در سال ۲۰۲۴ میلادی سریعترین اسپرتبایکها نیز معرفی شدند که جالب است بدانید سه نماینده در این فهرست ژاپنی بودند. بر این اساس در این مطلب اسپرتبایکهای سریع ۲۰۲۴ را بررسی خواهیم کرد.
کاوازاکی نینجا H۲R
کاوازاکی در دنیای پرهیجان موتورسیکلتها از جایگاه ویژهای برخوردار است. این کمپانی برای دستیابی بهچنین جایگاهی از سال ۲۰۱۵ میلادی تا به امروز سریعترین و قویترین اسپرتبایک جهان را تولید کرده است. اسپرتبایکهایی که حدود ۸ هزار ساعت، تنها صرف طراحی و مهندسی آنها شده تا بتوانند بهچنین جایگاهی دست پیدا کنند. نینجا H۲R نخستین اسپرتبایک و سوپربایک جهان است که از فیبرکربن در آن بهره گرفته شده است.
با نگاهی بهاستایل این اسپرتبایک شاهد پیکرهای عضلانی و تنومند هستیم که بهلطف باک حجیم و فلاپهای یکپارچه و عضلانی چنین استایلی برای این اسپرتبایک جسور ژاپنی ایجاد شده است.
در نمای جلو، دو ورودی هوای بزرگ بههمراه اسپویلرها سبب شده است بالاترین سطح آیرودینامیک ایجاد شود.
این اسپرتبایک توانایی حرکت در سرعتهای بالاتر از ۲۵۰ کیلومتر برساعت را دارد. بر این اساس فلاپهای آیرودینامیکی و ورودیهای هوا روی سطح بدنه، ضریب درگ بهتری ایجاد کرده است.
آنچه مهندسی کاوازاکی نینجا H۲R را متمایز میسازد، طراحی و تولید قلب تپنده آن است. مهمترین بخش مهندسی منحصربهفرد کاوازاکی، طراحی خاص پیشرانه این اسپرتبایک است. بر این اساس یک پیشرانه ۴ سیلندر خطی بهحجم ۹۹۸ سیسی و مزین بهفناوری منحصربهفرد پرخوران سوپرشارژر سانتریفیوژی توان و گشتاور بالایی را برای این اسپرتبایک نینجا فراهم میآورد.
تکنولوژی نصب سوپرشارژر سانتریفیوژی، سیستم تایمینگ متغیر هوشمند سوپاپها، سیستم پاشش سوخت انژکتوری خاص (طراحی دو انژکتوری در هر دریچهگاز)، نسبت تراکم ۸.۳ به یک، قطر پیستون ۷۶ میلیمتر و کورس پیستون ۵۵ میلیمتر سبب شده است این پیشرانه توان ۳۲۶ اسببخاری را در دور ۱۴ هزار آرپیام (دور در دقیقه) و گشتاور ۱۵۶ نیوتونمتری را در دور ۱۲۵۰۰ آرپیام بهارمغان آورد. گیربکس ۶ سرعته دندهثابت با فواصل بسیار نزدیک، قدرت و گشتاور را بهچرخ عقب منتقل میکند.
با در نظر گرفتن مجموع وزن ۲۱۵.۹ کیلوگرمی، این موتورسیکلت میتواند حداکثر تا ۴۰۰ کیلومتر برساعت سرعت بگیرد و تنها ۲.۸ ثانیه زمان نیاز است که از حالت سکون بهسرعت ۱۰۰ کیلومتر برساعت دست یابد. همچنین جالب است بدانید که سیستم تعلیق قابل تنظیم هیدروپنوماتیکی، سواری این اسپرتبایک را بسیار دلچسب و نرم میکند. سیستم ترمز در محور جلو از کالیپر برمبو با شش پیستون، با دو دیسک خنکشونده و در محور عقب از تکدیسک کالیپر دو پیستونه تشکیل شده است.
یاماها YZF-R۱
کمپانی یاماها از سال ۲۰۱۵ میلادی رقابت جدی را در کلاس اسپرتبایکها ایجاد کرده است. مدل YZF-R۱ تنها بهمنظور رقابت با اسپرتبایک محبوب ایتالیاییها یعنی دوکاتی پانیگال تولید شده است.
یاماها YZF-R۱ از نظر سبک طراحی بسیار جسورانه و اسپرت است. این اسپرتبایک بهلطف بهره گرفتن از فلاپ یکپارچه، باک حجیم و دماغهای که دارای دو چراغ در طرفین است، چهرهای اسپرت و تهاجمی دارد.
از نظر مشخصات فنی یاماها همواره سعی کرده است تکنولوژی ساخت محصولاتش زبانزد سایر کمپانیهای مطرح تولیدکننده موتورسیکلت باشد. بر این اساس یک پیشرانه ۴ سیلندر خطی بهحجم ۹۹۸ سیسی، قوای محرکه این اسپرتبایک را تشکیل میدهد.
