لاستیک

قیمت تایرهای تولید داخل درحالی با تصویب سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان، ‌25درصد دیگر افزایش یافت که این‌بار در اقدامی عجیب، ‌قیمت تعیین‌شده برای تایرهای هر کارخانه با دیگر واحدهای تولیدی متفاوت است. 

 به گزارش «اخبار خودرو»،قیمت تایرهای تولید داخل درحالی با تصویب سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان، ‌25درصد دیگر افزایش یافت که این‌بار در اقدامی عجیب، ‌قیمت تعیین‌شده برای تایرهای هر کارخانه با دیگر واحدهای تولیدی متفاوت است. 
به گزارش  روزنامه «دنیای ‌خودرو» مدت‌هاست ‌نظارت بر قیمت لاستیک در بازار به معضلی برای نهادهای نظارتی و مصرف‌کنندگان نهایی تبدیل شده و با اینکه قیمت هر گروه محصول تا امروز در بین تمامی تایرسازان کشور یکسان بوده ‌اما آنچه در بازار برای خریدوفروش تایرها پرداخت می‌شد با قیمت‌های مصوب فاصله زیادی داشت. حال سازمان حمایت در دومین دور از افزایش قیمت تایرهای ایرانی در سال جاری،‌ دست به ابتکاری جدید زده و قیمت‌های متفاوتی را برای محصولات کارخانه‌های مختلف و البته برای یک نوع خاص تایر انتخاب کرده است. اقدامی که کار نظارت بر قیمت‌ها در بازار را با مشکل جدی مواجه می‌کند و به‌نوعی دست دلال‌ها را نیز بازتر از گذشته خواهد کرد. تایرسازان که از ابتدای سال جاری با حذف مواد اولیه موردنیازشان از لیست دریافت‌کنندگان ارز دولتی با بالارفتن 4برابری هزینه تمام‌شده در این بخش مواجه شده‌اند، ‌برای دومین‌بار مجوز افزایش قیمت را دریافت کردند تا درنهایت قیمت تایرهای تولید داخل از ابتدای سال 99تا امروز 55درصد افزایش یابد. 
با این‌حال قیمت‌گذاری اخیر سازمان حمایت بر تایرهای تولید داخل با نوآوری همراه بوده و به نوعی بازار را در شوک فرو برده است. به‌این‌ترتیب در  بخش رادیال سواری تایرسازانی که از تکنولوژی بالاتری در تولید محصولات خود بهره می‌برند کمتر از تایرسازان دیگر افزایش قیمت داشته‌اند و باید محصولات خود را ارزان‌تر از دیگر شرکت ها عرضه کنند!
به‌عنوان‌مثال از این پس هر حلقه تایر پرایدی با برند لاستیک دنا 234هزار تومان به فروش می‌رسد اما گروه صنعتی بارز و یزدتایر که تایرهای به‌مراتب باکیفیت‌تری تولید می‌کنند باید هر حلقه تایر پرایدی خود را 211هزار تومان در بین عوامل فروش توزیع کنند.  
اما یکی از عجیب‌ترین قیمت‌گذاری‌ها مربوط به لاستیک تیباست که اختلاف‌قیمت فاحشی را بین برندهای مختلف می‌توان دید. لاستیک دنا باید محصول تیبای خود را هر حلقه 254هزار تومان عرضه کند،‌ این درحالی است که گروه صنعتی بارز هر حلقه از این سایز را 243هزار تومان و یزدتایر هم 298هزار تومان در بازار می‌تواند به فروش برساند. 
چنین تفاوت‌های قیمت‌گذاری در تمام گروه‌های محصول قابل‌مشاهده است، ‌به‌نحوی‌که تایر پیکانی تیوب‌دار بارز هر حلقه 253هزار تومان قیمت‌گذاری شده و محصول یزدتایر نیز 80هزار تومان ارزان‌تر قیمت خورده است. چنین اتفاقی در قیمت‌گذاری تایر تنها عده‌ای خاص از دلال‌ها را منتفع خواهد کرد و سود اصلی را به جیب این افراد سرازیر می‌کند. 
به‌گفته کارشناسان این صنعت اگرچه هنوز علت قیمت‌گذاری به این سبک مشخص نیست و چنین برخوردی با کارخانه‌هایی که از تکنولوژی بالاتری برای  تولید محصولات خود استفاده می‌کنند، درنهایت به زیان  تولید تمام خواهد شد و روند انتقال تکنولوژی به کشور را نیز کند خواهد کرد اما ‌این سوال را در ذهن فعالان این بازار مطرح می‌کند نهادهای نظارتی چگونه می‌توانند بر قیمت‌های  بازار آزاد آن‌هم با چنین تنوع قیمت‌گذاری و شرکت‌های مختلف نظارت داشته باشند؟

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 1 =