به گزارش« اخبار خودرو » ، دولت دوازدهم تاکید ویژهای بر صادرات خودرو دارد. این ویژگی از آنجا بیشتر آشکار میشود که رئیسجمهوری نیز در بخشی از سخنانش در روز رای اعتماد به کابینه، به خودرو و تولید صادراتمحور پرداخت.
اماباتوجه به زیرساختهای موجود بهنظرمیرسد تولید خودروی صادراتی چندان هم آسان نخواهد بود و نیازمند اتخاذ رویکردی جدید با محوریت تقویت بنیههای تولید است.
این موضوع را با جعفر خیرخواهان اقتصاددان در میان گذاشتیم:
[caption id="attachment_209114" align="aligncenter" width="613"]
محصولات همکاری مشترک با شرکای خارجی درحال ورود به بازار کشور هستند.آیا این روند منجربه دست یافتن محصولات رقابتی برای صادرات خواهد شد؟
مقوله جدیدی در صنعت خودرو مطرح شده و آن این است؛ در عین حال که روند همکاری با شرکتهای خودروسازی دنیا باید ادامه پیدا کند، لازم است با شرکتهای مشاور و طراح برتر هم ارتباط برقرار کنیم. البته همکاری با خودروسازان خارجی برای ما بسیار مفید بوده و ما در این زمینه تجارب بسیاری هم به دست آوردهایم و در بخشهای بسیاری از صنعت خودرو مانند تیراژ انبوه و تولید خودروهای باکیفیت پیشرفت کردهایم.
پس چرا همچنان در زمینه تولید صادراتمحور مشکل داریم؟
بهرغم تمام کارهایی که در این زمینه انجام شده است، هنوز در برخی زمینهها دچار مشکل هستیم. این مشکلات در زمینه صادرات، انتقال دانش فنی و همچنین داخلیسازی نمود بیشتری پیدا میکند. برای رفع این مشکل شرکتهای خودروسازی حرکت خود را آغاز کردهاند و دولت هم باید از آنها حمایت کند تا بهتدریج به سمتی حرکت کنیم که بتوانیم طراحی خودرو انجام دهیم.
همکاری با شرکتهای خارجی باید به چه شکل باشد؟
چون در زمینه طراحی خودرو به تنهایی امکان طراحی نداشته و یا زیرساختهای لازم برای این کار را نداریم، بهتر است از شرکتهای بزرگ دنیا که خودروساز نیستند اما کار طراحی خودرو، پلتفرم، طراحی موتور، گیربکس و ساخت آن را انجام میدهند، استفاده کنیم.
به نظر شما تا به امروز همکاری با شرکای خارجی چه دستاوردی برای صنعت خودروی کشور داشته است؟
بیش از چند دهه است که با خودروسازان بزرگ و مطرح دنیا همکاری میکنیم. آن چیزی که ما از آنها یاد گرفتهایم تولید خوب، ایجاد تاسیسات باکیفیت و امکانات تولیدی، خطوط رنگ و خطوط مونتاژ و مواردی از این قبیل بوده است.