گروه صنعتی ایرانخودرو در دیماه امسال موفق به تولید بیشاز ۵۵هزار دستگاه خودرو سواری شد و به این ترتیب از رکورد تولید ماهانه نزدیک به دو سال اخیر خود عبور کرد. طبق آمار و اطلاعات تولید در گروه صنعتی ایرانخودرو، این خودروساز توانسته است با روند افزایشی در شمارگان تولید، رکورد جدیدی را در تولید ماهانه به ثبت برساند.
بالاترین رکورد تولید ماهانه ایرانخودرو، نزدیک به دو سال اخیر در اسفند سال ۱۴۰۱ بوده که در دیماه امسال از این رکورد عبور کرده است. همچنین آمار تولید این شرکت در دیماه حکایت از افزایش ۴۲درصدی نسبت به آذرماه دارد. آثار اصلاح قیمت محصولات ایرانخودرو که در انتهای آبانماه صورت گرفت، در تیراژ تولید این شرکت در دیماه نمایان شده است. هرچند اصلاح قیمت خودرو در کوتاهمدت سبب بهبود جریان نقدینگی و پرداخت مطالبات سازندگان شبکه تامین میشود، اما با توجه به افزایش قیمت نهادههای تولید نمیتواند آثار بلندمدتی را به دنبال داشته باشد.
تولید با تیراژ روزانه ۲۳۰۰ دستگاه ادامه دارد
در سالهای اخیر، اعمال سیاست قیمتگذاری دستوری بر محصولات خودروسازان و عدم تناسب بهای تمامشده تولید با نرخ محصولات، سبب تحمیل زیان بالایی به خودروسازان شده و منابع و ذخایر مالی موردنیاز برای افزایش تولید و تحقق اهداف را تحتتاثیر قرار داده است. ازسویدیگر، ناترازی انرژی و مشکلات موجود در تخصیص ارز، از دیگر مسایلی هستند که در تولید قطعات زنجیره تامین ایرانخودرو و تولید این شرکت اثرگذار بوده است. اما درحالحاضر با برنامهریزیهای صورتگرفته، روزهای پنجشنبه که در هفتههای قبل از دیماه تعطیل اعلام میشد، خطوط تولید ایرانخودرو مشغول فعالیت هستند و تولید با تیراژ روزانه ۲۳۰۰ دستگاه ادامه دارد.
بر این اساس، انتظار میرود، با ثبات شرایط فعلی و پایداری در الزامات و همچنین تامین پایدار برق و گاز زنجیره تامین، روند افزایشی تولید ادامه یافته و در ۲ ماهه پایانی سال، میزان عرضه به بازار و ایفای تعهدات به مشتریان در شرایط بهتری ادامه یابد.
کاهش هزینههای تولید و تامین پایدار قطعات
بهموازات افزایش تیراژ برای تولید هرچه اقتصادیتر، ایرانخودرو کاهش هزینههای تولید و همچنین تامین پایدار قطعات و جلوگیری از توقف خطوط تولید را از طریق توسعه سخت داخل نیز دنبال میکند. به همین منظور و در راستای پایدار کردن زنجیره تامین یکی از اقلام استراتژیک صنعت خودرو در کشور، ایرانخودرو خط تولید روزانه ۱۵۰سِت کامل دستهسیم محصولات خود را در یکی از شرکتهای مستقر در کرمانشاه افتتاح کرد که تولیدات آن در سایتهای تهران، کرمانشاه و تبریز ایرانخودرو استفاده میشود.
علیمردان عظیمی، مدیرعامل گروه صنعتی ایرانخودرو در آیین افتتاح این واحد تولیدی با اشاره به نقش مهم زنجیره تامین و همچنین اشتغالزایی پایدار صورتگرفته در این منطقه گفت: «ایرانخودرو به تعهدات خود برای سرمایهگذاری در فاز نخست این طرح عمل کرده است و امید میرود باتوجه به تعداد اشتغالزایی نسبت به سرمایهگذاری انجام شده در آن، اکنون مسئولان استانی از منظر فنی و اعتباری نسبت به حمایت از آن اقدام کنند.»
منوچهر حبیبی، استاندار کرمانشاه نیز در جریان افتتاح این سایت تولیدی، ضمن تقدیر از نقش گروه صنعتی ایرانخودرو در توسعه صنعتی استان بر ضرورت حمایت نظام بانکی از این طرح توسعهای و تسریع در اجرای فاز دوم آن تاکید کرد.
وی همچنین از پیگیری و تلاش برای تامین پایدارتر برق واحدهای تولیدی با هدف کمک به پایداری زنجیره تامین و کمک به فرآیند تولید در شرکتهای بزرگ صنعتی در استان خبر داد.
گفتنی است روند اجرایی انجام پروژه راهاندازی خط تولید دستهسیم خودرو در کرمانشاه در اردیبهشتماه ۱۴۰۳ آغاز شد و تمام اقدامات و فعالیتهای آن ظرف مدت کمتر از چهارماه صورت پذیرفت و در شهریورماه امسال به پایان رسید.
استاندار کرمانشاه همچنین در هفتمین سفر شهرستانی خود ضمن سرکشی و بررسی وضعیت واحدهای تولیدی شهرستان صحنه ازجمله سایت تولیدی ایرانخودرو کرمانشاه، بر توسعه و ارتقای این واحدها در راستای ایجاد اشتغال و رفع بیکاری تاکید کرد. وی به همراه وحید احمدی؛ نماینده مردم کنگاور، صحنه و هرسین و فضلاله رنجبر؛ نماینده مردم کرمانشاه در مجلس، از ایرانخودرو کرمانشاه بازدید کرد و پیگیر مشکلات این واحد تولیدی شد.
حبیبی با اشاره به اینکه شرکت ایرانخودرو کرمانشاه اکنون ۳۰هزار دستگاه در سال تولید دارد، گفت: «این واحد تولیدی با ظرفیت اسمی و هدفگذاری انجامشده ظرفیت تولید سالانه ۱۰۰هزار دستگاه خودرو را دارد.» وی ادامه داد: «موضوعاتی مانند جاده ورودی و تصفیهخانه این کارخانه در جلسه شورای اداری استان مطرح شده و پس از دریافت نظرات دستگاههای مرتبط درباره آن تصمیمگیری میشود.»
استاندار کرمانشاه همچنین تاکید کرد: «مسائل مرتبط با رفع موانع تولید در این کارخانه در کارگروه تسهیل استانداری مورد بررسی و پیگیری قرار خواهد گرفت.»