به گزارش «اخبار خودرو»،اگر میخواهید کماستهلاکترین خودروهای یک میلیاردی بازار ایران را بهتر بشناسید، از شما دعوت میکنیم همراه «دنیایخودرو» باشید؛ زیرا در این مطلب سعی شده با رصد تمام خودروهای یک میلیاردی حال حاضر بازار ایران، مدلهای کماستهلاک را بر مبنای نوع پیشرانه و جعبهدنده، میزان مصرف سوخت، دوام فنی و مواردی از این دست مورد بررسی قرار داده و مطلوبترین گزینهها را معرفی کنیم.
تویوتا پریوس 2017
تویوتا پریوس بهعنوان یکی از معروفترین خودروهای هیبرید جهان احتیاج چندانی بهمعرفی ندارد. این خودرو از پیشرانه ۱.۸ لیتری تنفسطبیعی بههمراه موتور الکتریکی بهعنوان رکن اصلی نیرو محرکه خود بهره میبرد و از کیفیت فنی بالا و دوام بسیار مطلوبی برخوردار است. خودروهای تویوتا اصولا بهدوام فنی بالا شهره هستند و پریوس هم یکی از معروفترین مصداقهای این موضوع بهحساب میآید. همچنین مصرف سوخت تویوتا پریوس بهطور متوسط چیزی کمتر از چهار لیتر برآورد میشود؛ بنابراین از لحاظ میزان مصرف بنزین هم تویوتا پریوس استهلاک بسیار کمی روی دست مالک خود میگذارد. همچنین استفاده از گیربکس ECVT موجب انتقال بهینه قدرت موتور بهسوی چرخ شده و ضمن داشتن استهلاک پایین، از نظر میزان مصرف سوخت هم وضعیت مطلوبی را برای این خودرو پدید میآورد. بنابراین میتوان روی تویوتا پریوس بهعنوان یک خودرو کماستهلاک یکمیلیاردی حساب ویژه باز کرد.
تیوولی سولار مونتاژ مدل ۱۴۰۰
شرکت رامکخودرو که طی سالهای گذشته بهعنوان نماینده رسمی واردات محصولات سانگیانگ فعالیت خود را ادامه داده بود، اخیرا رو بهمونتاژ محصولات این کمپانی کرهای آورده و درحال حاضر تیوولی سولار را در قالب مدل 1400 بهبازار عرضه میکند. این کراساوور کوچک از پیشرانه نسبتا خوشکیفیت و کمحجم ۱.۶ لیتری بهرهمند است که از لحاظ حساسیت بهنوع بنزین و از نظر طول عمر نسبت بهپیشرانههای توربو برتری داشته و استهلاک کمی از خود بروز میدهد. همچنین گیربکس آن از نوع ششسرعته اتوماتیک متعارف است و میزان خرابی این نوع جعبهدنده نسبت بهمدلهای دوکلاچه پایینتر بوده و بنابراین هزینه تعمیرات گیربکس نیز نسبت بهرقبای مجهز بهگیربکس دو کلاچه در طول زمان کمتر خواهد بود. میزان مصرف سوخت این خودرو بهطور متوسط حدود ۷.۴ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر است که حکایت از مصرف نسبتا اقتصادی و متعادل این مدل کرهای دارد. بنابراین تیوولی مونتاژ مدل ۱۴۰۰ اکثر ویژگیهای یک خودرو کماستهلاک را با خود بههمراه داشته و میتواند در فهرست خودروهای یک میلیاردی کماستهلاک بازار ایران جا بگیرد.
مزدا ۳ نیو مدل ۹۷
یکی دیگر از خودروهای یکمیلیاردی نسبتا کماستهلاک موجود در بازار، مزدا ۳ نیو است که بهعنوان یک خودرو ژاپنی از لحاظ فنی استهلاک نسبتا پایینتری داشته و با توجه بهبرخورداری از موتور دو لیتری تنفسطبیعی، خرابی کمتر و همچنین حساسیت نسبت بهبنزین پایینتری را در مقایسه با نمونههای مشابه مجهز بهسامانه توربوشارژ از خود نشان میدهد. همچنین این خودرو دارای گیربکس پنجدنده اتوماتیک است که دارای دوام فنی نسبتا بالایی بوده و درمقایسه با گیربکس دو کلاچه دیرتر بهخرج میافتد و میزان مصرف سوخت را هم بهنحوی تقریبا مناسب مدیریت میکند. البته لوازم بدنه و قطعات فنی مزدا ۳ در بازار کمی گران هستند؛ اما بهجز این مورد، در سایر موارد میتوان روی کماستهلاک بودن این خودرو ژاپنی حساب کرد.
