واردات خودروی کارکرده

روز سه‌شنبه و در جریان دادوستدهای بازار سهام، نمادهای صنعت خودرو و ساخت قطعات یکدست صف فروش شدند

در سال ۱۴۰۱، بورس کالا به‌عنوان یک بستر جدید برای عرضه و فروش خودرو معرفی شد.این اقدام به منظور ساماندهی بازار خودرو و کاهش قیمت‌ها در بازار آزاد صورت گرفت.این درحالی است که با ابراز برخی مخالفت‌ها، عرضه خودرو در بورس کالا در اسفندماه ۱۴۰۱ متوقف شد. اما حالا با گذشت بیش‌از یک‌سال‌ونیم از این اتفاق، اگر شرایط فراهم شود و مشکلی خارج از برنامه پیش نیاید، در گام اول، خودروهای وارداتی که مشمول قیمت‌گذاری دستوری نیستند، در بورس کالا عرضه شده و در ادامه و درصورتی‌که این فرآیند موفق باشد، احتمالا دوباره عرضه خودروهای داخلی در بورس کالا از سر گرفته شود.

هرچند طی این مدت عرضه خودروهای تجاری در بورس کالا ادامه یافت. این درحالی است که طبق قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه کشورو قانون توسعه ابزارها و نهادهای مالی جدید دولت موظف است کالاهای پذیرفته‌شده در بورس را از نظام قیمت‌گذاری خارج کند. این قوانین به عرضه خودرو در بورس کالا اعتبار قانونی بخشیده است.

نمادهای خودروساز همچنان قرمزپوش

روز سه‌شنبه و در جریان دادوستدهای بازار سهام، نمادهای صنعت خودرو و ساخت قطعات یکدست صف فروش شدند. بر این اساس نمادهای‌ ایران‌خودرو، گسترش سرمایه‌گذاری ایران‌خودرو، سایپا، گروه‌بهمن، سایپادیزل، زامیاد، پارس‌خودرو، بهمن‌دیزل، کرمان‌خودرو و سایپادیزل منفی شدند.

همچنین روز سه‌شنبه در گروه خودرویی طی ۳هزار نوبت معاملاتی، ۸۴ میلیون سهم به ارزش ۳۰میلیارد تومان معامله شد که نسبت به روز ‌دوشنبه با افت روبه‌رو بود. ارزش بازار گروه خودرویی تا پایان معاملات روز ‌سه‌شنبه بالغ‌بر ۲۱۲ هزار میلیارد تومان شد.

بورس بر مدار نزول

همچنین روز گذشته و درخلال معاملات بازار سهام، شاخص‌کل بورس با افت ۲۱.۵۳۰واحدی در محدوده ۲میلیون‌و۶۹هزار واحد قرار گرفت. شاخص‌کل‌ هم‌وزن نیز با افت ۵.۵۴۰واحدی در محدوده ۶۸۴ هزارواحد ایستاد. در این بازار نیز ۵.۷میلیارد ورقه سهم به ارزش بیش‌از ۵.۲هزار میلیارد تومان معامله شد.

شاخص فرابورس نیز با کاهش ۱۳۱واحدی در محدوده ۲۱هزار واحد قرار گرفت. در فرابورس هم ۴.۳میلیارد ورقه اوراق بهادار به ارزش بیش‌از ۲.۸ هزار میلیارد تومان مورد دادوستد قرار گرفت.

کارشناسان بازار سهام معتقدند مشکل اصلی بازار در روزهای اخیر، متغیرهای کلان اقتصادی است. احتمال کاهش سودآوری شرکت‌ها برای ۶ماه نخست سال در گزارش‌های پیش روی بازار، نرخ بهره و انتشار اوراق دولتی و همچنین هیجان فروش پس از بازگشایی دامنه نوسان ازجمله عوامل ریزش بورس‌ هستند.

بررسی این دلایل نشان می‌دهد عوامل کلان اقتصادی تاثیر منفی بر بورس گذاشته و زمینه‌ساز خروج پول از بازار سرمایه شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 9 =

آخرین اخبار