حمل و نقل دریایی چین

تحلیلگران معتقدند کاهش تقاضا برای حمل‌ و نقل کالا به‌ داخل و خارج از چین (بزرگ‌ ترین مصرف‌ کننده کالاهای جهان) بزرگ‌ ترین بحران را درصنعت حمل‌ و نقل و تجارت کالا برای ماه‌ های آینده ایجاد خواهد کرد. 

به گزارش «اخبار خودرو»، شیوع ویروس کرونا درچین تقریبا همه صنایع و بخش‌های مختلف اقتصادی این کشور را مختل کرده است. از صنعت‌خودرو گرفته تا صنعت الکترونیکی تولیدات گوشی‌های تلفن همراه، قطعات الکترونیکی و صنعت غذایی و تامین مواداولیه همگی تحت تاثیر این ویروس قرار گرفته‌اند. تولید بسیاری از این کالاها متوقف شده و اگر هم تولیدی وجود داشته باشد، به‌ دلیل قابل انتقال بودن این ویروس، تقریبا هیچ‌ کشوری حاضر به‌ پذیرش کالاهای چینی نیست.  وقتی کالایی صادر نشود، طبیعتا بزرگ‌ترین زیان را شرکت‌های حمل‌ و نقلی مخصوصا شرکت‌های حمل دریایی متحمل می‌شوند.

شهر ووهان که با نام شاهراه چین شناخته شده است، مرکز صنعت حمل‌ و نقل چین است و ۱۱ میلیون نفر در این شهر زندگی می‌کنند و به‌عبارتی از آن می‌توان به‌عنوان موتور اصلی رشد در دومین‌ اقتصاد بزرگ جهان یاد کرد. تاثیر این ویروس بر ووهان که شاهراه چین و قطب تولید خودرو و فولاد است، اجتناب ناپذیر است. این شهر نه‌تنها از نظر اقتصادی، بلکه از نظر سیاسی و تجاری نیز بسیار حائز اهمیت است.

۷ بندر بزرگ دنیا در چین قرار دارد

حدود ۸۰ درصد تجارت کالاهای جهان  توسط حمل دریایی انجام می‌شوند. ضمن اینکه از ۱۰ بندر اصلی دنیا، چین دارای هفت‌بندر شلوغ و پر ازکانتینر است.  به‌این ترتیب بخش عمده‌ای از کالاهای جهان از مقصد چین به‌کشورهای دیگر ارسال می‌شود و اختلال در صنعت دریایی می‌تواند بخش اصلی کالاها و مواداولیه دنیا را تحت‌تاثیر قرار دهد.

کاهش تردد کشتی‌ های کانتینربر با شیوع کرونا

از زمان اوج‌گیری و انتشار این ویروس، تقریبا فعالیت شرکت‌های کشتیرانی از مقصد چین به‌سایر نقاط دنیا متوقف شده است.  بسیاری از کشورها وابسته به‌کالاها و مواداولیه‌ای هستند که در این کشور تولید می‌شود. از این منظر اقتصاد جهانی درسایه ویروس کرونا و همچنین مختل شدن ناوگان حمل دریایی قرار گرفته است.  

موسسه «Drewry» در جدیدترین گزارش ماهانه خود تاثیر شیوع ویروس کرونا بربخش‌های مختلف صنعت کشتیرانی را مورد بررسی قرار داده است.  براساس این گزارش، بسیاری از کشتی‌های کانتینربر غیرفعال شده یا با پایین‌ترین حد ظرفیت خود کار می‌کنند.

بیکاری یک‌ میلیون و ۲۰۰ هزار ناوگان کانتینری

دراین گزارش آمده است پس از اینکه صنعت کشتیرانی شروع خوبی را درروزهای نخست ۲۰۲۰ به‌نمایش گذاشت، اما یک‌شبه با گسترش و شیوع ویروس واگیردار کرونا، وضعیت کشتیرانی رو به‌افول گذاشته و از میزان ظرفیت آن به‌شدت کاسته شده است. 

اگرچه مقامات چینی اقدامات سختگیرانه و جدی از جمله بستن ۱۶ شهر و کل استان ووهان را به‌منظور قطع گسترش ویروس کرونا انجام دادند، اما این ویروس همچنان درحال شیوع است. همین مساله آینده صنعت کشتیرانی طی ماه‌های آینده را نیز با هاله‌ای از ابهام مـــواجه کرده است.  

انتظار می‌رود ترس از ویروس کرونا سبب گسترش ظرفیت ناوگان کشتی‌های کانتینربر بیکار و غیرفعال درماه جاری و ماه آینده شود. ظرفیت ناوگان بیکار در ژانویه ۲۰۲۰ روی یک‌میلیون و TEU۲۰۰  ایستاده است.

سیاست کاهش نرخ شرکت‌ های کشتیرانی

شرکت‌ های حمل‌ و نقل با احتمال کاهش درآمد و افزایش خسارت‌ ها، تصمیم به‌کاهش نرخ خود با شاخص حمل‌ و نقل بار کانتینر شده در بورس حمل‌ و نقل شانگهای گرفته‌اند. 

پیش‌ بینی می‌شود نرخ‌ های کرایه حمل دربازار تانکر به‌ روند نزولی خود در ماه فوریه ادامه دهد و ضعف فصلی درفعالیت پالایشگاه‌ها، تقاضای نفتی ضعیف درچین و همچنین ورود ناگـــهانی شناورها به‌ ناوگان جهانی پس از برداشتن تحریم‌ های آمریکا بر نفتکش‌ های واحد دالیان شرکت کاسکو چین از جمله عواملی باشد که افت نرخ‌ های کرایه حمل در ماه فوریه را رقم بزند.

درپی ریزش نرخ‌ های کرایه حمل، مالکان به‌ سمت اوراق شناورهای قدیمی خود در سه‌  ماهه نخست ۲۰۲۰ سوق داده خواهند شد و همچنین قیمت‌ های بانکرینگ بالا ناشی از اجرای قانون ۲۰۲۰ آیمو، درآمدهای شناور را تضعیف می‌کند. همچنین برآوردها حاکی از آن است که نرخ‌ های کرایه LPG درماه فوریه روند نزولی را طی کند؛ چرا که به‌ دلیل شیوع ویروس کرونا، بازار تقاضای LPG آسیا افت پیدا کرده است.

زیان شرکت‌ های حمل‌ و نقلی از سال ۱۹۹۹ به‌این سمت

تمام بخش‌های حمل‌ و نقل از تانکرهای نفتی تا خطوط کانتینر تحت‌تاثیر بحران اقتصادی ناشی از خاموش شدن کارخانه‌ها و محدودیت‌های مسافرتی است که برای کنترل ویروس درسراسر چین ایجاد شده است. 

شاخص Capesize (بزرگ‌ ترین کشتی‌ های باری) که ردیابی هزینه‌ های حمل‌ و نقل برای بزرگ‌ ترین حامل‌ های کالاهای فله‌ ای از قبیل سنگ‌ آهن، ذغال‌ سنگ و غلات را دارد، طی هــفته‌های اخیر برای نخستین‌ بار از زمان ایجاد آن در سال ۱۹۹۹  سقوط کرده و منفی شده است. 

تحلیلگران معتقدند کاهش تقاضا برای حمل‌ و نقل کالا به‌ داخل و خارج از چین (بزرگ‌ ترین مصرف‌ کننده کالاهای جهان) بزرگ‌ ترین بحران را درصنعت حمل‌ و نقل و تجارت کالا برای ماه‌ های آینده ایجاد خواهد کرد. 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 1 =