تایرهای درجه ۲

با وجود انباشت بیش از 5میلیون حلقه انواع تایر سواری در انبار کارخانه‌ها و عوامل فروش،‌ خروجی جلسه مشترک اعضای انجمن صنفی صنعت تایر با مسئولان وزارت صمت محدود به دریافت مجوز صادرات برای محصولات گروه کشاورزی شد. 

به گزارش «اخبار خودرو»،با وجود انباشت بیش از 5میلیون حلقه انواع تایر سواری در انبار کارخانه‌ها و عوامل فروش،‌ خروجی جلسه مشترک اعضای انجمن صنفی صنعت تایر با مسئولان وزارت صمت محدود به دریافت مجوز صادرات برای محصولات گروه کشاورزی شد.
این را محمدرضا تقی‌گنجی، رئیس هیات‌مدیره انجمن زنجیره ارزش صنعت لاستیک کشور به روزنامه «دنیای‌خودرو» گفت و تاکید کرد: متاسفانه در نبود رئیس انجمن صنفی صنعت تایر،‌ برخی مدیران شرکت‌های تایرساز از پتانسیل این انجمن که زبان تمام شرکت‌های تولیدکننده است، بهره جستند و از جلسه مشترکی که دیروز در وزارت صمت برگزار شد، در جهت منافع شرکت خود استفاده کردند.
وی با اشاره به اینکه در حال‌حاضر بیش از دو میلیون و 500هزار حلقه تایر سواری در انبار تایرسازان دپو شده است و به همین میزان هم در انبار عوامل فروش شرکت‌های تولیدکننده تایر وجود دارد، گفت: مشکل اصلی صنعت تایر،‌نداشتن مجوز صادرات برای گروه محصولات مختلف است که متاسفانه با عملکرد اشتباه برخی مدیران به ویژه نایب‌رئیس انجمن صنعت تایر، خروجی جلسه بررسی امکان صادرات تایر در وزارت صمت به سوی صدور مجوز برای شرکتی خاص و گروه محصولی کم‌تیراژ پیش رفت.
وی میزان تولید تایر در سال گذشته را 275هزار تن در انواع گروه محصولات و سایزها اعلام کرد و افزود: از این میزان تنها 30هزار تن یعنی معادل 10درصد تولیدات صنعت تایر در شاخه کشاورزی قرار دارد که متاسفانه شرکت‌کنندگان در جلسه مشترک بامسئولان وزارت صمت تنها به رایزنی برای صادرات 10درصد از تولیدات در این گروه پرداختند.
گنجی ضمن اظهارتاسف از این اتفاق گفت: با وجود دپوی سنگین تایرهای سواری در انبارها،‌ وزارت صمت تنها درخواست صدور مجوز برای تایرهای کشاورزی را به کارگروه تنظیم بازار ارسال کرد. با این تفاصیل 70درصد تولیدات صنعت تایر مجاز به صادرات نیستند.
البته تایرهای ایرانی بازار خوبی در کشورهای حاشیه‌ای داشته‌اند که متاسفانه با بسته شدن امکان صادرات تایر،‌ این بازارها به‌آرامی در اختیار شرکت‌های چینی قرار
گرفتند.
این درحالی است که ممنوعیت صادرات کالایی همچون تایر که کلیه مواد اولیه آن اعم از داخلی و وارداتی با نرخ ارز آزاد تامین می‌شود، از نگاه متولیان این صنعت به‌عنوان اصلی‌ترین مانع جهش تولید مطرح است و می‌توان با آزاد کردن صادرات تایر به دیگر کشورها،‌ جهش تولید در این صنعت را رقم زد.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 10 =