پمپ بنزین‌

آلودگی هوا در تهران و سایر کلانشهرهای پایتخت با شروع فصل سرد رخ‌نمایی می‌کند، موضوعی که هربار متهمان مختلفی داشته اما تحقیقات صورت‌گرفته در سال‌های اخیر نشان می‌دهد منابع متحرک، نقش کلیدی در آلودگی هوا دارند.

اخیرا مسئولان ممنوعیت مازوت‌سوزی در ۳ نیروگاه کشور را اعلام کردند. دو روز قبل هم مدیرکل مدیریت بحران استان تهران با اشاره به صدور هشدار زرد هواشناسی مبنی‌بر پایداری جو در مناطق مرکزی و جنوبی استان، نسبت به افزایش آلودگی هوا در این نقاط هشدار داد و گفت: گروه‌های حساس از تردد در فضای باز پرهیز کنند. لازم به ذکر است پایتخت از ابتدای سال تا ۲۰ آبان؛ ۵روز هوای پاک، ۱۶۱روز هوای قابل‌قبول و ۶۷ روز هوای ناسالم برای گروه‌های حساس و ۲روز هوای ناسالم داشته است.

اقدامات پیشگیرانه برای مقابله با آلودگی هوا

رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور از ابلاغ تاکیدات وزارت کشور درخصوص اقدامات پیشگیرانه شهرداری‌ها، به ویژه کلانشهرها، برای مقابله با آلودگی هوا در نیمه‌دوم سال برای اجرا ازسوی مدیریت شهری به استانداری‌ها خبر داد.

مسعود نصرتی، سرپرست معاونت عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور در این باره اظهار کرد: در این راستا بر پایش و جلوگیری از آتش زدن پسماند در حومه شهرها به‌خصوص کلانشهرها و همچنین انجام سرویس دوره‌ای ناوگان حمل‌ونقل عمومی و اخذ معاینه فنی تاکید شده است.

وی افزود: برنامه‌ریزی برای تعطیلی کارگاه‌های ساختمانی در شرایط اضطرار آلودگی هوا و انجام معاینه‌فنی موتورخانه‌ها؛ سایر تاکیدات وزارت کشور درخصوص اقدامات پیشگیرانه شهرداری‌ها برای مقابله با آلودگی هوا در نیمه دوم سال است.

سرپرست معاونت عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور اضافه کرد: همچنین از شهرداری‌ها خواسته شده تا اقدامات لازم را در زمینه شناسایی و رفع گره‌های ترافیکی در شهرها به عمل آورند.

نصرتی یادآور شد: مطابق مصوبات دومین جلسه کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا در دولت چهاردهم که شانزدهم آبان ماه با حضور معاون اجرایی رئیس‌جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست و مسئولان دستگاه‌ها برگزار شد، از وزارت کشور خواسته شد اقدامات لازم را در این خصوص با همکاری مدیریت شهری و دستگاه‌های مرتبط خصوصا در نوسازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی و اسقاط خودروهای فرسوده به عمل آورد.

«بنزین یورو ۴» برای تمام کلانشهرها

در این راستا ویس‌کرمی، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی درباره کیفیت بنزین توزیعی در سطح کشور گفت: هم‌اکنون ۷۰درصد تولید بنزین پالایشگاه‌ها مطابق استاندارد یورو۴ است؛ نکته‌ای که در زمینه کیفیت بنزین توزیعی باید مدنظر قرار داده شود، مصوبه هیات وزیران و برنامه‌های قانون هوای پاک است. بر اساس این مصوبه، اگر توزیع بنزین کشور روزانه از ۸۵ میلیون لیتر تجاوز کرد، وزارت نفت الزامی به توزیع بنزین یورو ۴ در کل کشور ندارد.

وی با اشاره به توجه به تمام شاخص‌های زیست‌محیطی درباره کیفیت بنزین تولیدی اعم‌از بَنزِن، گوگرد، ترکیبات آروماتیک و الفین گفت: بنزین توزیعی در تمامی کلان‌شهرها مانند تهران، اراک، تبریز، مشهد، اهواز، شیراز و ... یورو ۴ است. برخی پالایشگاه‌ها قابلیت تولید کامل بنزین با استاندارد یورو ۴ را دارند. پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس می‌تواند به‌طور کامل بنزین یورو ۴ تولید کند. همچنین اتفاق خوبی نیز در پالایشگاه شیراز رقم خورد و آن ‌هم تولید آزمایشی بنزین براساس استاندارد یورو ۴ بوده که مقدمات تولید آن آغاز شده است.

به‌گفته وی هم‌اکنون ۷۵درصد تولید نفت‌گاز مطابق استاندارد یورو ۴ است و حتی نفت‌گاز تولیدی پالایشگاه‌های تبریز و اصفهان استاندارد یورو ۵ دارد، یعنی مقدار گوگرد آن زیر ۱۰پی‌پی‌ام است، همچنین تمامی سوخت نفت‌گاز موردنیاز مجاری عرضه در جاده‌های مواصلاتی منتهی به کلان‌شهرها نیز بر اساس استاندارد یورو ۵ توزیع می‌شود. نفت‌گاز تمام جایگاه‌های استان مرکزی استاندارد یورو ۴ دارد و در شهرهای هرمزگان و تبریز نیز همین‌گونه است. به‌زودی تولید نفت‌گاز برخی دیگر از پالایشگاه‌ها نیز به‌صورت کامل مطابق استاندارد یورو ۴ خواهد بود.

مراجعه ۳هزار بیمار تنفسی به مراکز درمانی خوزستان

چند روز قبل مدیر امور بیماری‌ها و مراکز تشخیصی درمانی دانشگاه جندی‌شاپور اهواز با اشاره به مراجعه ۳هزار بیمار با مشکل تنفسی به مراکز درمانی در چند روز اخیر و در پی آلودگی هوا گفت: در یک‌ماهه اخیر میزان مراجعات با عارضه تنفسی به مراکز درمانی ۱۵درصد افزایش یافته است.

دکتر مسعود نشاطی با اشاره به تاثیر آلودگی هوا بر سلامت اظهار کرد: با آغاز فصل پاییز، به ویژه در اهواز انتظار می‌رود میزان افزایش مراجعه به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی شهرهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اهواز، افزایش یابد.

وی افزود: در پی نخستین بارندگی‌های پاییزی افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای، آسم و آلرژی با سرفه‌های مکرر یا تنگی نفس به مراکز مراجعه می‌کنند؛ در این راستا اورژانس، بیمارستان‌ها و دیگر مراکز درمانی در حالت آماده‌باش قرار گرفته‌اند.

مدیر امور بیماری‌ها و مراکز تشخیصی درمانی دانشگاه جندی شاپور اهواز گفت: از یک ماه پیش نظارت مستمر بر این مراکز انجام شده و داروها و تجهیزات مورد نیاز بحران‌های تنفسی و تخت‌های پشتیبان فراهم شده است و اکنون آمادگی کامل در این زمینه وجود دارد. مدیر امور بیماری‌ها و مراکز تشخیصی درمانی دانشگاه جندی شاپور اهواز گفت: با توجه به اینکه خوزستان درهنوز بارندگی موثر پاییزی نداشته‌ایم، در صورت وقوع بارندگی موثر در روزهای آینده انتظار می‌رود میزان مراجعه بیماران تنفسی به مراکز درمانی افزایش یابد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 9 =