کد خبر: 252835
تاریخ انتشار: ۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۰
علیرضا کافی

علیرضا کافی در سرمقاله روز " سه شنبه ۲بهمن ۱۴۰۳ " روزنامه دنیای خودرو، به موضوع «تولد قریب‌الوقوع دورگه‌های چینی-آمریکایی! » پرداخت.

عضو شورای سردبیری روزنامه دنیای خودرو در این باره نوشت:

سرانجام ترامپ از راه رسید. رئیس‌جمهوری که بسیاری از معادلات سیاسی و واقتصادی در دنیا را برهم خواهد زد و بی‌شک صنعت خودرو نیز از تصمیمات وی در امان نخواهد ماند.

اگرچه دونالد ترامپ در همان ابتدای راه چتر حمایتی از خودروهای برقی را از سر این صنعت برداشت اما در گام بعدی طبق وعده‌هایی که داده، قرار است تعرفه ۶۰درصدی روی کالاهای چینی ازجمله خودروهای ساخت چین اعمال کند. این اقدام یعنی یک سد بزرگ بر سر راه خودروسازان چینی برای ورود به بازار بزرگ آمریکا که سال‌هاست برای نفوذ در آن برنامه‌ریزی و تلاش کرده‌اند.

البته چینی‌ها یک راه چاره نیز دارند و آن‌هم ایجاد خط تولید خودروهای ساخت خود در خاک ایالات‌متحده است. شیوه‌ای که برای ماندن در بازار آمریکا باید به آن متوسل شوند و برندهای خودرو چینی را در خاک آمریکا تولید کنند و این‌بار دورگه‌های جدیدی پا به بازار خودرو بگذارند که یک رگه آسیای‌شرقی و یک رگه آمریکایی دارند.

درست برعکس ژاپنی‌ها و اروپایی‌ها که برای کاهش هزینه‌های تولید خود چین را برای تولید محصولاتشان انتخاب کردند و البته با کاهش کیفیت نیز مواجه شدند اما قرار است چینی‌ها تغییر استراتژی دهند و برای تولید خودرو پا به ینگه دنیا بگذارند. اتفاقی که می‌تواند در درازمدت برای صنعت خودرو چین پردستاورد باشد و زهر بی‌کیفیتی خودروهایشان را گرفته و با ژن آمریکایی که در خون صنعت خودرویشان تزریق خواهد شد؛ بیشتر به آینده امیدوار باشند.

در این بین هر آنچه ترامپ برای صنعت خودرو چین در نظر بگیرد، چشم‌بادامی‌ها از آن تبعیت خواهند کرد. بنابراین بی‌تردید درآینده‌ای نزدیک شاهد تولید دورگه‌های چینی-آمریکایی خواهیم بود. اما آنچه برای ما در ایران مهم است، آینده حضور همین شرکت‌های چینی در بازار و صنعت کشور است؛ اینکه آیا همچنان شاهد رشد سریع تیراژ و تردد خودروهای چینی در خیابان‌های ایران خواهیم بود یا مونتاژکاران چینی موجود در بازار ایران نیز به سرنوشت BYD در دوره قبلی ریاست‌جمهوری ترامپ گرفتار خواهند شد و به اجبار بازار ایران را ترک خواهند کرد.

تجارت همخوان با سیاست‌های ترامپ مشکلات و چالش‌های خود را دارد و درنهایت این صنایع و برندهای بزرگ هستند که باید بین منافع حضور در بازار آمریکا یا بازار کوچک و محدود ایران یکی را انتخاب کنند. اما آنچه مشخص است خودروهای برقی حمایت سابق دولتی در آمریکا را نخواهند داشت و افزایش شمارگان تولید آنها با مشکل مواجه خواهد شد؛ آن‌هم در شرایطی که ایران به‌تازگی تمرکز خود را بر توسعه حمل‌ونقل بر پایه انرژی برق گذاشته است.

به نظر می‌رسد در سیاست‌های ترامپ در آینده‌ای نزدیک تاثیرات مهمی بر صنعت خودرو جهان به ویژه چین خواهد گذاشت و دوراهی جدیدی برای چینی‌ها ایجاد خواهد کرد.

اول رقابت با خودروسازان مطرح آن‌هم با تعرفه ۶۰درصدی یا حضور و تولید در خاک‌ آمریکا. حکایتی که ترکش‌هایش به صنعت و بازار ایران هم خواهد رسید و شاید در آینده حسرت همین خودروهای چینی که تا امروز بر طبل بی‌کیفیتی‌شان می‌کوبیدیم نیز بر دلمان خواهد ماند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 10 =