نیسان جوک پلاتینیوم مدل ۲۰۱۷
از دیگر کماستهلاکترین خودروهای یکمیلیاردی بازار، نیسان جوک پلاتینیوم مدل ۲۰۱۷ است که در زیر درپوش موتور خود یک پیشرانه تنفسطبیعی ۱.۶ لیتری را با گیربکس CVT تلفیق کرده تا ترکیب فنی نسبتا کماستهلاک را در اختیار کاربران خود بگذارد. پیشرانه نسبتا کمحجم اتمسفریک این خودرو کیفیت ساخت بالایی دارد و میزان خرابیهای آن درمقایسه با رقبا کمتر گزارش شده است. همچنین گیربکس CVT نیز همانطور که پیشتر اشاره شد، معمولا عملکردی کماستهلاک بهویژه درمقایسه با سایر گیربکسهای اتوماتیک ارائه میدهد و مصرف سوخت را نیز بهینه میکند؛ بهنحوی که این خودرو ژاپنی تنها حدود شش لیتر در ۱۰۰ کیلومتر بنزین میسوزاند. کیفیت ساخت و دوام قطعات نیسان جوک نیز درمجموع مطلوب ارزیابی میشود و بهطور کلی میتوان این کراساوور جمعوجور را در فهرست کماستهلاکترین خودروهای یک میلیاردی بازار جا داد.
سوزوکی ویتارا مدل ۹۷
شاید بعضی افراد نسبت بهکماستهلاک بودن سوزوکی ویتارا چندان مطمئن نباشند؛ اما بههر حال در ردیف قیمت حدود یکمیلیارد تومان اگر بخواهید یک شاسیبلند شهری تقریبا کماستهلاک باکیفیت ساخت بالا و دوام مطلوب قطعات خریداری کنید، میتوان تا حدودی روی سوزوکی گرند ویتارا تامل کرد. این خودرو فاقد پیشرانه توربوشارژ است؛ بنابراین موتور آن نسبت بهکیفیت بنزین و روغن حساسیت کمتری نشان میدهد. همچنین میزان خرابیهای آن نیز پایینتر از پیشرانههای توربوشارژ است و درکنار یک گیربکس چهار دنده اتوماتیک معمولی، ترکیبی نسبتا کماستهلاک از لحاظ فنی ارائه میدهد. قیمت قطعات آن نیز در بازار نسبت بهرقبای کرهای و ژاپنی تا حدودی متعادلتر بهنظر میرسد. اما مانند اغلب خودروهای شاسیبلند مصرف سوخت ویتارا کمی بالاست و نمیتوان از حیث مصرف سوخت بهسوزوکی ویتارا امتیاز مطلوبی داد. درمجموع بهعنوان یک شاسیبلند شهری دو دیفرانسیل میتوان روی کیفیت نسبی قطعات و استهلاک متعادل این خودرو حساب باز کرد.
تویوتا کمری 2018
تاکنون ۱۲ نسل از تویوتا کمری معرفی شده است که نسل آخر، با کد XV60 هنوز بهتولید انبوه نرسیده و در سال ۲۰۱۸ عرضه خواهد شد. مدلی که هماکنون در سال ۲۰۱۷ در بازارهای جهان و ایران بهفروش میرسد، درواقع فیسلیفت مدل ۲۰۱۱ یا نسل یازدهم است که با کد XV50 معرفی شده و البته سهبار تغییر چهره داده است. فروش جهانی این خودرو در سال ۲۰۱۶ نزدیک به ۷۶۰ هزار دستگاه بوده که نیمی از آن تولید و فروختهشده در کشور آمریکاست. کمری ۲۰۱۷ آنقدر درظاهر و باطن با مدل قبل از آن متفاوت است که از دید مردم یک نسل جدید محسوب میشود و برای کسانی که تجربه راندن هر دو مدل اخیر را داشتهاند، نسخه جدید، رانندگی آرامتر و کمصداتری دارد که با پیشرانهای قدیمی اما بهینهسازیشده همراه است. درحالی که ظاهر داخلی و خارجی کمری با تغییرات مثبت زیادی همراه شده است، در بخش قوای محرکه، همان پیشرانه چهار سیلندر ۲.۵ لیتری مدل ۲۰۱۵ و قبل از آن دیده میشود.
توان ۱۸۰ اسببخار در دورموتور ۶۰۰۰ دور در دقیقه و گشتاور ۲۳۵ نیوتونمتر در ۴۱۰۰ دور در دقیقه توسط این پیشرانه تولید میشود که برای رساندن کمری بهسرعت ۱۰۰ کیلومتر برساعت در هشت ثانیه و نهایت سرعت ۲۰۰ کیلومتر برساعت کافی است. جزئیات فنی و آمار خرابی این پیشرانه بسیار خوب است و شاید بههمین دلیل، حتی در مدل ۲۰۱۸ هم کمری با همین پیشرانه تولید خواهد شد. اکثریت کمریهای دارای گارانتی موجود در کشور با پیشرانه ۲.۵ لیتری عرضه میشود که ۴۰۰ متر را در ۱۶.۲ ثانیه طی میکند و در ۲۲.۵ ثانیه بهسرعت ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت میرسد. مصرف سوخت این مدل در بزرگراه و شهر بهترتیب ۸.۵ و ۹.۵ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر است.
کلام پایانی
مدلهای بالا چند نمونه از کماستهلاکترین خودروهای یک میلیاردی بازار ایران درحال حاضر هستند که براساس فاکتورهایی مثل پیشرانه تنفسطبیعی، گیربکس CVT یا اتوماتیک متعارف، میزان مصرف سوخت، کیفیت و دوام فنی و فاکتورهایی از این دست، انتخاب و معرفی شدند.