به گزارش « اخبار خودرو » ، همایش بینالمللی صنعت خودرو که دورههای قبل به بررسی موضوعات خودروسازی، فروش و خدمات پس از فروش اختصاص یافته بود، در پنجمین دوره و در هفت محور اصلی، زنجیره تامین رقابتپذیر، مواد اولیه، قطعهسازی و مجموعهسازی و لجستیک را در دست بررسی دارد. این همایش با حضور مسئولان دولتی، مدیران و فعالان خودروساز و قطعهساز، نمایندگان و سفرای خارجی برگزار شد. بر این اساس مازیار بیگلو، دبیر انجمن قطعهسازان کشور و عضو کمیته اجرایی همایش درباره برخی جزئیات این همایش به «دنیای خودرو» توضیح داد.
[caption id="attachment_211294" align="alignleft" width="259"]
در میان قطعهسازان چه افرادی در این همایش سخنرانی خواهند کرد؟
مرتضی مرتضوی، رئیس انجمن قطعهسازان ایران، مهندس رفیعی از گروه قطعهسازی عظام بهعنوان حامی همایش و عبدلله یزدانبخش از شرکت پارتلاستیک از نمایندگان بخش قطعهسازی هستند که در این همایش سخنرانی خواهند کرد. همچنین شرکت آهنگری تراکتورسازیایران از تبریز نیز بهعنوان یکی از حامیان در این همایش حضور دارد.
توانمندیهای تولیدکنندگان مواد و قطعات در کشور از اصلیترین محورهای این همایش عنوان شدهاند. این موضوع چگونه در همایش مطرح و بررسی میشود و قرار است چه نتیجهگیری در مورد آن صورت گیرد؟
صبح دومین روز (چهارشنبه) دو محور اصلی این همایش در قالب دو تالار گفتگو مورد بحث قرار میگیرند؛ یکی از آنها توانمندیهای تولیدکنندگان مواد و قطعات است که من، سهیل یزدانبخش و مهندس رفیعی بهعنوان نمایندگان انجمن قطعهسازان در این بحث حضور خواهیم داشت و به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت.
موضوع پیوستگی، ارتباط و تاثیرگذاری دو بخش قطعهسازی و خودروسازی بر یکدیگر چگونه بررسی خواهد شد؟
همانطور که اشاره شد، همه محورهای عنوانشده، در دو پنل در دومین روز همایش مورد بررسی قرار میگیرند. یکی از موضوعات مطرحشده نیز بحث همپایی فناوری و قطعهسازان با طراحیهای نوین است.
در این پنلها هرکدام از نمایندگان حاضر نظر خود را ارائه میدهند، سپس بهشکل حرفهای بحث آزاد میان تمام اعضای حاضر در پنل انجام خواهد شد.
زنجیره تامین یکی از موضوعات این دوره از همایش است. باتوجه به اینکه درحالحاضر هرکدام از خودروسازان با ارزیابیهای منحصربهفرد و روشهای مدنظرشان زنجیره تامین خود را انتخاب و ایجاد میکنند، این موضوع در همایش چگونه مورد بحثوبررسی قرار میگیرد؟
این موضوع خارج از بحث همایش بوده، پیشاز این در قالب ۱۰، ۱۱ جلسه تییرینگ در ایدرو مورد بحث قرار گرفته است. در این جلسات مبانی تییرینگ، استانداردهای مدنظر خودروسازان و... مطرح شد.
موضوع مهمی که ما بر آن تاکید داریم، این است که تییرینگ استاندارد جهانی ندارد و در هر کشور توسط خودروساز و بر مبنای پلتفرمی که تولید میکند، توانمندی سازندگان، دسترسی به مواد اولیه و... تعیین میشود.
ممکن است یک قطعهساز با استانداردهای یک خودروساز تییر۱ بوده اما همین قطعهساز از لحاظ استانداردهای خودروساز دیگر تییر۲ باشد. مولفههای اقتصادی و کیفی در تعریف هر خودروساز، استاندارد تییرینگ را مشخص میکند.
مشکلات متعددی در صنعت قطعهسازی وجود دارند و تولیدکنندگان این بخش را با چالشهای فراوانی مواجه کردهاند، تا حدی که نگرانی از تعطیلی یا حذف بخشی از قطعهسازان را ایجاد کرده است. آیا در این دوره از همایش راهحلی برای این مشکل مطرح خواهد شد؟
براساس اطلاعات جمعآوریشده، دغدغههای اصلی قطعهسازان را طبقهبندی کردهایم. موضوع آزادسازی قیمتگذاری خودرو یکی از دغدغههای این بخش است.
در صورت آزادسازی قیمت، خودروساز میتواند محصولات خود را بهشکل رقابتی قیمتگذاری کند. زیرا قیمت هرکدام از نهادههای تولید که افزایش مییابد، به افزایش قیمت تمامشده تولید قطعهسازان منجر میشود.
در این شرایط اگر خودروساز، متولی مدیریت قیمت خودرو باشد، متعاقب این امکان را خواهد داشت که هزینه افزایش قیمت تولید قطعهسازان را نیز به آنها بپردازد.
اما درحالحاضر چون شورای رقابت تعیینکننده قیمت خودرو است، این اتفاق نمیافتد. همچنین دغدغه دیگر قطعهسازان، بحث نقدینگی و گردش آن است.
در این زمینه هم انجمن با همکاری خودروسازان برنامههایی دارد اما متاسفانه برای اجرا هرچه تلاش میکنیم با مانع بزرگی به نام شورای پول و اعتبار برمیخوریم.
با اینکه خودروسازان در دو سال گذشته حدود ۷۰درصد افزایش تیراژ تولید داشتهاند اما همچنان شورای پول و اعتبار همان حدود اعتباری سال ۹۴ را به آنها تزریق میکند. درحالیکه در شرایط عادی وقتی فروش دوبرابر میشود، حداعتبار نیز باید حداقل دوبرابر شود.
شرکتکنندگان خارجی در این همایش از کدام کشورها و چه شرکتهایی هستند؟
بزرگترین شرکت خارجی، بوش است که اولین قطعهساز بزرگ جهان نیز بهشمار میرود و در سخنرانیها حضور دارد. شرکت پنینفارینا ایتالیا نیز در این همایش حاضر است.
همچنین بیشاز ۲۵۰ مهمان خارجی در این دوره همایش شرکت دارند. بهطور کلی حاضران از کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و... هستند که در میان آنها سفرای فرانسه، کرهجنوبی، بلژیک نیز حضور خواهند داشت.
حضور چینیها با چه کیفیت و چه میزان است؟
امسال کمیته اجرایی انجمن تصمیم گرفت چینیها در همایش حضور نداشته باشند. این موضوع نشان میدهد سمتوسوی فعالیت صنعت قطعهسازی و خودروسازی در حال تغییر است.