مصطفی طاهری ، عضو کمیسیون صنایع مجلس

درحالی‌که طی چند ماه گذشته واردات خودروهای برقی بسیار موردتوجه قرار گرفته اما یکی از پیشنهاداتی که اخیرا مطرح شده و طی نشستی در مجلس شورای اسلامی مورد بررسی قرار گرفته، بحث اجازه دولت به بخش خصوصی برای واردات خودرو برقی با شرط سرمایه‌گذاری در ایجاد ظرفیت‌های تولید برق تجدیدپذیر در کشور است.

مصطفی طاهری، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس به بیان جزییات این پیشنهاد پرداخته است.

در این جلسه چه مطالبی مطرح شد؟

در این نشست پیشنهاد سرمایه‌گذاری در احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر توسط بخش خصوصی واردکننده خودروهای برقی مطرح شد که طرح خوبی است و از جهت‌های مختلف برای کشور مزایایی به همراه دارد ولی باید موانع آن را برطرف کنیم. در واقع دولت و به‌ویژه وزارت صمت باید موانع آن را برطرف کنند.

آیا بخش خصوصی در این باره اعلام آمادگی کرده است؟

بله، بخش خصوصی اعلام کرد به‌ازای واردات هر دستگاه خودرو برقی معادل 10برابر مصرف برق خودرو، در ایجاد ظرفیت جدید تولید برق تجدیدپذیر سرمایه‌گذاری می‌کند. طبق این طرح، میانگین مصرف هر خودرو یک‌کیلووات است بنابراین به‌ازای واردات هر خودرو برقی، 10کیلووات باید در انرژی‌های تجدیدپذیر سرمایه‌گذاری شده و در جاده‌های کشور نیز با سرمایه‌گذاری بخش‌خصوصی واردکننده خودرو برقی ایستگاه‌های شارژ احداث شود.

آیا در این طرح به دولت هزینه‌های تحمیل می‌شود؟

قرار نیست هزینه‌ای به دولت تحمیل شود، سرمایه‌گذاری در احداث این ظرفیت جدید نیروگاه‌های تجدیدپذیر توسط بخش خصوصی انجام می‌شود و به‌ازای آن، مجوز واردات خودرو برقی به آن‌ها داده خواهد شد. این کار در جهت توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر که مورد تاکید برنامه هفتم توسعه به حساب می‌آید.

این اقدام در جهت برنامه دولت چهاردهم و همچنین در راستای تاکید قانون بر ترجیح واردات خودروهای برقی و هیبرید است. من این طرح را در کمیسیون صنایع مجلس برای اجرایی شدن و به ثمر نشستن پیگیری می‌کنم. به‌هرحال با واردات خودروهای برقی، تولیدکنندگان خودروهای بنزینی نیز برای عقب نماندن از رقابت، به ارتقای کیفیت تولیدات خود ترغیب خواهند شد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 5 =

آخرین اخبار