به گزارش «اخبار خودرو»، روز سهشنبه هفته گذشته در نخستین بخش از این مطلب از تجربه رانندگی با پیکاپ آمیکو در معابر شهری، برونشهری و آفرود گفتیم و به این نکته نیز اشاره کردیم که آسنا مجهز به قفل دیفرانسیل تمام اتوماتیک است و این یعنی توقفناپذیر است مگر به فرمان راننده.
پیکاپ آسنا را میتوان به صورت الکتریکی در حالت تکدیفرانسیل، دودیفرانسیل سبک و دو دیفرانسیل سنگین قرار داد. اما این خودرو علاوهبر برخورداری از دو دیفرانسیل، بهصورت فابریک دارای قفل دیفرانسیل یا همان دفلاک است.
تجهیز به این فناوری در خودروهای داخلی به دلایلی مانند فناوری بالا و پرهزینه بودند، تاکنون سابقه نداشته و در خودروهای وارداتی نیز تنها نوع غیراتوماتیک آن به کار رفته که آن هم محدود به مدلهای بسیار لوکس و گرانقیمتی مانند تویوتا لندکروزر و میتسوبیشی پاجرو است.
هرگز لازم نیست پیاده شوی!
وقتی با آسنا به منطقهای ییلاقی در استان گیلان رفتیم، بر آن شدیم این پیکاپ را در موقعیتی که یک بار با خودرویی سدان در آن گرفتار آمده بودیم، بیازماییم؛ یعنی در جادهای باریک و ییلاقی میان شالیزاران و انبوهی از درختان. این جاده خاکی در ایام بارانی و تا چند روزی پس از آن کاملا گِلی و لغزنده میشود و معمولا در چنین شرایطی اگر قصد عبور با خودرو از آن را داشته باشید، دستکم یکی از چرخهای خودرو شما گویی که با جک از سطح زمین بلند شده باشد، هرزگردی پیدا میکند. این شرایط را تنها هنگام رانندگی روی شن بیابان، ماسه ساحل و آبهای یخزده میتوان تجربه کرد.
برخلاف دفعه پیش که پا را از روی گاز برنمیداشتیم تا در این شیب گِلی در نمانیم. این بار مدام خودرو را به طور کامل متوقف میکردیم تا شرایط چالشیتر شود.
اما دیگر نیاز به پیادهشدن و درستکردن سکو و تکیهگاه برای چرخها نبود. زیرا به محض احساس هرزگردی و به قول معروف حالت سهلنگ (یک چرخ روی هوا) دفلاک وارد مدار میشد و نیروی متناسب را به هر چهارچرخ میرساند تا سرعت چرخش آنها یکسان شود و خودرو از حالت گرفتار در بیاید.
جالب اینجاست که به دلیل اتوماتیکبودن قفل دیفرانسیل آسنا، نیازی به دخالت راننده در فرآیند درگیر شدن و آزاد شدن این قفل نیست. یعنی در مواقع عادی و غیرضروری سیستم دیفرانسیل این پیکاپ رفتاری کاملا عادی دارد اما در مواقعی مانند گیر کردن در گل و لای به صورت هوشمند موقعیت را تشخیص میدهد و قفل آن فعال میشود و تا وقتی هم خودرو به شرایط معمولی بازنگردد، فعال میماند. بنابراین با آسنا هر مسیر خارج از جادهای را که اراده کنید، میتوانید بپیمایید.
همچون پلی بر رودخانه
یکی دیگر از انتظاراتی که از یک خودرو آفرود میرود، عبور از رودخانههای دارای عمق نهچندان زیاد است. برای انجام این آزمون نیز رودخانهای را در نزدیکی همان محل ییلاقی انتخاب کردیم و به سادگی هرچه تمام با آسنا از آن گذشتیم. البته در برخی از نقاط این رودخانه عمق آب بیشتر میشد اما با این حال حتی قطرهای از آب به داخل کابین نفوذ نکرد تا آسنا بالاترین نمره را در بخش عایقبندی و نفوذناپذیری کابین از ما بگیرد.
تکرار تجربه شیب گلی در ساحل دریاچه
لذت بهرهگیری از قابلیت دفلاک ما را بر آن داشت تا بار دیگر آسنا در شرایطی چالشی قرار دهیم. این بار اما شیب ساحل دریاچه سقالکسار را برگزیدیم، جایی که در نوروز امسال نیز سفری به آن داشتیم و اتفاقا شاهد گیر افتادن یک خودرو نیسان ایکستریل بودیم که شیب کنار دریاچه را تا لب آب پیموده بود اما در بالارفتن از این شیب درمانده بود و مدام سُر میخورد و به عقب بازمیگشت.
راننده این خودرو بارها از نو با شدت گاز بیشتر و هدایت مستقیم و مارپیچ آن کوشید تا سرانجام موفق شد آن را از این وضعیت برهاند. اما آسنا در همین موقعیت و بهرغم توقفهای عمدی ما در شیب ساحل دریاچه به سادگی و با بهرهگیری از قابلیتی که تنها خودروهای آمریکایی از بهرهمند هستند، این شیب را پیمود.