به گزارش «اخبار خودرو»،بازار خودرو با نزدیک شدن بهروزهای پایانی نخستینماه از تابستان و از سویی تعطیلات کرونایی نمایشگاهداران خودرو و مراکز شمارهگذاری پلاک درحالی رکود سنگینی را تجربه میکند که برخلاف انتظار، این جریان با روند تدریجی و رو بهرشد قیمتها همراه شده است.
بازار خودرو اگرچه مدتهاست همراه با تحولات بازار ارز، چشمانتظار تغییرات قیمتی بوده، با این حال انتظار طولانی بازار، رکود شدید حاکم و آغاز محدودیتهای جدید کرونایی در هفتههای اخیر نهتنها مانع از تثبیت قیمتها در بازار نشد، بلکه از نگاه برخی فعالان و کارشناسان بازار، نوسانات و رشد تدریجی نرخ ارز عامل افزایش قیمت خودروهای داخلی و خارجی در این روزها شده است. البته بررسی جدول قیمتها و جریان معاملات نشان میدهد در دو هفته اخیر با وجود افزایش قیمت خودرو، وضعیت خرید و فروش در بازار خودرو تغییر چندانی نداشته و معاملات بهحداقل رسیده است. شرایطی که حاکی از انتظار خریداران و ابهام نسبت بهآینده قیمتی در بازار است.
درهمین ارتباط فعالان بازار خودرو همزمان با تعطیلی مراکز خرید و فروش و شمارهگذاری خودرو بهمتقاضیان توصیه میکنند بهقیمتهای غیر واقعی که در فضای مجازی اعلام میشود، اطمینان نکنند و از هرگونه معامله و خرید از بازارهای غیررسمی تا بازگشایی نمایشگاهها و مراکز تعویض و شمارهگذاری پلاک اجتناب کنند. با این حال در بازار راکد خرید و فروش خودرو بهنظر میرسد اعلام قیمتهای غیرواقعی در فضای مجازی و افزایش نرخ ارز، سبب نگرانی مردم از تغییرات قیمتی برخی خودروها در روزهای آتی و نهایتا رشد بیشتر قیمت خودرو نسبت بهروزهای گذشته شده است.
درشرایط فعلی که بازار آزاد شرایط مطلوبی ندارد، متاسفانه درزمینه قیمتگذاری خودروها در کارخانه نیز چندان موفق عمل نمیشود. قیمتگذاری خودروهای داخلی طی سالهای اخیر با بحثها و چالشهای فراوانی مواجه بوده است.
اگرچه فرمولهای قیمتگذاری و روشهای مختلف از سوی نهادهای دولتی متعدد (از سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان گرفته تا شورایرقابت و ستاد تنظیم بازار) که هر یک در مقطعی از زمان مسئولیت تعیین قیمت را برعهده داشتند امتحان شده است، اما التهاب و امواج گرانی روزافزون بازار خودرو گواه آن است که هنوز نتایج مطلوبی از هیچیک از روشهای قیمتگذاری مشاهده نشده است.
بنابراین بهنظر میرسد بررسی رویکرد آزادسازی قیمت بهدور از هرگونه قیمتگذاری دستوری که مدتهاست از سوی بسیاری از کارشناسان و فعالان صنعتخودرو توصیه میشود، ضرورت دارد. باید درنظر داشت که تعیین قیمت در بازار آزاد بهگونهای که متضمن حداکثر رفاه تولیدکنندگان و مصرفکنندگان و حداقل کاهش رفاه کلی باشد، نیاز بهشرایطی دارد. بهعلاوه، شرایط بازار رقابتی باید در همه بازارهای مرتبط با صنعتخودرو فراهم شود.
براین اساس بررسی بازار قیمتها نشان میدهد قیمت پراید 111 با تداوم رشد بها به 138 میلیونتومان رسیده است. همچنین پراید 151 مدل 1400 حدود 144 میلیونتومان قیمت خورده است. درعین حال در بازار کنونی هردستگاه تیبا صندوقدار، تیبا 2 و هاچبک، ساینا و کوئیک دندهای بهترتیب 134، 140، 141 و 155 میلیونتومان قیمتگذاری شدهاند.
همچنین درحال حاضر درگروه محصولات ایرانخودرو، سمند LX مدل 1400، پژو 405 جیالایکس، پژوپارس، پژو 206 تیپ 2، پژو 206 تیپ 5 و پژو 207 اتوماتیک بهترتیب بهقیمت 213، 207، 252، 217، 267 و 385 میلیونتومان معامله میشود.
درهمین حال یکی از کارشناسان بازار خودرو با توجه بهنوسان قیمتها معتقد است از ابتدای امسال اغلب خریداران و فروشندگان با توجه بهجریان مذاکرات و تحولات بازار ارز صرفا قیمت خودرو را رصد میکنند و عملا تمایلی برای ورود بهبازار خرید و فروش ندارند.
بهگفته وی اگرچه در بازار کنونی خودرو قدرت چانهزنی خریداران بیشتر از فروشندگان شده است، اما همچنان نامشخص بودن وضعیت قیمت ارز و مذاکرات از سویی و افزایش نرخ تورم در سال جاری سبب شده است علاوهبر رکود تقاضا، خریداران و فروشندگان در اوضاع فعلی بازار دچار نوعی سردرگمی شوند.
کد خبر: 235493
تاریخ انتشار: ۲۶ تیر ۱۴۰۰ - ۱۱:۲۹
- خبرنگار: احسان ناصر بابلی
- چاپ
بازار خودرو با نزدیک شدن بهروزهای پایانی نخستینماه از تابستان و از سویی تعطیلات کرونایی نمایشگاهداران خودرو و مراکز شمارهگذاری پلاک درحالی رکود سنگینی را تجربه میکند که برخلاف انتظار، این جریان با روند تدریجی و رو بهرشد قیمتها همراه شده است.