مزدا CX-50

کمپانی مزدا ژانویه سال ۲۰۲۲ بود که از کراس‌اوور اس‌یووی کامپکت خود با نام CX-۵۰ رونمایی کرد.

هدف اصلی از تولید این خودرو که سبب گسترش سبد محصولات این خودروساز صاحب‌نام ژاپنی شد، رقابت با بزرگان اروپایی و البته کسب سهم بیشتر این کمپانی از بازار بلندقامتان بود.

چهره زیبا و اسپرت

زبان جدید طراحی مزدا از سال ۲۰۱۹ و با تولید نسل چهارم مزدا ۳ به‌خوبی نمایان شد. اِلِمان‌های زبان جدید طراحی مزدا استفاده از احجام ارگانیک در کنار تناسبات عالی بدنه است.

بر این اساس با نگاهی به‌پروفیل بدنه CX-۵۰ به‌خوبی خط تیز روی گل‌گیرهای عقب که حجم متورمی را به‌وجود آورده مشاهده می‌شود. همچنین حجم‌های نسبتا تورفته روی درها، خط تیز روی گل‌گیر جلو و وجود یک حجم متورم در این بخش با سایز رینگ‌های ۱۷، ۱۸، ۱۹ و ۲۰ اینچی کاراکتر جذاب و اسپرتی به‌این خودرو بخشیده است.

چراغ‌های باریک جلو با طراحی خاص LED درون آن‌ها، جلوپنجره ۸ ضلعی به‌سبک مزدا با خطوط تیز رو به‌جلو روی کاپوت و ورودی‌های هوای عمودی درون سپر، چهره کاملا تهاجمی و خشنی را برای این خودرو فراهم آورده است.

در نمای عقب چراغ‌های L شکل بسیار جمع‌وجور با LED های نیم‌دایره‌ای داخل‌شان و اسپویلر الحاقی روی درِ صندوق‌عقب، طراحی زیبا و البته چشم‌گیری به‌سبک مزدا را به‌نمایش می‌گذارد.

همچنین طراحی دریچه‌های عمودی‌شکل زیر چراغ‌های عقب، اگزوزهای کروی‌شکل کوچک در طرفین سپر و دیفیوزر نقره‌ای‌رنگ میان آن‌ها حالت اسپرت‌تری به‌نمای عقب CX-۵۰ می‌دهد. لازم به‌ذکر است نسخه‌های ویژه بازار ایالات‌متحده دارای رینگ‌های ۱۷، ۱۸ و ۲۰ اینچی هستند.

فضای داخلی مدرن با امکانات رفاهی مناسب

با ورود به‌کابین مزدا CX-۵۰ شاهد طراحی مینیمال و بسیار ساده‌ای هستیم که اصطلاحا به این سبک طراحی Clean Design گفته می‌شود. طراحی بسیار خلوت مزدا در بخش مرکزی تنظیمات سیستم تهویه‌مطبوع قابل توجه است.

در بالاترین نقطه داشبورد یک نمایشگر ۱۰.۳ اینچی لمسی افقی برای سیستم اطلاعات-سرگرمی تعبیه شده تا با کلاستر ۷ اینچی افقی دیجیتالی در مقابل راننده، فضای کاملا مدرنی را در کابین این خودرو ایجاد کند. اما طراحی غربیلک‌فرمان اسپرت مزدا با دسته‌دنده منحصربه‌‎فرد آن و دو پدال شیفتر در پشت فرمان، رانندگی با CX-۵۰ را بسیار جذاب می‌کند.

طراحی دریچه‌های عمودی برای راننده و افقی برای سرنشین جلو، نورپردازی LED نواری و سقف پانورامیک از مهم‌ترین ویژگی‌های چشم‌نواز این خودرو است.

از مهم‌ترین آپشن‌های CX-۵۰ می‌توان به کروزکنترل هوشمند، سیستم کمکی رانندگی پیشرفته منطبق بر سطح دو خودران، کمکی رانندگی، سامانه هشدار انحراف از مسیر، سیستم مانیتورینگ نقاط کور و شناسایی عابرپیاده، دوربین ۳۶۰ درجه، سامانه فوق پیشرفته ایمنی پیشگیری از برخورد، سیستم ترمز اضطراری خودکار، سیستم هوشمند استارت از راه‌ دور روی تلفن‌همراه، سیستم تهویه‌مطبوع سه‌منطقه‌ای اتوماتیک و مجزا برای سرنشینان عقب، گرمکن و سردکن صندلی‌ها، گرمکن غربیلک‌فرمان و... اشاره کرد.

مشخصات فنی

کمپانی مزدا مدل CX-۵۰ را در ۱۰ نسخه به‌بازار عرضه کرده است. همچنین این خودرو از ابتدای سال جاری روانه بازار شده و نسخه‌های S، Select، Preferred، Preferred Plus، Premium، Premium Plus، Turbo، Turbo Meridian، Turbo Premium و Turbo Premium Plus برای CX-۵۰ در نظر گرفته شده است.

تمام نسخه‌ها با یک پیشرانه ۴ سیلندر خطی ۲۴۸۸.۵ سی‌سی تنفس‌طبیعی یا مجهز به‌توربوشارژ تولید شده‌اند.

بر این اساس پیشرانه تنفس‌طبیعی با دارا بودن ۱۶ سوپاپ، سیستم منحصربه‌فرد تایمینگ متغیر سوپاپ‌های مزدا و پاشش سوخت مستقیم داخل سیلندر، حداکثر ۱۹۰ اسب‌بخار قدرت و ۲۵۲ نیوتون‌متر گشتاور تولید می‌کند. اما پیشرانه مجهز به‌توربوشارژ، حداکثر ۲۶۰ اسب‌بخار قدرت و ۴۳۴ نیوتون‌متر گشتاور را به‌ارمغان می‌آورد.

هر دو پیشرانه قدرت تولیدشده را به‌کمک گیربکس ۶ سرعته اسکای‌اکتیو-درایو به‌چهار چرخ منتقل می‌کنند. سیستم دیفرانسیل با لغزش محدود، توانایی آفرودی CX-۵۰ را نسبت به‌رقبای آن افزایش می‌دهد. فول‌ترین نسخه CX-۵۰ با نام Turbo Premium Plus شناخته می‌شود که برای خرید آن باید ۴۳ هزار و ۵۷۵ دلار پرداخت کرد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 2 =