کد خبر: 167265
تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۴۵

برند DS، نامی است جوان از سازنده ای کهن. سازنده ای که در درازنای تاریخ، همواره یکی از بهترین و زیباترین های این صنعت را به عالمیان عرضه نمود و در کنارش نیز نرم ترین ها را.

به گزارش اخبار خودرو ، برند DS، نامی است جوان از سازنده ای کهن. سازنده ای که در درازنای تاریخ، همواره یکی از بهترین و زیباترین های این صنعت را به عالمیان عرضه نمود و در کنارش نیز نرم ترین ها را. خودروهای DS را بیشتر می توان به برخی از خودروهای لوکس بریتانیایی مشابه دانست. خودروهایی که در آنها آسایش سرنشینان و کیفیت اعلای متریال مصرفی بیش از بقیه موارد، عمده و شاخص هستند. برند DS تاکنون مدل های متعددی را عرضه نموده که تقریباً تمامی آنها در گونه های هاچ بک و لیفت بک بوده اند و نسخه DS6 را باید نخستین تجربه آن درزمینهٔ ساخت کراس اوور برشمرد. شاید برخی از دوستان، بهای ۲۱۹ میلیون تومانی این خودرو را در قیاس با نسخه های هم قیمت کره ای و ژاپنی اش گران فرض نموده و با تکیه بر این ادله هم خریدش را غیرقابل توجیه بدانند. پاسخ من به این دسته از عزیزان این است که اولاً DS6 خودرویی لوکس هست. درحالی که کراس اوورهای هم قیمت کره ای و یا ژاپنی اش – با توجه به استانداردهای متعارف امروزی در دنیا – خودروهایی معمولی به حساب می آیند و نه لوکس؛ و ثانیاً،کیفیت متریال مصرفی و آسایش موجود در کابین این خودرو نیز ازجمله مواردی است که نمی توان به همین راحتی بر روی آن چشم بست. به راستی در کدام کراس اوور کره ای و ژاپنی هم قیمت این خودرو می توان چنین سطحی از کیفیت و راحتی را در درون کابین مشاهده نمود؟ برخی دیگر از دوستان هم ممکن است بر روی پیشرانه کم حجم این خودرو دست نهاده و آن را در قیاس با دیگر انواع وارداتی، ضعیف و کم رمق بدانند. در پاسخ به این دسته، تنها این نکته را می توان متذکر شد که امروزه با پیشرفت های حیرت انگیزی که در عرصه تکنولوژی رخ داده و نیز استفاده بیش از پیش از سامانه های توربوشارژر و نیز سوپرشارژ، روز به روز از حجم و اندازه پیشرانه ها کاسته شده است و دیگر آنکه، آنچه در یک پیشرانه مهم است توان و گشتاور خروجی آن است نه صرف حجمش. بگذریم!

۶۹۳۹۵۰٫jpg

DS6، یک شاسی بلند جمع وجور فرانسوی است که ویژه بازار چین طراحی شده است. این خودرو با مشارکت کمپانی چانگان،شریک فرانسوی کمپانی PSA (پژو – سیتروئن) ساخته می شود و برای نخستین بار در ماه آوریل سال ۲۰۱۴ میلادی به نمایش نهاده شد. فروش آن نیز کمی بعد، یعنی در پاییز همان سال آغاز گردید. این خودرو از پلت فرمی مشترک با مدل DS5 بهره می برد. این پلت فرم PSA F2 نام دارد و به غیر از این دو خودرو در پژو ۳۰۰۸ نیز به کار می رود. برخلاف DS5 که تولید آن توأمان در دو کشور فرانسه و چین صورت می پذیرد، این کراس اوور مجلل فرانسوی تبار تنها در خاک چین تولید می شود. در حال حاضر، این خودرو تنها با یک پیشرانه ۱٫۶ لیتری توربو (بنزینی) عرضه می شود. این پیشرانه در دو نسخه متفاوت THP160 و THP200 عرضه می شود که در کشورمان فعلاً تنها نسخه THP160 آن به فروش می رسد. ناگفته نماند که پیشرانه THP160 نیز با همکاری گروه خودروسازی ب ام و تکوین و توسعه یافته است. در همان آغاز ورود این خودرو به بازار، سایت «AUTO EXPRESS» بریتانیا نسخه THP160 آن را مورد تست و ارزیابی خود قرار داد که در اینجا برگردان متنش را تقدیم شما عزیزان می نمایم.