این پیشرانه از مکانیزم ۱۶ سوپاپ و دو میل سوپاپرو بهره میگیرد و از جنس تیتانیوم است. با در نظر گرفتن کاهش اندازه اتاق احتراق، نسبت تراکم ۱۳ بهیک و طراحی ۴ سوپاپ در هر سیلندر، این موتور میتواند حداکثر ۲۰۰ اسببخار قدرت را در ۱۳۵۰۰ آرپیام (دور در دقیقه) و حداکثر ۱۱۰ نیوتونمتر گشتاور را در ۹۲۰۰ آرپیام تولید کند. همچنین جالب است بدانید که گیربکس ۶ سرعته دندهثابت با ضرایب کوتاه و فواصل نزدیک، قدرت را بهکمک زنجیر X تایپ به چرخ عقب منتقل میکند.
از سوی دیگر یک کیت افزایش قدرت نیز برای مدل ۲۰۲۵ یاماها YZF-R۱ در نظر گرفته شده که میتواند قدرت نهایی را به ۲۱۲ اسببخار و گشتاور را به ۱۲۵ نیوتونمتر برساند. برای خرید این پکیج باید ۵ هزار دلار هزینه کرد. اما آنچه سبب شده است یاماها YFZ-R۱ در فهرست سریعترین اسپرتبایکها قرار گیرد، شتاب اولیه هیجانانگیز و حداکثر سرعت آن است. یاماها با استفاده از سازه آلومینیومی و فریمهای تیتانیومی توانسته حداکثر وزن این اسپرتبایک را (بدون در نظر گرفتن وزن راکب و باک ۱۷ لیتری پر از سوخت) به ۱۷۵ کیلوگرم برساند. بر این اساس این موتورسیکلت شتاب اولیه (حالت ایستاده تا سرعت ۱۰۰ کیلومتر برساعت) را تنها در ۲.۶ ثانیه بهدست میآورد.
همچنین حداکثر سرعت این اسپرتبایک جسور سامورایی به ۲۹۵ کیلومتر برساعت محدود شده است. سیستم ترمز حرفهای برمبو با ۶ پیستون در کالیپر برای جلو و دو پیستون در کالیپر برای محور عقب، عملکرد فوقالعادهای را در سرعتهای بالا بهنمایش میگذارند.
سوزوکی هایابوسا
هر زمان که نام رکوردداران سرعت بهمیان میآید، قطعا نام سوزوکی هایابوسا در ذهنها شکل میگیرد. این اسپرتبایک سوزوکی از اوایل دهه ۲۰۰۰ میلادی بهلطف طراحی بدنه، عنوان سریعترین موتورسیکلت را از آنِ خود کرده است. هایابوسا نماد مهندسی منحصربهفرد سوزوکی است که نسخه ویژه و فاینال ادیشن آن اواسط سال ۲۰۲۴ میلادی بهجهان معرفی شد.
از نظر طراحی هایابوسا مشابه هیچ اسپرتبایکی نبوده و از سبک طراحی بسیار خاصی بهره میگیرد. در نمای جلو این اسپرتبایک شاهد طراحی فلاپ منحنی با پوزه آیرودینامیک هستیم که چهره فوقالعاده زیبا و جذابی بهاین موتورسیکلت بخشیده است. در نمای عقب نیز گلگیرهای متورم شده و عضلانی منحنی استایل این اسپرتبایک را بسیار هیجانانگیز میکند.
هایابوسا را میتوان تنها اسپرتبایک حجیم در کلاس خود دانست؛ چراکه پیشرانه آن ۱۳۴۰ سیسی حجم دارد. مهندسی چنین پیشرانهای سبب شده است سوزوکی در سطح بالایی قرار گیرد و تمام رقبا را بهچالش بکشد. پیشرانه ۴ سیلندر ۱۳۴۰ سیسی تنفسطبیعی، قلب تپنده هایابوسا را تشکیل میدهد. بر این اساس طراحی ۱۶ سوپاپ (در هر سیلندر ۴ سوپاپ)، دو میلسوپاپرو و سیستم زمانبندی متغیر بههمراه سیستم پاشش سوخت انژکتوری قدرت و گشتاور بالایی را فراهم میآورد.
با در نظر گرفتن نسبت تراکم ۱۲.۵ بهیک، قطر پیستون ۸۱ میلیمتری، کورس پیستون ۶۵ میلیمتری و همچنین بهینهسازی اتاق احتراق، این پیشرانه حداکثر ۱۹۵ اسببخار قدرت را در دور ۹۵۰۰ آرپیام (دور در دقیقه) و حداکثر ۱۵۵ نیوتونمتر گشتاور را در دور ۷ هزار آرپیام فراهم میآورد. گیربکس ۶ سرعته دندهثابت با فواصل کوتاه میتواند قدرت و گشتاور را بهچرخ عقب انتقال دهد.
جالب است بدانید که بهلطف استفاده از آلومینیوم و فولاد سبکوزن و با احتساب باک ۲۱ لیتری پر از سوخت بنزین حداکثر وزن این موتورسیکلت به ۲۲۰ کیلوگرم میرسد. با در نظر گرفتن این ویژگیها تنها ۲.۲ ثانیه زمان نیاز است که این موتورسیکلت از حالت سکون بهسرعت ۱۰۰ کیلومتر برساعت برسد.
حداکثر سرعت محدودشده این اسپرتبایک ۳۱۲ کیلومتر بر ساعت است؛ اما حداکثر سرعت نهایی سوزوکی هایابوسا به ۴۳۵ کیلومتر برساعت میرسد. این مهم با حذف محدودیت سرعت در ECM ایجاد میشود.