کد خبر: 251587
تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۰
محمدعلی دیانتی‌زاده

محمدعلی دیانتی‌زاده در سرمقاله روز " دوشنبه ۱۴ آبان۱۴۰۳ " روزنامه دنیای خودرو، به موضوع « علاقه بخش‌خصوصی به حضور پررنگ‌تر در صنعت و بازار خودرو » پرداخت

به گزارش «اخبار خودرو»، عضو شورای سردبیری روزنامه «دنیای خودرو» در این باره نوشت:

«نمایشگاه خودرو اصفهان» به‌عنوان یکی از سه نمایشگاه برتر ایران، امسال در حالی برگزار می‌شود که به‌رغم عدم حضور دو خودروساز بزرگ دولتی که یکی از آن‌ها صرفا در سطح دیزل شرکت کرده است، به لطف حضور بسیار پررنگ بخش خصوصی در مقام تولیدکننده، مونتاژکار و واردکننده، نمایشگاه پر و پیمانی از کار در آمده است.

برای تبیین بهتر جهشی که بخش خصوصی در سهم‌خواهی از صنعت و بازار خودرو ایران داشته، کافی است نگاهی به آمار تجمیعی تولید و مونتاژ خودرو در سال ۱۴۰۲ بیندازیم؛ سال گذشته بیش‌از یک‌میلیون و ۳۳۸هزار دستگاه انواع خودرو در کشور به تولید رسیده که از این تعداد، حدود ۳۰۶هزار دستگاه فقط در شرکت‌های خودروسازی خصوصی تولید شده است.

مقایسه این تعداد دستگاه خودرو تولیدشده در بخش خصوصی با آمار تولید این بخش در سال‌های نه‌چندان دور که بالغ‌بر حدود 30هزار دستگاه بود، حکایت از جهش 10برابری تولید در این بخش دارد؛ بخشی که اکنون برخی خودروسازان آن با برخورداری از پلت‌فرم‌های اختصاصی درصدد رقابت جدی‌تر در دو سطح اقتصادی و لوکس هستند.

در این میان، یک راهبری صحیح و هدایت خودروسازان کوچک‌تر به سمت همگرایی و تجمیع قوا با خودروسازان بزرگ‌تر بخش‌خصوصی می‌تواند از موازی‌کاری‌های هزینه‌زا جلوگیری کند. تشریک مساعی خودروسازان در کشور در راستای دستیابی به تیراژ بالا، بسیاری از هزینه‌های تولید را مدیریت می‌کنند.

ساختار قیمت تمام‌شده در صنعت خودرو شامل هزینه‌های متغیر و سربار است و با اتحاد راهبردی می‌توان این هزینه‌های سربار را سرشکن و کاهش هزینه‌ها را محقق کرد. در بخش هزینه‌های متغیر نیز در جایی که هزینه‌ها به تیراژ تولید و انباشت تقاضا و میزان سفارش برمی‌گردد، قدرت چانه‌زنی دو یا چند خودروساز برای تامین بهتر و کم‌هزینه‌تر مواد اولیه محقق می‌شود.

بدین‌ترتیب، به‌جای این‌که میان خودروسازان بزرگ و کوچک رقابت غیرسازنده شکل بگیرد به هدررفت منابع و امکانات بینجامد؛ باید برخی خودروسازان به نتیجه قطعی برسند که با اتحاد راهبردی می‌توانند از ظرفیت‌ها و امکانات خودروسازان بزرگ‌تر استفاده کنند.

اما این را نیز باید در نظر داشت که برخی از خودروسازان کوچک و نه همه آن‌ها، نگاه‌ توسعه‌ای ندارند و به مونتاژکاری با تیراژ محدود به‌عنوان راهی برای دور زدن تعرفه‌های بالا برای واردات موقت تعدادی دستگاه به‌صورت CKD نگاه می‌کنند و آن‌چه گفته شد، قاعدتا درخصوص آن‌ها مصداق ندارد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 8 =

آخرین اخبار