کد خبر: 210512
تاریخ انتشار: ۱۲ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۵:۱۹

اگر سهم ارز مبادله‌ای در بخش توسعه فناوری‌های نوین کشاورزی بیشتر نشود، باعث افزایش ۳۰درصدی قیمت خودروهای نوین کشاورزی خواهد شد. ازاین‌رو، وزیر جهاد کشاورزی درخصوص بازگشت مجدد ارز مبادله‌ای تقاضای خود را با معاون‌اول رئیس‌جمهور و وزیر صمت مطرح کرده است

به گزارش« اخبار خودرو » ، آمار هشت‌ماهه مربوط به تولید کالاهای منتخب صنعتی گرچه نشان از رشد منفی ۱۰.۶درصدی در بخش تولید وانت‌بار نسبت به مدت مشابه سال قبل بود اما مشخص کرد علاوه‌بر رشد ۸۸.۳درصدی تولید سه گروه از خودروهای کاروتجاری شامل اتوبوس، مینی‌بوس و ون، کمباین نیز با رشد تولید ۱۲۳.۷درصدی بیشترین میزان افزایش را در میان کالاهای منتخب صنعتی ثبت کرده است.

در همین‌حال رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی کشور نیز اعلام کرد: ۹۹درصد از ادوات خاک‌ورزی، ۹۰درصد از دستگاه‌های برداشت کشور و بیش‌از ۹۴درصد از تراکتورهای مورد استفاده تولید داخلی هستند و تنها در ۵ تا ۱۰درصد از بخش ماشین‌آلات کشاورزی نیازمند به واردات هستیم.

[caption id="attachment_210513" align="aligncenter" width="800"]واردات تراکتور واردات تراکتور[/caption]

ورود ۹۰هزار تراکتور جدید به ناوگان کشاورزی

کامبیز عباسی در مراسم افتتاح هفتمین نمایشگاه بین‌المللی کشاورزی در اهواز گفت: از ابتدای تشکیل دولت یازدهم تاکنون ماهانه بیش از یک‌صدمیلیاردتومان در حوزه مکانیزاسیون سرمایه‌گذاری شده است که ۸۰درصد آن تسهیلات و ۲۰درصد آورده شخصی بوده است.

وی افزود: در این مدت ۹۰هزار دستگاه تراکتور وارد عرصه‌های کشاورزی شده و ۳۰درصد از ناوگان ماشین آلات کشاورزی نوسازی شده است. وی با بیان این‌که در دولت یازدهم و دوازدهم بیش‌از ۵هزارو۵۰۰میلیاردتومان سرمایه‌گذاری در حوزه مکانیزاسیون کشور انجام شده است، ادامه داد: به‌عنوان نمونه، در خوزستان طی کمتر از ۱۰ماه در سال۹۶ در حوزه ماشین‌آلات کشاورزی بیش‌از ۵۳میلیاردتومان سرمایه‌گذاری انجام شده، درحالی‌که در دولت‌های قبل میانگین سرمایه‌گذاری در حوزه مکانیزاسیون در کل کشور در بهترین حالت کمتر از ۲۰۰میلیاردتومان به‌صورت ناپایدار بود اما در دولت یازدهم و دوازدهم این رقم به‌صورت پایدار به میانگین ۱۲۰۰ تا ۱۵۰۰ میلیارد‌تومان سالانه رسیده است.

توسعه تولید و فناوری در سال‌های آینده

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی اظهار کرد: برای سال‌های آینده بسته‌های مختلفی در راستای توسعه فناوری‌های نوین و ناوگان کشاورزی در نظر گرفته شده است که از جمله آن‌ها پرداخت وام‌هایی با نرخ کمتر از ۴، ۶ و ۱۰درصد است و برآورد اولیه به‌دست‌آمده در‌این‌خصوص ۷۷۰‌میلیاردتومان است.

وی با بیان این‌که در‌حال‌حاضر در بخش ماشین‌آلات کشاورزی در برخی حوزه‌ها به خوداتکایی رسیده‌ایم، افزود: کماکان در بخش فناوری‌های نوین نیازمند واردات هستیم و اگر به‌شبکه جهانی متصل نباشیم در کمیت و کیفیت، اثرات منفی را شاهد خواهیم بود.

عباسی ادامه داد: در‌حال‌حاضر ضریب مکانیزاسیون ۱,۶۲اسب‌بخار در هکتار است که این میزان در دولت‌های قبلی بین ۱ تا۱.۱ بوده است. این افزایش سبب بالا بردن تولید محصولات، خوداتکایی در حوزه گندم و چغندر شده است.

وی یکی از مشکلات موجود در بخش مکانیزاسیون را برداشته‌شدن ارز مبادله‌ای عنوان کرد و افزود: وزیر جهاد کشاورزی درخصوص بازگشت مجدد ارز مبادله‌ای، تقاضای خود را با معاون‌اول رئیس‌جمهور و وزیر صنعت،معدن‌و‌تجارت مطرح کرده است.

