعد از آن چه اتفاقی روی دهد. خودروسازان ما باید به طور واقعی خصوصی شوند، در این صورت میتوان برای آینده برنامهریزی بلند مدت داشت و آن وقت میتوان به صادرات اندیشید.»