از زمان اختراع موتور تاکنون تحولات زیادی در صنعت خودرو رخ داده و تمرکز دائمی بر بهبود عملکرد، کاهش آلایندگی و کاهش مصرف سوخت از دغدغه های اصلی صنعت خودرو بوده است.
توسعه قوای محرکه انژکتوری، استفاده از چهارسوپاپ به جای ۲سوپاپ در هر سیلندر، بهکارگیری دو میل بادامک، توسعه تکنولوژی، زمانبندی متغیر سوپاپها (vvt) و استفاده از تکنولوژی پرخوران (توربو) راهکارهای مورد استفاده برای حداکثرسازی استفاده از توان قوای محرکه و بهبود عملکرد خودرو هستند.
استفاده از موتور سه سیلندر از دیگر راهکارهای افزایش راندمان و بهبود عملکرد خودرو است. ضمن اینکه استفاده از خودروهای هیبرید و خودروهای تمامبرقی نیز از جدیدترین راهکارهای این صنعت هستند. بعد از گیربکسهای دستی، گیربکسهای اتوماتیک، گیربکس CVT و گیربکس AT و تکنولوژیهای مختلف در این صنعت رواج یافتند.
همچنین تنوع بدنه از نظر سایز و شکل و استفاده از دریچه گاز برقی به جای مکانیکی از دیگر راهکارهای تولیدکنندگان بهمنظور افزایش رضایت مصرفکنندگان، کاهش آلایندگی و مصرف انرژی به شمار میرود.
استفاده از الکترونیک در صنعت خودرو افزایش یافته و ماژولهای مختلف ازقبیل Ecu ،VCN ،ABS و سایر ماژولهای الکترونیک رایج شده است.
در بخش نرمافزار و کالیبراسیون Ecu میتوان شاخصهای مختلفی اعماز قابلیت رانندگی، کاهش آلایندگی، ارتقای توان و گشتاور موتور و توابعی مانند کروزکنترل و محدودکننده سرعت را با کالیبراسیون ارتقا بخشید.
بهرهمندی از خانواده موتور با راندمان بالا و استفاده از جدیدترین تکنولوژیها برای پاسخگویی به الزامات آلایندگی روز و استانداردهای ۸۵گانه از ضروری ترین نیازهای این صنعت بهشمار میروند.
توانایی ساخت 5C (بلوک سیلندر، سرسیلندر، میللنگ، میل بادامک و شاتون) مواردی هستند است که باید برآنها تمرکز کرد تا علاوهبر قطع وابستگی باعث ایجاد اشتغال، افزایش درآمد ملی، کاهش وابستگی و رونق تولید شوند.
استفاده از نیروهای متخصص از دیگر راهکارهای ارتقا و توسعه این صنعت است. کمک به سازندگان داخلی برای افزایش ظرفیت، بهبود کیفیت و بهروزآوری تکنولوژی رویکرد موردنیاز این صنعت بهمنظور افزایش تولید و مانعزدایی از تولید و پیشرفت صنعت خودرو است.