رئیس‌مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی بیان کرد: سهم ارز مبادله‌ای ۱۵۰تا۲۰۰میلیون دلار است که اگر اصلاح نشود، روند توسعه فناوری‌های نوین را با مشکل مواجه خواهد کرد و باعث افزایش قیمت حدود ۳۰درصدی در بخش ماشین‌آلات و خودروهای نوین کشاورزی خواهد شد.

هدف‌گذاری ۲,۱ اسب‌بخاری برای ضریب مکانیزاسیون

عباسی همچنین اظهار کرد: در‌حال‌حاضر ۲۰۰واحد فعال در حوزه تولید ماشین‌آلات و خودروهای کشاورزی در بخش‌های مختلف داریم و امیدواریم تا پایان برنامه ششم، توسعه ضریب مکانیزاسیون به ۲,۱اسب‌بخار برسد.

وی افزود: در حوزه مکانیزاسیون، استانداردسازی اهمیت ویژه‌ای دارد، به‌طوری‌که سالانه یک‌هزار استانداردسازی در زمینه خودروها و ماشین‌آلات در کشور تدوین می‌شود.

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی با بیان این‌که جایگاه ماشین‌آلات و خودروهای کشاورزی در حوزه صنعت رعایت نشده است و باید ۱۰۰پله ارتقا یابد، تصریح کرد: در‌حال‌حاضر در حوزه صنعت کشور، دفتر مشخصی در حوزه مکانیزاسیون وجود ندارد و تمام تولی‌گری حوزه صنعت به واسطه کشاورزان بر دوش وزارت جهاد کشاورزی است.

درحالی‌که ۳۰میلیون‌ خودرو و ۱۰میلیون موتورسیکلت و تنها ۴۶۰هزار تراکتور در سطح کشور وجود دارند که نشان‌دهنده یک جامعه محدود ولی بسیار اثرگذار در امنیت غذایی کشور است.

از خوداتکایی تا صادرات

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی در حالی نوید برگزاری جشن خوداتکایی در تولید ناوگان کشاورزی را می‌دهد که تولید تراکتور در ایران، سابقه‌ای بیش‌از ۴۰ سال دارد و برخی تولیدکنندگان این بخش همچون تراکتورسازی ایران ازجمله تولیدکنندگانی هستند که به کشورهایی همچون آفریقای‌مرکزی، آمریکای‌لاتین، آسیای‌میانه، سریلانکا و کشورهای عراق و افغانستان صادرات دارند.

فروردین‌ماه امسال برای نخستین‌بار صادرات تراکتور و ادوات کشاورزی از کشور به جمهوری‌آذربایجان از طریق مرز سنمبلاغی شهرستان پل‌دشت آغاز شد. همچنین امسال ۵۰ دستگاه تراکتور باغی و کشاورزی به‌همراه ۷۵دستگاه ادوات گاوآهن، سمپاش و بذرپاش به جمهوری خودمختار نخجوان صادر شد.

علاوه‌بر این به‌تازگی، اتحادیه اتاق‌های کشاورزی سوریه برای واردات تراکتور و توزیع آن میان کشاورزان این کشور با یک شرکت ایرانی توافق‌نامه امضا کرده است. محمد کشتو، رئیس اتحادیه اتاق‌های کشاورزی سوریه، در این‌خصوص گفته است: تراکتورهایی که از ایران وارد می‌شوند، به‌زودی با قیمت‌های مناسب در دسترس همه کشاورزان سوری قرار خواهند گرفت.

این تراکتورها به‌صورت نقد و اقساط از طریق وام‌های بانک بین‌المللی اسلامی در اختیار کشاورزان سوریه قرار می‌گیرند. فهد درویش، رئیس شرکت تجاری الفهد و نماینده شرکت واردکننده تراکتور ایرانی نیز گفته است: توان تراکتورهایی که از ایران وارد می‌شود ۴۷ و ۷۵ اسب‌بخار است و از زمان خرید یک‌سال گارانتی دارد و خدمات پس از فروش آن از طریق نمایندگی‌ها در استان‌ها ارائه می‌شود.

ثبت‌ نام برای نوسازی ناوگان کشاورزی

ثبت‌ نام کشاورزان برای نوسازی تراکتورهای بالای ۲۵‌سال عمر از اول بهمن‌ماه جاری در بسیاری از نقاط کشور آغاز شده است. ازجمله اهداف و مزایای این طرح که تا پایان سال جاری ادامه دارد، کیفیت‌بخشی سوخت‌رسانی خودروهای کشاورزی و بیمه ماشین‌آلات کشاورزی است.

بر‌این اساس، کشاورزان می‌توانند با مراجعه به مراکز جهاد کشاورزی و مراکز خدمات روستایی برای نوسازی تراکتور‌های خود اقدام کرده تا پس از ارزیابی‌های لازم تسهیلاتی به‌منظور نوسازی دریافت کنند. در ۵سال اخیر، اجرای این طرح در نقاط مختلف کشور نوسازی ۳۰درصدی ناوگان کشاورزی را به‌همراه داشته است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 1 =