۶۹۳۹۵۱٫jpg

داوری امتیاز این خودرو: ۴ از ۵ DS6 نخستین حمله از طرف برند DS به بازار خودروهای شاسی بلند است. بازاری که حال مقدر شده تنها چین باشد. آیا DS6 خودروی خوبی است؟ با عرضه این خودروی شاسی بلند، برند DS سیتروئن، نخستین ضربه به موقع و به جای خود را وارد نمود. این خودرو، جذاب و جادار است و جای شگفتی است که تنها در چین عرضه می شود. تک – پیشرانه بنزینی که برای این خودرو عرضه می شود، مورد علاقه خریداران در این گوشه از دنیا نیست (منظور بازار بریتانیا است)، ولی بی شک کیفیت، تجهیزات و منش جاده ای آبرومندانه آن مورد پسند خواهد بود. پس از دلسردی از خودروهای بزرگتر برند DS، مایه تأسف است که این مدل برتر، تنها در چین اقامت می گزیند. فروش این بهترین شاسی بلند فرانسوی، در اینجا صورت نمی پذیرد و این خودرو، حتی در خود فرانسه هم فروخته نمی شود. درواقع، DS6 را تنها می توان در کشور چین خریداری نمود. ضمن اینکه این خودروی تازه وارد در همین کشور نیز ساخته می شود. با تولید این خودرو، برند DS یک جایگزین مقرون به صرفه را برای رقابت با مدل های پریمیوم کوچک تری همچون رنجروور اووک (AURORA در چین) عرضه نموده و یک شاسی بلند مدعی را برای برند DS تدارک دیده است.

۶۹۳۹۵۲٫jpg

یکی از مواردی که از همان آغاز مواجهه با این خودرو جلب نظر می کند، نبود هیچ آرم و نشانی از سیتروئن بر روی بدنه آن است. در عوض، نشان و اثر DS، در جای جای آن به طرزی سخاوتمندانه قابل مشاهده است. ضمن اینکه،هر رد و نشانی از نیاکانش نیز در آن حذف شده تا پیرو آن، جایگاه بهتری برای DS، به عنوان یک برند مستقل در این کشور فراهم آید (منظور کشور چین است). قطعاً این خودرو در مکانی همچون بریتانیا مشاهده نخواهد شد. نیمرخ جذاب و گیرای این خودرو از این قابلیت برخوردار است که لحظاتی چند، خریداران نیسان قشقایی و ولو XC60 را به فکر وا دارد. ضمن اینکه جزییات کرومی که محبوب مالکان چینی است با پرداخت مات با ذوق و سلیقه تری در مکان هایی همچون ریل سقفی آن به کار رفته اند. ریل سقفی که تا ستون عقب آن امتداد می یابد. بی شک در داخل کابین این خودرو، بیش از همتای هم قیمت بریتانیایی اش، چرم به کار رفته است. این پوشش چرمی که بر روی داشبورد و نیز رو دری ها امتداد یافته، از درجات بالایی از پرستیژ و اعتبار برخوردارند. درمجموع کیفیت داخل کابین در حد و اندازه خوبی است. در این زمینه هم می توان پنل پلاستیکی که کنترلرهای دما بر روی آن جای گرفته اند را مثال آورد. تنها مورد نازلی از کیفیت که در این کابین به چشم می خورد مربوط به زمانی است که شما بالاجبار برای کار با صفحه نمایشگر لمسی ۷ اینچی، دستتان را بر روی چوب مصنوعی (با کیفیت مشکوک) پیرامون این تجهیز، تکیه می دهید.

۶۹۳۹۵۳٫jpg

از آنجایی که بیشتر خریداران چینی از پیشرانه های دیزلی دوری می جویند، این خودرو با پیشرانه دیزلی عرضه نمی شود. ولی در عوض، DS6 با پیشرانه ۱٫۶ لیتری بنزینی توربو ساخت پژو – سیتروئن عرضه می شود. پیشرانه ای که با دو نسخه متفاوت از توان خروجی عرضه می شود: ۱۵۸ و ۱۹۷ اسب بخار. هر دوی این نسخه ها هم به همراه یک گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک فروخته می شوند. این خودرو با سیستم چهار چرخ محرک عرضه نمی شود ولی در عوض گفته شده که سامانه “کنترل چسبندگی ” این خودرو، اقدام به بهینه سازی کشش محور جلویی آن در سطوح مختلفی از زمین می نماید. شما حتی می توانید نوع زمین مورد نظرتان را توسط یک مهره گردان که در کنسول میانی این خودرو جای گرفته و شکل آن نیز از لندروور الهام گرفته شده است، انتخاب نمایید؛ اما ما تردید داریم که این سامانه بتواند عملکردی بهتری نسبت به آن نسخه ای که در سیتروئن کاکتوس نصب شده به ارمغان آورد.

