به گزارش «اخبار خودرو»،درحالحاضر، پیکاپهای مختلف بهدلیل ممنوعیت واردات خودرو، امکان حضور در بازار ایران را ندارند و تنها خودروسازان داخلی وظیفه تامین پیکاپهای دو دیفرانسیل را برای مشتریان برعهده دارند. امروز در بازار خودرو کشور، پیکاپهای دو دیفرانسیل مختلفی حضور دارند که در کنار استفاده کاری، بهعنوان گزینهای برای طبیعتگردی و آفرود معرفی میشوند. نکته قابل توجه این است که تمام این پیکاپها در بحث پیشرانه شباهت بسیار زیادی به هم دارند و گاهی از یک ساختار مشترک بهره میبرند. با توجه به محدودیت موجود در بازار ایران، امروز پیکاپهای دودیفرانسیل تولیدی در کارخانهها با حجم 2.4 لیتر ساخته میشوند. البته خودروسازان داخلی هم در برنامههای توسعه خود، عرضه پیکاپهای 2.4 لیتری توربو را هم قرار دادهاند. اما در شرایط کنونی، اگر مشتری بخواهد یک پیکاپ دو دیفرانسیل بنزینی و صفرکیلومتر را در بازار خریداری کند، راهی جز انتخاب گزینههای مختلف 2.4لیتری ۴ سیلندر ندارد.
بیشترین بازدهی در میان پیکاپها
امروز میتوان با بودجههای مختلف انواع پیکاپهایی دو دیفرانسیل را انتخاب کرد. باوجود اینکه روی کاغذ شباهت پیشرانه این خودروها بسیار زیاد است و حتی گاهی کد فنی موتورهای نصبشده روی این چهار خودرو شبیه بههم است، اما بهدلیل نوع کالیبراسیون، برنامهریزی و سامانه انتقال قدرت با بازدهی مختلفی از پیشرانههای 2.4لیتری در این پیکاپها مواجه میشویم.
براساس نظر کارشناسان و رانندگان حرفهای خودروهای آفرود، در میان چهار پیکاپ دو دیفرانسیل آفرودی موجود در بازار کشور، آمیکو آسنا و فوتون تونلند بهترین بازدهی و هماهنگی را با جعبه دندههایشان دارند.
روی کاغذ هم میبینیم تونلند و آسنا تا حدی بهدلیل کالیبراسیون بهتر پیشرانهها توانستهاند قدرت و گشتاور متعادل را نسبتبه سایر گزینههای مشابه در اختیار راننده قرار دهند. ازسویدیگر، بهدلیل ویژگیهای فنی، همچون نوع دیفرانسیل، سیستم انتقال قدرت، امکانات و قابلیتهای حرکتی، میتوان فوتون تونلند و آسنا را تا حدی بهتر از دو گزینه دیگر قرار داد.
آلایندگی و مصرف سوخت پایین در آسنا
یکی از نکاتی که درباره خودروهای پیکاپ موردتوجه قرار میگیرد، میزان مصرف سوخت و مقدار آلایندگی این خودروهاست. با نگاه به اعداد اعلامشده توسط خودروسازان، میبینیم چهار پیکاپ دو دیفرانسیل تولیدی در ایران مصرف سوخت میانگین فراتر از ۱۰لیتر را به ازای هر ۱۰۰ کیلومتر دارند. اما در این بین آمیکو آسنا با مصرف سوخت 10.7 لیتر به ازای هر ۱۰۰ کیلومتر کمی بهتر از سایر رقبا ظاهر میشود.
ازسویدیگر، ساختار استاندارد دوگانهسوز (CNG) در این پیکاپ تولیدی، این امکان را ایجاد کرده است تا آسنا در بحث هزینه سوخت بهمراتب کمخرجتر از سه خودرو دیگر باشد. قابلیت کارکرد پیشرانه با گاز طبیعی و همچنین استانداردهای رعایتشده در آمیکو آسنا، باعث شده است این پیکاپ نسبت به سایر رقبا مقدار کمتری از گازهای گلخانهای و آلاینده را تولید کند. باتوجه به اطلاعات منتشرشده از سوی خودروسازان و سازمانهای بازرسی، آسنا و تونلند در شرایط استفاده از بنزین، کمترین میزان آلایندگی و تولید گازهای گلخانهای را دارند و عملکرد بهینهای را، نسبت به سایر گزینه ها، به راننده ارائه میدهند.
آمیکو آسنا با مصرف سوخت 10.7 لیتر به ازای هر ۱۰۰ کیلومتر کمی بهتر از سایر رقبا ظاهر میشود. همچنین وجود ساختار استاندارد دوگانهسوز در این پیکاپ تولیدی، این امکان را ایجاد کرده است تا آسنا در بحث هزینه سوخت بهمراتب کمخرجتر از سه خودرو دیگر باشد و مقدار کمتری از گازهای گلخانهای و آلاینده را تولید کند.