به گزارش اخبار خودرو ، برخی از کارشناسان معتقدند، بهرغم فراهم شدن تمامی زیرساختها و امکانات لازم در صنعت خودرو، صادراتی در این حوزه صورت نمیگیرد. از سویی باید دید اشکال کار کجاست و لازم است چه تمهیدات و راهکارهایی در پیش گرفته شود تا بتوان به اهداف ترسیم شده دست یافت.
درهمین رابطه محمدرضا منصوری عضوکمیسیون صنایع و معادن مجلس به بیان نقطه نظرات خود پرداخته است.
[caption id="attachment_206107" align="aligncenter" width="354"]
علل شکل نگرفتن صادرات پایدار خودرو چیست؟ در گذشته قیمت خودرو با دلار ۸۰۰تومانی محاسبه میشد و امروزه با دلار ۴هزار تومانی، خودروی ایرانی میتواند با چند برابر سوددهی در بازارهای جهانی عرضه شود، اما به دلیل دو چالش موجود در ساخت، همچنان امکان صادرات ندارد.
این دو چالش چیست؟ یکی از این چالشها رقابتپذیری است و این موضوع عاملی برای ارتقای کیفیت خودروسازی کشور قلمداد میشود.اگر رقابتپذیری در صنعت خودرو حکمفرما شود، شاهد ارتقای کیفیت تولید خودروی ساخت داخل کشور خواهیم بود.
دیگر باید به چه مواردی توجه کرد؟ جذب سرمایهگذار خارجی و انتقال تکنولوژی نیز راهکار مهمی در رقابت پذیری و پایان دادن به وضعیت کنونی صنعت خودروی ایران است، با ورود تکنولوژی مدرن به خودروسازی ایران شاهد تربیت مدیران توانمند و برخوردار از تکنیکها و آموزشهای لازم در صنعت خودرو خواهیم بود که موجب تحول در مسیر صنعت خودرو شده و رقابتپذیری و بالطبع تولید کیفی را به ارمغان خواهد آورد.
اصول مهم رقابتپذیری شامل چه مواردی میشود؟ توانمندسازی مدیریت، تکنولوژی و آموزش نیروی انسانی سه اصل مهم در راستای رقابتپذیری و دستیابی به استانداردهای جهانی برای تولید محصول دانش بنیان و تقویت قدرت رقابت در بازارهای بینالمللی هستند.
قراردادهای خودرویی منعقدشده در برجام، چه نقشی در این بین ایفا خواهد کرد؟ عقد قرارداد با برندهای معتبر خودروسازی مسیر توسعه صنعت خودروی ساخت داخل کشور را هموار خواهد کرد و اینگونه بسیاری از معضلاتی که این روزها در این صنعت وجود دارد از بین رفته و شاهد تولید محصولات جدید، متنوع و با کیفیت خواهیم بود. علاوهبر آن اشتغال ایجاد میشود و سرمایهگذاری اقتصادی تا چندین برابر افزایش خواهد داشت.