کد خبر: 211877
تاریخ انتشار: ۶ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۷:۱۸

اوراق مرابحه ایران‌ خودرو به میزان ۷۰۰ میلیارد تومان منتشر شد و این ظرفیت برای بزرگ‌ترین خودروساز کشور ایجاد شد تا از طریق بازار سرمایه به تامین مالی خود اقدام کند

به گزارش « اخبار خودرو » ، روز گذشته بالاخره اوراق مرابحه ایران‌ خودرو به میزان ۷۰۰میلیاردتومان منتشر شد و این ظرفیت برای بزرگ‌ترین خودروساز کشور ایجاد شد تا از طریق بازار سرمایه به تامین مالی خود اقدام کند. این در حالی است که ۳۵۰میلیاردتومان از اوراق مرابحه ۷۰۰میلیاردتومانی ایران‌ خودرو که بزرگ‌ترین تامین مالی بخش خصوصی در بازار سرمایه به‌شمار می‌رود، در زمان کمتر از ۱۵دقیقه در تالار حافظ پذیره‌نویسی شد.

[caption id="attachment_211879" align="alignleft" width="334"]تامین مالی ۳۵۰ میلیارد تومانی آبی‌ پوشان در ۱۵دقیقه تامین مالی ۳۵۰ میلیارد تومانی آبی‌ پوشان در ۱۵دقیقه[/caption]

در همین راستا ابوالفضل شهرآبادی ، معاون تامین مالی شرکت لوتوس پارسیان در گفت‌وگو با «دنیای خودرو» در مورد جزئیات انتشار اوراق مرابحه۷۰۰میلیاردتومانی توسط شرکت ایران‌خودرو اظهار داشت: «پذیره‌نویسی صکوک مرابحه ۷۰۰میلیاردتومانی ایران‌خودرو با نمادهای «صخود۱۴۲»، «صخود۴۱۲» و «صخود۰۰۱۲» و با نرخ ۱۸درصد روز گذشته ازطریق شرکت بورس اوراق بهادار تهران انجام گرفت.»

به گفته شهرآبادی، پذیره‌نویسی اوراق مرابحه ایران‌خودرو جهت تامین مالی برای خرید مواداولیه تولید خودرو از دیروز پنجم اسفندماه از طریق بورس اوراق بهادار تهران آغاز شد و این پذیره‌نویسی به مدت پنج روز کاری ادامه دارد.

وی افزود: «این اوراق صکوک مرابحه با نرخ سود علی‌الحساب ۱۸درصد جهت تامین بخشی از منابع لازم جهت خرید قطعات موردنیاز تولید خودرو انجام گرفت که سود آن در مقاطع ۳ماهه پرداخت می‌شود.»

شهرآبادی اضافه کرد: «اوراق صکوک مرابحه ایران‌خودرو با مشاور عرضه لوتوس پارسیان در نمادهای صخود۴۱۲ به مبلغ ۲۵۰۰میلیاردریال و صخود۰۰۱۲ به مبلغ ۳۵۰۰میلیاردریال، چهارساله، موعد پرداخت سود آن هر سه ماه یک بار، ضامن بانک ملت، متعهد پذیره‌نویسی و بازارگردان تامین سرمایه، لوتوس پارسیان و عامل فروش اوراق شرکت کارگزاری بانک ملت است.»

معاون تامین مالی شرکت لوتوس پارسیان ادامه داد: «همچنین نماد صخود۱۴۲، مبلغ ۱۰۰۰میلیاردریال چهارساله و موعد پرداخت سود آن هرسه ماه یک بار، ضامن بانک ملت، متعهد پذیره‌نویس و بازارگردان اوراق تامین سرمایه امید، عامل فروش اوراق شرکت کارگزاری بانک ملت است.»

براساس این گزارش، غلامرضا ابوترابی، مدیرعامل شرکت مدیریت دارایی مرکزی بازار سرمایه عرضه ۷۰۰میلیاردتومان اوراق بدهی شرکت ایران خودرو را بزرگ‌ترین اوراق ابزار مالی اسلامی برای بخش خصوصی خواند و گفت: «پیش‌از این تامین مالی بخش خصوصی در حجم و ارزش بالا در قالب افزایش سرمایه و اوراق مشارکت انجام گرفته بود اما در قالب ابزار مالی اسلامی این نخستین عرضه در این حجم و ارزش است.»

