کد خبر: 207087
تاریخ انتشار: ۹ آذر ۱۳۹۶ - ۱۳:۰۲
- چاپ
در شرایط جدید صنعت خودروی کشور، انتظار حضور و ایجاد تعامل میان تولیدکنندگان داخل و شرکتهای خارجی بیشاز گذشته وجود دارد. این در حالی است که ورود و جذب سرمایهگذارن خارجی در ایران، بهدلیل فضای نامناسب کسبوکار و نبود ثبات کافی در ابعاد مختلف اقتصادی، امری دشوار بهشمار میرود.
به گزارش اخبار خودرو ، در شرایط جدید صنعت خودروی کشور، انتظار حضور و ایجاد تعامل میان تولیدکنندگان داخل و شرکتهای خارجی بیشاز گذشته وجود دارد. این در حالی است که ورود و جذب سرمایهگذارن خارجی در ایران، بهدلیل فضای نامناسب کسبوکار و نبود ثبات کافی در ابعاد مختلف اقتصادی، امری دشوار بهشمار میرود. اما کشوری مانند ترکیه در همسایگی ما برای جذب حداکثری سرمایه خارجی از سالها پیش قوانین کسبوکار و شرایط سرمایهگذاری را اصلاح و تسهیل کرده است و این اقدام به حضور و رشد قطعهسازی و حتی صنعت خودروی این کشور منجر شده است.
در این رابطه نایبرئیس انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعهسازان خودروی کشور، با توضیح این مطلب که مهمترین عوامل در زمینه سرمایهگذاری در هر صنعت و هر کشوری، در درجه اول مباحث سیاسی و بعد از آن شرایط و نظام بازرگانی و وضعیت کسبوکار و محیط است، در گفتوگو با روزنامه «دنیای خودرو»، گفت: «اگر این مساله را از دیدگاه داخلی مورد بررسی قرار دهیم، مشخص میشود هنگامی که در بخشی سودآوری بیشتر و در عین حال دردسر کمتر وجود داشته باشد، سرمایهگذاران به آن سمت میروند. اگر از بُعد بینالمللی به موضوع نگاه کنیم، باید گفت سرمایهگذاران خارجی در کشورهایی که درزمینه سرمایهگذاری، شرایط کسبوکار سهلوآسان دارند و در این فضا تخلف، رانت یا انحراف اقتصادی ندارند، پول و سرمایه خود را راحتتر انتقال میدهند.»
احمدرضا رعنایی با اشاره به اینکه ما در ایران از ۲جهت با مشکل مواجه هستیم، اظهار کرد: «مشکل اول به فشارهای سیاسی خارجی مربوط میشود که کشور ما در زمان تحریم با آنها دستبه گریبان بود. درواقع پساز پشتسر گذاشتن آن شرایط، خیلی از شرکتهایی که با کشورهایی مانند آمریکا ترازهای تجاری قابلتوجهی داشتند، ترجیح دادند این تراز بزرگتر را حفظ کنند و به سمت کشوری مثل ایران نیایند.»
به گفته وی، مساله دوم فضای کسبوکار در کشور ما دارای نواقصی است. بهعبارت دیگر میتوان گفت ما در ایران بهنوعی خودتحریمی دچار هستیم و همین عامل باعث میشود سرمایهگذار خارجی نتواند سهل و آسان سرمایه خود را به کشور ما بیاورد، چون میداند این احتمال وجود دارد که به اصطلاح سرمایهاش در کشور ما دچار مشکل شود. بنابراین اگر بتوانیم مشکلات فضای کسبوکار را کاهش دهیم، موفقیتهای بیشتری درزمینه جذب سرمایه خواهیم داشت.
رعنایی در پاسخ به این سوال که آیا تعامل و برقراری ارتباط با شرکتهای خارجی میتواند باعث ارتقای فناوری و تکنولوژی تولید قطعات در کشور شود، تاکید کرد: «در هرصورت زمانی که نیازی وجود داشته باشد، باید در مسیر رفع آن حرکت کرد. برایناساس درحالحاضر نیاز تولید قطعات با تکنولوژیهایتک مدتهاست در کشور ما احساس میشود و شرکتهای متعدد و انجمنهای فعال و مرتبط با این حوزه، در حال حرکت به سمتی هستند که این نیاز پاسخ داده شود.»
نایبرئیس انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعهسازان خودرو در ادامه با اشاره به اینکه درحالحاضر بهدنبال شرکتهایی در خارج هستیم که بتوانیم آنها را با شرکتهای داخلی جوینت کنیم، افزود: «قصد داریم از این جوینتونچرینگ جهت خودکفایی و بهروز کردن تکنولوژی تولید قطعات داخل بهرهمند شویم. اگرچه با توجه به همان موانع سیاسی و مشکلات موجود در فضای کسبوکار که به آن اشاره شد، کار بسیار دشواری است. با این حال به این دلیل که چنین نیازی وجود دارد، در حال برنامهریزی برای برطرف کردن موانع موجود و انجام اقدامات ضروری هستیم.»
به گفته رعنایی، بخشهای فعال در این حوزه تلاش میکنند با حضور در نمایشگاههای بینالمللی و یا دعوت از اتحادیهها و انجمنهای قطعهساز سایر کشورهای پیشرفته، این نیاز را بهنوعی برطرف کنند.