در گروه خودرویی طی ۳۰هزار نوبت معاملاتی ۱.۴میلیارد سهم به ارزش ۵۲۷ میلیارد تومان معامله شد که نسبتبه روز شنبه با افت روبهرو بود. همچنین ارزش روز بازار گروه خودرویی تا پایان معاملات روز یکشنبه بالغبر ۲۹۵ هزار میلیارد تومان شد.
بورس ریخت!
روز شنبه و در معاملات بازار سهام شاخصکل بورس با کاهش ۵۳.۶۸۷واحدی در محدوده دو میلیون و ۸۵۷هزار واحد قرار گرفت. شاخصکل هموزن نیز با افت ۱۴.۰۴۸واحدی در محدوده ۹۰۱ هزار واحد ایستاد. در این بازار نیز ۱۸میلیارد ورقه سهم به ارزش بیشاز ۱۲.۹ هزار میلیارد تومان معامله شد. شاخص فرابورس نیز با افت ۲۸۳واحدی در محدوده ۲۶هزار واحد قرار گرفت.
در فرابورس هم ۹.۴ میلیارد ورقه اوراق بهادار به ارزش بیشاز ۱۱.۶ هزار میلیارد تومان دادوستد شد. سبزپوشی بورس بهرغم اینکه از ابتدای سال تاکنون شاخصکل حدود ۳۵ درصد و شاخص هموزن ۱۶ تا ۱۷ درصد بازدهی داشتهاند، در مقایسه با سایر بازارها مانند دلار، سکه و طلا چندان قابلتوجه نیست. با این حال، این رشد دلایل بنیادی دارد، حتی با وجود ریسکهای سیستماتیک به دو متغیر و شاخص کلیدی میتوان اشاره کرد که دلایل توجیهی روند افزایشی بورس را نشان میدهند و این موضوع اهمیت عوامل بنیادین در وضعیت بازار سرمایه را آشکار میسازد.
بر این اساس،کاهش نسبت قیمت به درآمد (P/E) از ۳۸ مرتبه در سال ۱۳۹۹ به حدود ۷ مرتبه در سال ۱۴۰۳ یکی از شاخصهایی است که نشاندهنده سطح ارزندگی بازار سهام نسبتبه سالهای گذشته بوده، همچنین کاهش ارزش دلاری بازار سهام از ۳۳۰میلیارد دلار به کمتر از ۱۳۰ میلیارد دلار، از دیگر شاخصهای مهم در این زمینه به شمار میرود.
نکته دیگر گسترش بیش از حد بازارهای موازی و رقبا مانند مسکن و خودرو است. ازسویدیگر تحت کنترل قرار گرفتن بازار ارز و سکه موجب شده است تا سایر بازارها تقریبا به نقطه اشباع برسند. بهویژه در بازار مسکن و خودرو، خروج نقدینگی از این بازارها به دلیل جذابیت بورس و سطح ارزندگی آن، نقدینگی را به سمت بورس هدایت کرده است. این عامل بهعنوان یکی از دلایل مثبت برای بازار سرمایه به حساب میآیند. بنابراین با توجه به این عوامل میتوان گفت شاخص کل بورس تا پایان سال جاری روند مثبتی را در پیش میگیرد.