کد خبر: 215218
تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۳:۱۲
- چاپ
نگرانیها درباره آینده خودروسازی کره جنوبی در حال افزایش است؛ زیرا به باور کارشناسان و تحلیلگران، خودروسازان این کشور باید فورا و بدون معطلی فکری اساسی برای تغییر ساختار پرهزینه تولید خودرو در این کشور کنند که بهرهوری و کارایی کمی دارد تا به این ترتیب بتوانند میزان فروش جهانی خود را بهبود ببخشند و در رقابت با رقبای جهانی موثرتر عمل کنند.
به گزارش «اخبار خودرو»،نگرانیها درباره آینده خودروسازی کره جنوبی در حال افزایش است؛ زیرا به باور کارشناسان و تحلیلگران، خودروسازان این کشور باید فورا و بدون معطلی فکری اساسی برای تغییر ساختار پرهزینه تولید خودرو در این کشور کنند که بهرهوری و کارایی کمی دارد تا به این ترتیب بتوانند میزان فروش جهانی خود را بهبود ببخشند و در رقابت با رقبای جهانی موثرتر عمل کنند. کمپانی سرمایهگذاری سامسونگ سکیوریتیز در جدیدترین گزارش خود اعلام کرده است که تخمین زده میشود حجم تولید داخلی گروه هیوندای موتور از 3میلیونو170هزاردستگاه در سال 2017 به 2میلیونو950هزار دستگاه در سال 2020 کاهش پیدا کند و بعد از 2021 نیز به کمتر از 2میلیونو400هزار دستگاه برسد.
وضع نگرانکننده
براساس برآوردهای صورتگرفته توسط کارشناسان خودروسازی، این میزان کاهش به معنی کاهش 100 تا 160هزارموقعیت شغلی در کره جنوبی است. در گزارش منتشرشده توسط سامسونگ سکیوریتیز همچنین به این نکته اشاره شده بود که خودروسازان کره جنوبی از پیش قابلیت کنترل موجودی خود را به دلیل روابط خصمانه میان سطوح مدیریتی مختلف، اعتصابهای پیدرپی و همچنین افزایش پیوسته دستمزدها از دست دادهاند. به خاطر تمام این دلایل خودروسازان با شتابی زیاد در حال جابهجایی تسهیلات تولیدی خود در خارج هستند. در ادامه گزارش سامسونگ نوشته شده است: «فاکتورهای مربوط به هزینه، مانند افزایش حداقل دستمزد و ساعتهای کار کوتاهتر نرخ هزینه گروه هیوندای موتور را در آیندهای نهچندان دور دستکم تا 33درصد افزایش خواهد داد و متاسفانه همین حالا هم برای جبران و جلوگیری از این میزان خسارت بسیار دیر شده است.» موسسه پژوهش هیوندای اخیرا اعلام کرده بود پیشبینی میشود بعد از پایان کار جنرال موتورز کره که سالانه بین 400 تا 500هزار دستگاه خودرو تولید میکند، حدود 94هزارموقعیت شغلی از بین برود.
جستوجوی آینده در خارج
در تاریخ 22 مه (1خرداد) یک منبع آگاه اعلام کرد که بعد از سال 2021 بیش از 160هزارنفر که در خودروسازی کره مشغول به کار هستند، شغل خود را از دست خواهند داد. یکی از مدیران خودرویی در یکی از کارخانههای کرهای که نخواسته نامش فاش شود، در این خصوص به نشریه بیزنسکُریا گفته است: «حداقل میزان دستمزدها در حال افزایش است و ساعات کاری هم قرار است کاهش پیدا کند، در حالیکه نظامهای درآمدی خودروسازان و تامینکنندگان قطعات یدکی ثابت خواهد ماند. به این ترتیب این ساختار هزینهبر، در کنار افت فروش که همین حالا گریبان خودروسازان کرهای را گرفته و خطرات سیاسی روزافزون (مانند سنگاندازیهای دولت ایالات متحده) خودروسازان کرهای را به این نتیجه خواهد رساند که چارهای به جز تولید در خارج از کره نخواهند داشت.»
افزایش قابل توجه واردات
براساس گزارشی که توسط انجمن واردکنندگان و توزیعکنندگان خودرو در کره منتشر شد، در ماه مه فروش خودروهای وارداتی در کره جنوبی با افزایشی 21درصدی نسبتبه دوره مشابه سال قبل به 23هزارو470دستگاه رسید. بیشترین واردات به بازار کره جنوبی از کشور آلمان بوده که نسبتبه سال قبل افزایشی 36درصدی داشته و در مجموع برندهای آلمانی 63درصد از کل واردات خودرویی کره را تشکیل میدهند. مرسدس بنز جایگاه پرفروشترین برند وارداتی در کره را به خود اختصاص داده که با 15درصد افزایش نسبتبه سال گذشته میزان فروش آن به 5هزارو839دستگاه رسیده است. این در حالی است که بامو با کاهشی 3درصدی در فروش خود نسبت به دوره مشابه 5هزارو222دستگاه خودرو را در کره به فروش رسانده است. در همین دوره آئودی و فولکسواگن مجموعا 3هزارو404دستگاه خودرو به فروش رساندهاند که نسبتبه سال قبل رقم قابلملاحظهای به شمار میرود، زیرا به خاطر رسوایی دیزلی میزان فروش این دو برند در سال قبل در کره تقریبا صفر بود. از دیگر برندهای وارداتی به کره میتوان به تویوتا/لکسوس (2هزارو477دستگاه)، لندروور (هزارو66دستگاه)، فورد (923دستگاه)، ولوو (780دستگاه) هوندا (618دستگاه) و کرایسلر (602دستگاه) اشاره کرد.