اگرچه تولید برق ممکن است به آلودگی هوا کمک کند، اما آژانس حفاظت از محیطزیست ایالاتمتحده خودروهای تمامبرقی را در رده خودروهای بدون آلاینده طبقهبندی کرده است.البته خودروهای برقی معمولا گرانتر از خودروهای معمولی و هیبرید هستند؛ اما میتوان با صرفهجویی در سوخت، اعتبار مالیاتی فدرال یا مشوقهای ایالتی برخی هزینهها را بازیابی کرد.
با توجه به این نکات مهم تحلیلگران بلومبرگ پیشبینی کردهاند میزان فروش این بازار تا سال ۲۰۲۹ به ۱۷۸.۴۶ میلیارددلار برسد. البته این تحلیلگران انتظار دارند بازار باتری خودروهای الکتریکی تا پایان سال ۲۰۲۴ به ۶۲.۰۷ میلیارد دلار دست یابد. البته رشد ۲۳.۵۲ درصدی در طول دوره پیشبینی (۲۰۲۹-۲۰۲۴) برای این بازار مورد انتظار است.
البته در میانمدت عواملی مانند کاهش قیمت باتریهای لیتیوم-یون، تقاضای فزاینده برای خودروهای الکتریکی و سیاستهای حمایتی دولتها برای ارتقای فروش خودروهای الکتریکی میتواند یکی از محرکهای کلیدی بازار باتریهای لیتیوم-یونی باشد. وسایل نقلیه الکتریکی در دوره پیشبینیشده یعنی تا سال ۲۰۲۳ با افزایش تقاضا مواجه خواهند شد.
از سوی دیگر، شکاف بین میزان عرضه و تقاضای مواد اولیه یک چالش حیاتی است که این موضوع تهدیدی برای بازار باتری خودروهای الکتریکی در طول دوره پیشبینی بهشمار میرود. با این وجود، انتظار میرود سیاستها و سرمایهگذاریهای مطلوب دولتها در جهت استقرار زیرساختهای شارژ عمومی، همراه با افزایش کارایی خودروهای الکتریکی، فرصت قابلتوجهی را برای رشد این بازار در آینده نزدیک فراهم کند.
از سوی دیگر با توجه بهشرایط جهانی انتظار میرود منطقه آسیا و اقیانوسیه شاهد رشد قابلتوجهی در بازار باتری خودروهای الکتریکی باشد و دلیل آن افزایش تقاضا از سوی کشورهایی مانند چین، هند و ژاپن است.
انتظار میرود منطقه آسیا و اقیانوسیه بر بازار جهانی تسلط داشته باشد. با گسترش روزافزون وسایلنقلیه الکتریکی در کشورهایی مانند چین، ژاپن و هند و تقاضای رو بهرشد برای این دسته از وسایلنقلیه و همچنین افزایش برابری خرید برق انتظار میرود استفاده از باتریهای لیتیوم-یون رشد چشمگیری در منطقه داشته باشد.
سیاستهای مطلوب مانند استانداردهای بهرهوری انرژی، افزایش تعرفهها و پیشرفتهای فناوری منجر بهتوجه بیشتر توسعهدهندگان پروژه به بخش تجاری و صنعتی (CI) شده که عمدتا ناشی از رشد چشمگیر چین و هند در این بخش از بازار است. بههمین دلیل پیشبینیها از رشد تقاضا برای سیستمهای ذخیره انرژی مبتنی بر لیتیوم-یون در منطقه حکایت دارد.
چین یکی از بزرگترین بازارهای خودروهای الکتریکی است و استقبال روبهرشد خودروهای الکتریکی در این کشور در راستای سیاست انرژی پاک است. علاوهبر این، دولت چین مشوقهای مالی و غیرمالی برای رواج خودروهای الکتریکی ارائه میدهد. در هند نیز باتریهای لیتیوم یون عمدتا در خودروهای الکتریکی استفاده میشوند.
هند یکی از واردکنندگان عمده باتریهای لیتیوم-یونی در منطقه آسیا و اقیانوسیه است و بین آوریل تا نوامبر ۲۰۲۳، حدود ۵۴۸.۶ میلیون واحد باتری لیتیوم-یونی وارد کرده است. قابل ذکر است که این کشور در بازه زمانی ۲۰۲۲-۲۰۲۱ حدود ۸.۶۱۶ میلیون واحد باتری لیتیوم-یون به ارزش ۱.۸۳ میلیارد دلار وارد کرده بود. دولت هند در نظر دارد تا سال ۲۰۳۰ خودروهای دو و سهچرخ را بهطور کامل بهخودروهای برقی تبدیل کند و ۳۰ درصد فروش خودرو را بهالکتریکیها اختصاص دهد.
در حال حاضر، هند برای تامین باتری خودروهای برقی بهکشورهای دیگر وابسته است که این امر منجر بهافزایش قیمت خودروهای برقی خواهد شد. نفوذ خودروهای الکتریکی در بخش خودروسازی هند، تولید محلی باتریهای لیتیوم-یونی را تقویت میکند که از نظر اقتصادی اقدامی مقرونبهصرفه خواهد بود.
با توجه بهنکات فوق، انتظار میرود آسیا و اقیانوسیه در دوره پیشبینی رشد چشمگیری در بازار باتری خودروهای برقی داشته باشند.