۶۹۳۹۵۴٫jpg

ما نسخه ۱۵۸ اسب بخاری DS6 را رانده و این نکته را دریافتیم که هماهنگی ضعیفی (بین پیشرانه و گیربکس) در آن وجود دارد. خودرویی همچون DS6، که از طولی ۴٫۵ متری و وزن ۱٫۵ تنی برخوردار است، نیاز به پیشرانه ای دیزل جهت کسب گشتاورهای بالا دارد و یافته های ما نیز مؤید همین مطلب است. ضمن اینکه پیشرانه این خودرو در حالت تحت فشار، بسیار پر سر و صدا ظاهر می شود.

۶۹۳۹۵۵٫jpg

البته خصوصیات دیگر DS6، خیلی بهتر از این هستند و در این میان، کفه ترازو به سمت هدایت عالی این خودرو و نیز مهار خوب بدنه آن در سر پیچ ها سنگینی می کند. ما باید قدردان رقبای آلمانی DS6 باشیم که این شرایط را برای خریداران چینی شان فراهم آورده اند تا بلکه آنها بتوانند هر چه بیشتر سبک رانندگی اروپایی را تجربه کنند تا آنجایی که می توان گفت که این خودرو هم در همان مسیر گام برمی دارد (منظور سبک رانندگی تقریباً همسان این خودرو با رقبای ژرمنی اش است). درعین حال، DS6 از سواری خوبی هم بهره می برد. مثلاً هیچ نوع تکان و یا نوسان شدیدی در بدنه آن به هنگام ترمزگیری مشاهده نشد. گاهی مواقع حرکات این خودرو نشان و دلالتی بر فنربندی بسیار نرم آن است.

۶۹۳۹۵۶٫jpg

بهای معقول این خودرو با ارزش پرداخت خوبی معادل ۲۰,۱۴۲ پوند استارت می خورد. در مقایسه، بهای آئودی Q5 معادل ۳۷,۱۷۰ پوند است. درعین حال،گستره سخاوتمندانه ای از تجهیزات هم در آن به کار رفته است که شامل مواردی همچون صندلی های چرمی، سیستم هوشمند ورود بدون کلید و نیز نمایشگر فشار باد لاستیک ها در چهار مدل از شش مدل انتخابی، می گردد. خودروی در اختیار ما با بهایی معادل ۲۸,۳۵۰ پوند، از تجهیزاتی ازجمله دوربین دید عقب، درب برقی صندوق عقب و حتی از کنترلرهای ماساژور صندلی های جلو بهره می برد.

۶۹۳۹۵۷٫jpg

مالکان چینی،خواستار یک فضای خوب برای صندلی های عقب هستند، حتی اگر خودشان با خودروی خود رانندگی کنند و قطعاً DS6 چنین امکانی را برایشان فراهم می آورد. ضمن اینکه حجم فراوانی از فضا، معادل ۵۰۰ لیتر در صندوق عقب وجود دارد. حتی اگر این خودرو نسخه تحت تست ما باشد، خودرویی که از یک سیستم صوتی پریمیوم با ساب ووفرهای مارک دنون (DENON) بهره می برد. بنا به گفته سیتروئن، هیچ شانسی برای ورود این خودرو به اینجا وجود ندارد (منظور بازار بریتانیا است)، که البته وجود این امر مایه تأسف و شرمساری است. اصولاً خودروهای بزرگتر برند DS، ناامیدکننده بوده اند ولی این یکی، یعنی مدل DS6 به این گونه نبوده و از این لحاظ استثناست. پس تنها باید امیدوار بود که طرحی برای DS6 MK2 ریخته شود.

۶۹۳۹۵۸٫jpg

مشخصات فنی DS6 (نسخه سفارش ایران)

