علیرضا خامه‌زر، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران

موضوع ناترازی‌های انرژی و تاثیر آن بر تولید صنعتی در کشور مساله‌ای پیچیده است که همواره چالش‌های زیادی برای فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان ایجاد کرده است. به‌ویژه، در شرایطی که به‌گفته علیرضا خامه‌زر، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران روزانه ۲۱هزار میلیارد تومان ناشی‌از ناترازی انرژی به اقتصاد کشور آسیب وارد می‌کند. این فعال اقتصادی به تشریح این مساله پرداخته است.

چرا دولت برای رفع ناترازی برق صنایع را قطع می‌کند؟

به‌رغم قوانین موجود که اذعان دارند نباید از طریق فشار بر تولید و صنعت، ناترازی‌های انرژی به‌خصوص برق رفع شوند اما این اقدام صورت نمی‌گیرد و همین موضوع آسیب‌های زیادی به بخش کشور وارد می‌کند.

خسارات مالی ناشی‌از این اقدام چه میزان است؟

روزانه ۲۱هزار میلیارد تومان از محل ناترازی‌های انرژی و خاموشی‌های برق، به کشور ضرر اقتصادی وارد می‌شود. خاموشی برق در بنگاه‌های تولیدی کوچک، بزرگ و متوسط به شدت به فعالیت تولیدی آن‌ها آسیب می‌زند. این ناترازی‌ها به‌دلیل عدم‌برنامه‌ریزی در سال‌های گذشته، مشکلات روزافزونی را به دنبال داشته و نیازمند تدابیر جدی است.

آیا حرکت به سمت انرژی‌های نو می‌تواند چاره کار باشد؟

اینکه به سمت تولید انرژی‌های تجدیدپذیر و پاک حرکت کنیم، مناسب خواهد بود و می‌تواند شروع خوبی برای رفع ناترازی‌ها باشد. دولت باید واقعیت را در تولید انرژی بپذیرد و از بخش خصوصی حمایت کند تا انرژی مورد نیاز کشور تامین شود.

آیا اطلاع‌رسانی قبلی برای قطع برق صورت می‌گیرد؟

متاسفانه در شرایط کنونی زمانی که دولت انرژی را قطع می‌کند و قبض‌های برق را افزایش می‌دهد، هیچ‌گونه برنامه‌ریزی قبلی و اطلاعی به فعالان بخش خصوصی ارائه نمی‌دهد. طبق قانون بهبود مستمر کسب‌وکار، باید هرگونه تغییر در قبوض به اطلاع بخش خصوصی می‌رسید و نظر آن‌ها نیز خواسته می‌شد. این مساله مایه نگرانی است زیرا بسیاری از شرکت‌ها متحمل آسیب‌های زیادی شده‌اند. به‌طوری‌که با تعطیلی خطوط تولید، مشکلات جدی برای بسیاری از شرکت‌ها و بنگاه‌های تولیدی به وجود آمده است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 2 =