سیدجواد حسینی‌کیا

کارشناسان اقتصادی اعتقاد دارند سالانه دولت اعتبار زیادی را صرف واردات بنزین می‌کند، البته  این درحالی است‌که  با واردات خودرو این جریان مصرف کاهش پیدا کرده، پس در چنین شرایطی واردات منطقی نه‌تنها به نفع کشور و دولت است بلکه در صورت اجرای درست، این اقدام  هزینه مردم را نیز کاهش می‌دهد.

حال در این زمینه سیدجواد حسینی‌کیا، نایب‌رئیس کمیسیون صنایع مجلس به بیان نظرات خود پرداخته است.

واردات خودرو چه نتایجی دارد؟

یکی از پیامدهای خوب واردات خودرو به تکاپو افتادن خودروسازان داخلی برای تولید با کیفیت، ارزان و رقابتی است. یکی از موضوعات مهم این روزهای کشور موضوع ناترازی انرژی و آمار بالای روزانه مصرف بنزین در کشور است بنابراین باید روند تولید خودروهای پرمصرف داخلی اصلاح و دروازه واردات خودروهای کم‌مصرف به کشور باز شود که البته هر کدام تاثیر پررنگی در اصلاح الگوی مصرف بنزین و رفع ناترازی در این بخش خواهند داشت.

به پرمصرف بودن خودروها اشاره کردید، در این باره چه کاری باید انجام داد؟

ضروری است خودروسازان و واردکنندگان خودرو را ملزم کنیم تا استانداردهایشان را افزایش دهند، تا بتوانیم خودروهایی با مصرف سوخت کمتر را تولید یا به کشور وارد کنیم. بسیاری از کارشناسان بر این باورند اگر خودروها با استاندارد بین‌المللی در کشور تولید می‌شدند، مصرف بنزین به جای ۱۲۰میلیون لیتر در روز، حدود ۶۰میلیون لیتر در روز بود و می‌توانستیم روزانه ۵۴میلیون لیتر صادرات داشته باشیم. از سوی دیگر بحث اسقاط خودروها و موتورسیکلت‌های فرسوده، یک بحث مهم در راهبردهای میان‌مدت برای کاهش مصرف بنزین است که برای برنامه‌ریزی و آغاز اسقاط آن وسایل فرسوده باید از همین امروز کار را آغاز کرد.

برای رهایی از معضل ناترازی بنزین چه اقدامی باید صورت داد؟

در این زمینه لازم است به سمت توسعه‌ خودروهای برقی نیز حرکت کرده و سوخت سی‌ان‌جی را نیز در کشور توسعه دهیم و همچنین به سوخت LPG نیز باید توجه کنیم و جایگاه‌های مورد نظر برای این دو سوخت را در کشور توسعه دهیم. البته اگر بتوانیم خودروهای با کیفیت‌تر را در کشور تولید کنیم که مصرف بنزین آن‌ها پایین‌تر باشد، درواقع می‌توانیم بخش زیادی از ناترازی بنزین را رفع کنیم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 3 =