نوع پیشرانه: THP160 – ۴ سیلندر توربوشارژر حجم موتور: ۱۵۹۸ سی سی توان: ۱۵۸ اسب بخار در ۶۰۰۰ دور در دقیقه (در برخی منابع رقم ۱۶۵ اسب بخار ذکر شد) گشتاور: ۲۴۰ نیوتن متر در ۱۴۰۰ – ۴۰۰۰ دور در دقیقه شتاب صفر تا صد: ۹٫۵ ثانیه حداکثر سرعت: ۱۹۵ کیلومتر بر ساعت مصرف سوخت ترکیبی: ۶٫۷ لیتر در هر یک صد کیلومتر مسافت سیستم فنربندی جلو: مک فرسون استرات سیستم فنربندی عقب: غیرمستقل، محور پیچشی نوع کالیپرهای ترمز جلو و عقب: دیسکی خنک شونده نوع گیربکس: ۶ سرعته اتوماتیک ساخت کمپانی AISIN ژاپن ابعاد طول/عرض/ارتفاع: ۴۵۵۳/۱۸۵۸/۱۵۸۸ میلی متر فاصله بین دو محور: ۲۷۳۲ میلی متر وزن: ۱۵۲۵ کیلوگرم ظرفیت باک بنزین: ۶۰ لیتر گنجایش صندوق عقب: ۵۰۰ لیتر ایمنی ۶ عدد کیسه هوای ایمنی (راننده،سرنشین جلو،جانبی و پرده ای) سیستم ضد بلوکه ترمز (ABS) سیستم کمکی ترمز (BA) سیستم توزیع الکترونیکی نیروی ترمز (EBV) سیستم کنترل چسبندگی چرخ ها (ALL GRIP) سیستم کنترل پایداری (ESP) سیستم کنترل لغزش (ASR) سیستم کمکی شروع حرکت از سربالایی (HILL ASSIST) سیستم هشداردهنده نقاط کور اطراف خودرو (BLIS) سیستم هشدار پیرامونی ترمز الکترونیکی اتوماتیک سیستم ISOFIX برای صندلی کودک لاستیک های یخ شکن مارک میشلن و… تجهیزات (نسخه سفارش ایران) سانروف پانورامیک و درب آفتاب گیر برقی روکش صندلی ها از چرم اعلای ناپا با طرح بند ساعت سیستم تهویه مطبوع دو ناحیه ای با کانال های تهویه برای سرنشینان عقب کروز کنترل با محدودکننده سرعت سامانه ورود بدون کلید هوشمند + دکمه استارت دوربین دید عقب درب صندوق عقب برقی صندلی های جلو دارای گرم کن و قابلیت تنظیم الکتریکی ساپورت ناحیه کمر صندلی ها با تنظیم برقی و امکان ماساژ در صندلی های جلو آینه های جانبی تاشوی برقی به همراه گرم کن و دارای چراغ های راهنمای LED امکان تنظیم زاویه صندلی های عقب سنسورهای پارک جلو و عقب داشبورد،پنل درب ها و تکیه گاه دست چرمی دکوراسیون داخلی چوبی/آلومینیمی فرمان با پوشش چرمی فرش کف پوش جلو صفحه نمایش لمسی به سایز ۷ اینچ با قابلیت پخش رادیو،CD و بلوتوث و هندزفری کنترل سیستم صوتی از فرمان + CD + DVD + MP3 و پورت USB و AUX و اتصالات بلوتوث و هندزفری سیستم تهویه هوا با یونایزر بازکن الکتریکی درب باک بنزین چراغ های جلو زنون دوکاره با امکان جهت یابی سیستم همراهی چراغ های جلو در نقاط تاریک برف پاک کن اتوماتیک خاموش و روشن شدن اتوماتیک چراغ های جلو فرمان هیدرولیک با قدرت متغیر + قابلیت تنظیم ارتفاع مه شکن های جلو با گردش اتوماتیک چراغ های روشنایی در روز از جنس LED آینه داخلی وسط از جنس الکتروکرومیک قاب متالیک محافظ پادری جلو رینگ های آلیاژی طرح الماس ۱۸ اینچی لوله های اگزوز دوگانه طرح کروم نوارهای جانبی کرومی و… قیمت در ایران: ۲۱۸,۹۰۰,۰۰۰ تومان در چین: ۱۹۳,۹۰۰ الی ۲۷۲,۹۰۰ یوآن (نسخه ۱۶۵ اسب بخاری) منبع:پدال

برچسب‌ها

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • سجاد ۱۱:۴۶ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۲
    بالاترین قیمتش تو چین ١۴۵ میلیونه اونوقت حضرتعالی با خوشحالی تمام میگی ٢١٩ تومن؟؟؟؟ این کجاش خوبه؟؟؟ تقریبا دو برابر باید پرداخت کنیم که
    • حسین ۱۷:۱۸ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۲
      آشغاله ... نه فرانسوی هیچ وقت لوکس میشه نه چینی و نه کره ای اینا برای ما لوکس هستند
  • حسین ۱۷:۱۰ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۲
    ماشین فقط آلمان و ژاپن ... آشغال ترین خودروهای جهان چین و فرانسه
  • حسین ۱۷:۱۶ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۲
    آلمان عالی ... فرانسه گاری ژاپن طلا .....چین زباله خلایق هرچه لایق شایدم تقصیر از خود ملت است که هرچی جلوشون بذارن توصف وای میستن
    • ناشناس ۲۰:۱۳ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۲
      فرانسه ماشیناش عالیه که،من خودم ال۹۰ دارم ،۵ ساله داره بدون خرج کار میکنه
  • حامد ۲۳:۰۳ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۲
    اینم که چینی از آب درا آمد چینی یعنی چاپ سگی

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 9 =

آخرین اخبار