به گزارش « اخبار خودرو » ، براساس گزارش رتبهآنلاین، بزرگترین تولیدکننده تایرهای موتورسیکلت و دوچرخه کشور دچار عدم بهرهوری است. این گزارش نشان میدهد ایران یاسا که روزگاری بهعنوان یکی از تولیدکنندگان مطرح تایر در ایران بهشمار میرفت، این روزها با مطالبات سنگین وصولنشده مواجه است.
این وضعیت از عدم توان وصول مطالبات از خردهفروشان داخلی و حتی نمایندههای فروش در افغانستان و پاکستان نشأت میگیرد. بر اساس آخرین بررسیهای انجامشده توسط داوران هشتیمن جشنواره ملی بهرهوری که نتایج آن منتشر شده آینده فعالیت این واحد صنعتی در هالهای از ابهام قرار گرفته است.
[caption id="attachment_212063" align="aligncenter" width="647"]
در این جشنواره عملکرد کارخانه ایرانیاسا در بخشهای بهرهوری هزینه نیروی کار، بهرهوری سرمایه و بهرهوری تمام عوامل موردبررسی قرارگرفته و ایرانیاسا در تمام بخشها شاخصی بهمراتب پایینتر از اهداف برنامه پنجم توسعه و میانگین صنعت کشور بهدست آورده است.
شاخصهایی که نشان میدهند مدیران این کارخانه وابسته به صندوق بازنشستگی کشوری در سالهای گذشته موفق به افزایش بهرهوری ایرانیاسا نشدهاند و شنیدهها از کارگران این مجموعه صنعتی درخصوص عدم توانایی این شرکت در پرداخت حقوق پرسنل بیشاز پیش باورپذیر شده است.
در بخش بهرهوری هزینه نیروی کار، بررسی آمارها در سال ۹۵حکایت از بهرهوری پایین ایرانیاسا دارد. در گزارش داوران جشنواره بهرهوری اینگونه آمده است که در بررسی کارنامه بهرهوری هزینه نیروی کار این شرکت، شاهد عملکرد با ثباتی نبودهایم و این کارنامه با افتوخیزهای فراوانی روبهرو بوده است.
شاخصهای بهرهوری هزینه نیروی کار این شرکت در سالهای ۹۳ تا ۹۵، بهترتیب «۹۵درصد، ۸۴درصد و ۶۰درصد» بوده و در مقایسه با شاخص اهداف برنامه پنجم توسعه که هر ساله با رشد متناوب مثبتی روبهرو بوده، فاصله خود را هر ساله بیشتر کرده است. در سال ۹۵ایران یاسا در حالی شاخص بهرهوری هزینه نیروی کار خود را به ۶۰درصد رسانده است که شاخص اهداف برنامه پنجم توسعه در این سال ۱۳۶درصد بوده و میانگین صنعت نیز رقمی ۹۲درصدی را نشان می دهد.
بهرهوری سرمایه در ایران یاسا نیز وضعیت چندان مناسبی ندارد. درسال ۹۵شاخص بهرهوری سرمایه این شرکت تنها ۴۳درصد بوده که در مقایسه با اهداف برنامه پنجم توسعه ۸۷درصد کمتر است و میانگین صنعت نیز در این سال ۱۱۲درصد بوده که این شرکت تایرسازی فاصله زیادی را با میانگین صنعت کشور داشته است.
ایرانیاسا در بخش بهرهوری کل عوامل نیز وضعیت بسیار بدی دارد و شاخص بهدستآمده توسط این شرکت ۴۴درصد بوده که در مقایسه با اهداف برنامه پنجم و میانگین صنعت بهترتیب ۸۷و ۶۷درصد پایینتر است و برای رسیدن به نقطه مطلوب، باید بیشتر تلاش کند.
انتشار این آمارها درحالی صورتگرفته است که روند کاهش بهرهوری این شرکت سالها ادامه داشته و امروز به نقطهای رسیده که آینده شغلی ۹۵۸نیروی شاغل در این کارخانه را با ابهام مواجه کرده است.