وی درباره طولانی‌شدن زمان پذیره‌نویسی این اوراق گفت: «موافقت اصولی انتشار این اوراق در ۲۰شهریور ۹۶ توسط سازمان انجام گرفت اما اصلی‌ترین مشکل برای پذیره‌نویسی اوراق یعنی رکن ضامن، فرآیند پذیره‌نویسی را طولانی کرد تا بانک ملت ضمانت این اوراق را پذیرفت.» ابوالفضل اسماعیل‌زاده معاون مالی ایران‌خودرو نیز در این زمینه گفت: «ایران‌خودرو تاکنون برای تامین مالی از نظام پولی استفاده می‌کرده که با هدف تنوع‌بخشی در سبد مالی و تامین مالی به انتشار اوراق از طریق بازار سرمایه ورود کرده است.»

وی ادامه داد: «این سیاست که در بازار سرمایه حضور جدی داشته باشیم، آغاز شده اما استفاده از ابزارهای نوین تامین مالی نیازمند ۳فاکتور نرخ مناسب هزینه تامین مالی، کوتاه بودن زمان و تطبیق شرایط خودروسازان با اوراق است.»

اسماعیل زاده بر لزوم طراحی و انتشار اوراق متناسب با شرایط و نیاز خودروسازان تاکید کرد و گفت: «با انتشار اوراق مناسب‌تر، خودروسازان می‌توانند حضور جدی‌تر و موثرتری در بازار سرمایه داشته باشند.»

اسماعیل‌زاده بر سایر عوامل موثر بر حضور بازار سرمایه و استفاده از ابزارهای نوین تامین مالی اشاره کرد و گفت: «درحال‌حاضر هزینه اوراق منتشرشده با هزینه تسهیلات بانکی تفاوت زیادی ندارد.»

وی افزود: «طولانی بودن فرآیند انتشار اوراق نیز مانع مهمی در مسیر مشارکت در بازار تامین سرمایه به حساب می‌آید.»

معاون مالی ایران‌خودرو هدف از انتشار این اوراق را پرداخت به زنجیره تامین و خرید قطعات دانست.

وی ادامه داد: «ایران‌خودرو به دنبال طراحی و انتشار اوراق مناسب‌تر و منطبق بر شرایط است که پس از مذاکرات و دریافت مجوز از سازمان بورس در سال آینده منتشر خواهد شد.»

به گزارش «دنیای خودرو»، اوراق مرابحه، اوراق بهاداری است که دارندگان آن‌ها به‌صورت مشاع، مالک دارایی مالی (دینی) هستند که بر اساس قرارداد، مرابحه حاصل شده و دارنده ورق، مالک و طلبکار آن دین است.

این اوراق بازدهی ثابت دارند و قابل فروش در بازار ثانوی هستند. در اوراق مرابحه تامین مالی، بانی برای تامین مالی خود، اقدام به انتخاب یا تاسیس موسسه مالی به‌منظور خاص به‌عنوان واسط می‌کند.

واسط با انتشار اوراق مرابحه از طریق شرکت تامین سرمایه، وجوه سرمایه‌گذاران مالی (مردم) را جمع‌آوری می‌کند و به وکالت از طرف آنان، کالای موردنیاز بانی را از تولیدکننده (فروشنده) به‌صورت نقد خریداری کرده و به‌صورت بیع مرابحه نسیه به قیمت بالاتر به بانی می‌فروشد.

بانی متعهد می‌شود در سررسید مشخص، قیمت نسیه کالا را ازطریق شرکت تامین سرمایه به دارندگان اوراق برساند. دارندگان اوراق می‌توانند تا سررسید منتظر بمانند و از سود مرابحه استفاده کنند یا قبل از سررسید، اوراق خود را در بازار ثانوی به فروش برسانند.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • سعید ۰۰:۲۰ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۸
    وقتی خودروسازان ایرانی پیش فروش می کنند وموقع سررسید موعد تحویل خودو دوباره بدقولی می کنند یعنی دیرتر خودرو رو تحویل میدن تامین سرمایه خودروسازان از طریق وام گرفتن یا راههای دیگه چه معنی دا رد

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 3 =