به گزارش« اخبار خودرو » ، یکی از دلایل توسعه نیافتن حمل ونقل جاده ای در برخی استانهای کشور، نبود نمایندگیهای خدمات خودروهای سنگین در این استانها و نیز کمبود دیگر سرویسهای خدماتی مورد نیاز ناوگان باری و رانندگان آنهاست. استاندار هرمزگان در همین راستا از ایجاد شهرک کامیونها در این استان خبر داده است.
وی این خبر را در پاسخ به «دنیای خودرو» درخصوص زیرساختهای این استان برای توسعه حمل ونقل جاده ای در بخشهای باری و مسافری اعلام کرد و افزود: ۵۴ درصد صادرات و واردات کشور از طریق بنادر شهید رجایی و شهید باهنر انجام میشود و به تبع پوشش این حجم بازرگانی در استان هرمزگان، ما به صورت روزانه شاهد ورود و خروج سه هزار دستگاه خودروی باری اعم از کامیون و کشنده به استان هستیم.
[caption id="attachment_209369" align="aligncenter" width="530"]
فریدون همتی ادامه داد: این حجم از ورود و خروج کامیون به استان البته آسیبهایی را هم به زیرساختهای ما وارد میکند و در بخش فرهنگی و اجتماعی استان اثرگذار است اما در مقابل کسب وکارهای بسیاری نیز رونق میبخشد. بنابراین ما درصدد ایجاد یک شهرک برای کامیونها در بندرعباس هستیم که نه تنها پایانه تخلیه و بارگیری خودروهای سنگین محسوب میشود بلکه مراکز خدماتی مورد نیاز رانندگان ازجمله نمایندگیهای فروش و خدمات این خودروها و مراکز معاملات و تعمیرات آنها نیز در این شهرک تجمیع خواهد شد و دیگر خدمات رفاهی مورد نیاز رانندگان نیز در همین شهرک تامین خواهد شد.
ایجاد زیرساخت برای ناوگان سنگین
استاندار هرمزگان درباره ایجاد زیرساختهای حمل ونقل در این استان بیان کرد: هم نیاز به زیرساختهای جاده ای داریم و هم نیاز به خط ریلی گسترده و از الان با سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای در بحث ریل کارهای جدیدی را آغاز کرده و دیدگاه هایمان را نزدیک کرده ایم. این اتفاق باید برای بندرعباس بیفتد تا حمل ونقل ارزان و باسرعت انجام شود.
وی افزود: درحال حاضر یک خط سریع السیر برای تهران اصفهان وجود دارد و اصفهان- بافق هم در حال دوخطه شدن است و مسیر بافق بندرعباس هم خوشبختانه دوخطه است. اگر تا پایان سال ۹۸ تکمیل این خطوط نهایی شود، مسافران از تهران به بندرعباس به جای ۱۸ ساعت، تنها ۱۰ ساعت در مسیر خواهند بود.
در برنامه های میانمدت نیز در نظر داریم تا این مسیر برقی شود. در برنامه بلندمدت نیز هدف ما این است که مسافران مسیر تهران به اصفهان، یزد، کرمان و بندرعباس را طی ۵ ساعت بپیمایند.
همتی با بیان اینکه ما باید جاده های خود را نیز درست کنیم تا دسترسی مردم به مناطق گردشگری استان آسان تر شود، ادامه داد: اگر بتوانیم زیرساختهایی مانند مناسب سازی جاده ها و نوسازی ناوگانهای باری و مسافری را به سرعت با کمک بخش خصوصی انجام دهیم، شاهد تحول در استان خواهیم بود. چون بودجه های دولتی کفاف هیچکدام از این کارها را نمیدهد و باید بخش خصوصی ورود کند. ما نیز اعلام آمادگی کرده ایم همه امکانات را برای حضور بخش خصوصی فراهم می کنیم.
وی اعلام کرد: دولت مصوبه آزادراه بندر عباس به کرمان را نیز مصوب کرده تا بخش خصوصی آن را انجام دهد. آزاد راه بندرعباس به سیرجان نیز مصوبه دولت است که آن هم باید توسط بخش خصوصی انجام شود. ما به دنبال باز کردن راه مناسب از فارس به بندرعباس هستیم و باید به سمت آزادراه برویم. استان هرمزگان ۱۰ فرودگاه در شهرهای سیری، ابوموسی، قشم، بندر لنگه، جاسک، تنب بزرگ، کیش، لاوان، بستک و میناب دارد و این نیز امتیازی برای همه بخشهای حمل ونقلی ازجمله باری است.
مقدمه ای برای نوسازی ناوگان مسافری و باری
استاندار هرمزگان درباره جاذبه های گردشگری استان هرمزگان که میتواند جاذب مسافر و مقدمه توسعه و نوسازی ناوگان جادهای مسافری و به تبع آن ناوگان باری باشد گفت: ما ایرانیها کشورمان را خوب نمی شناسیم، سه برابر سواحل شمال ایران فقط در هرمزگان ساحل وجود دارد اما آن را خوب ندیده ایم و فقط جاده های شمال را در ۶ ماهه اول سال پرترافیک می کنیم.
در این استان ۱۴جزیره با ویژگیهای منحصر به فرد گردشگری وجود دارد که برخی از آنها در دنیا بی نظیر است و کشورهای حوزه خلیج فارس غبطه داشتن آنها را می خورند اما ایرانیها سالانه ده میلیارد دلار پول را به ترکیه و امارات و کشورهای دیگر میبرند. چرا باید ایرانیها برای استفاده از ساحل گردشگری به خارج از کشور سفر کنند اما ندانند که چه ظرفیتهایی در کشورمان وجود دارد.
وی افزود: توسعه و نوسازی ناوگان حمل ونقل باری نیز با رونق بخشی معادن این استان رقم خواهد خورد. چراکه هرمزگان سرشار از معادن سنگ آهنی و آهکی، گچ، کرومیت، منگنز و... است. جای مجمتع های فولادی اینجاست که آب هم هست، نه در استانهایی که مشکل آب دارند.
صنایع آب بر باید لب ساحل ایجاد شوند. همچنین ما آماده پذیرش دهها صنعت پتروشیمی در منطقه ویژه پارسیان را داریم که همه اینها میتوانند رکود را در بخش حمل ونقل کشور از بین ببرند.
همتی همچنین از ایجاد تحول در امکانات اقامتی جزیره هرمز تا عید سال ۹۷ خبر داد و گفت: در جزیره هرمز که بهشت خاکشناسی است و انواع خاکها و سنگها را در رنگهای متنوع دارد، در پی ایجاد اماکن اقامتی همگون با جامعه محلی و بومی مانند مضیفها و خانه های سنتی هستیم. در حوزه حمل ونقل دریایی نیز بخش خصوصی در حال کار روی کشتیهای باکیفیت است و تسهیلاتی در نظر می گیرند که تردد در دریا ارزان و راحت انجام شود.