عضو شورای سردبیری روزنامه دنیای خودرو در این باره نوشت:
هنوز هم بسیاری از خریداران خودروهای تولید و مونتاژ داخل با مشکلات خدمات پس از فروش و تهیه قطعات یدکی مواجه هستند. خودروهایی که حتی بهرغم برخورداری از کیفیت بالا اما به دلیل پشتیبانی ضعیف برخی واردکنندگان و حتی تولیدکنندگان داخلی در زمان نیاز به قطعات با مشکل مواجه میشوند و مالکان خود را دچار سردرگمی میکنند.
این شرایط در حالی بر بازار و صنعت خودرو کشور حکمفرماست که دولتیها هم نظارت چندانی بر روند تامین و توزیع قطعات یدکی با قیمتهای متعادل و ارائه خدمات فنی به خودروها ندارند. اما ازسویدیگر برخی شرکتهای خودرویی پا را فراتر از تعهدات اصلی خود گذاشتهاند و در جهت تولید و تامین بخشی از نیاز بازار خودرو گام برمیدارند که پیش از این، سالها شرکتهای بزرگ تولیدی در داخل و تجار نامآشنا نیاز این بخش از بازار تامین میکردند؛ ازجمله آنها می توان به تولید و واردات انواع روانکارهای خودرویی و حتی تایرهای وارداتی اشاره کرد.
در شرایطی که مالکان خودروهای مونتاژ داخل و وارداتیهای جدید با مشکلاتی در زمینه تهیه قطعات یدکی مواجه هستند، برخی مجموعههای فعال در زمینه خودرو به جای پوشش مشکلات فعلی پا را فراتر گذاشتهاند و فارغ از اولویتبندیهایی که گویا مسئولان سازمانهای دولتی نیز بر آنها نظارتی ندارند، فعالیت خود را درجهت تامین کالاهایی گسترش دادهاند که از قضا کشور هیچ کمبودی در آنها ندارد و برندهای موجود هم کیفیت بالایی برای استفاده دارند و هم به میزان و تیراژ کافی درکشور تولید و حتی وارد میشوند.
ازسویدیگر با بالارفتن تکنولوژی خودروهای جدید، نیاز به روانکارهای خاص و باکیفیتتر و حتی تایر در سایزها و حتی تایرهای ویژه خودروهای برقی بیشتر شده است. در این زمینه جا دارد تا وزارت صمت به عنوان رگولاتور بازار خودرو و قطعات آن دست شرکتهای خودرویی را در دستان تامینکنندگان باسابقه و قدرتمند این دو بازار بگذارد تا در صورت لزوم هم کالای باکیفیت و مناسب برای این خودروها با بهرهگیری از توان علمی و صنعتی داخل تولید یا توسط شرکتهای با سابقه در بازار جهانی که امکان تهیه مستقیم و بیواسطه از تولیدکنندگان خارجی را دارند؛ به کشور وارد شود.
در هر صورت تمرکز شرکتهای خودرویی بر بازار قطعاتی که سالهاست که متولیان قدرتمندی در ایران دارند حرکتی غیراستراتژیک و به نظر اشتباه است که میتواند سرمایه مادی و معنوی را دچار استهلاک کند.
در همین راستا اما تمرکز بر وظیفه اصلی یعنی تامین قطعات یدکی خودروهای جدید، ایجاد شبکه فروش گسترده برای این قطعات در کشور و دانشافزایی نمایندگان فروش و خدمات پس از فروش میتواند رضایت مصرفکننده داخلی را به همراه داشته باشد و خودروهای موجود را از بدنامی موروثی به واسطه خدمات ضعیف به آنها، نجات دهد و لذت استفاده از خودروهای روز دنیا را برای مصرفکننده داخلی به همراه داشته باشد.