فولکس پاسات

فولکس پاسات برای باقی ماندن در بازار باید با خودروهایی همانند تویوتا کمری، کیا اپتیما، رنو تلیسمان، ب‌ام‌و سری ۳، ۴ و ۵ و بسیاری خودروهای دیگر رقابت کند.

به گزارش «اخبار خودرو»،به‌دلیل علاقه مردم به‌خودروهای سدان، تنوع این کلاس خودرو در ایران بسیار زیاد است و در سال‌های اخیر سدان‌های لوکس و زیبا با برندها و مدل‌های زیادی در خیابان‌های کشورمان جولان می‌دهند. فولکس پاسات برای باقی ماندن در بازار باید با خودروهایی همانند تویوتا کمری، کیا اپتیما، رنو تلیسمان، ب‌ام‌و سری ۳، ۴ و ۵ و بسیاری خودروهای دیگر رقابت کند. علاوه‌بر این‌که نسل خودروهای هیبرید در همین بازه قیمتی هم می‌توانند رقیب جدی برای تمام خودروهای این کلاس باشند. در ادامه «دنیای‌خودرو» به‌مقایسه فولکس پاسات با رنو تلیسمان پرداخته است و این دو خودرو را از نظر ظاهری، مشخصات فنی، ایمنی و قیمت در بازار بررسی می‌کند.

معرفی فولکس پاسات و رنو تلیسمان
خودرو خانوادگی و سایز بزرگ رنو تلیسمان محصول شرکت فرانسوی رنو است که در بازارهای کره‌جنوبی با نام رنو سامسونگ SM6 عرضه می‌شود. این خودرو برای نخستین‌بار در سال ۲۰۱۵ طراحی و در نمایشگاه فرانکفورت موتور به‌جهانیان معرفی شد. در واقع تصمیم به‌طراحی و ساخت رنو تلیسمان توسط این شرکت فرانسوی زمانی گرفته شد که آن‌ها در فروش مدل‌های vel satis در سال ۲۰۰۱ و latitude در سال ۲۰۱۰ موفقیت چشم‌گیری نداشتند. رنو تلیسمان در اروپا با پنج تیپ مختلف با نام‌های LIFE، INTENSE، ZEN، BUSINESS و INITIAL PARIS عرضه می‌شود. در کره‌جنوبی هم با چهار تیپ PE، RE، SE و LE عرضه شده است. رنو در ساخت تلیسمان از پلت‌فرمی استفاده کرده که به‌طور مشترک توسط شرکت رنو و نیسان طراحی شده است و با کد CMF-CD شناخته می‌شود. رنو تلیسمان با موتورهای مختلف و تیپ‌های گوناگون وارد بازارهای جهانی شده است؛ اما رنو تلیسمان موجود در بازار ایران با یک تیپ که نمونه چهار سیلندر و ۱.۶ لیتری است، عرضه شده است. در مارچ ۲۰۱۸ شرکت رنو یک مدل اسپرت‌تر از تلیسمان را با موتور بنزینی ۱.۸ لیتری و با نام S edition طراحی و در سپتامبر همان سال راهی بازار کرده که به‌ایران وارد نشده است.
اما فولکس پاسات محصول موفق شرکت فولکس‌واگن، از معتبرترین برندهای موجود در بازار است که طی سال‌های گذشته همواره جزو دو خودروساز بزرگ جهان به‌لحاظ میزان تولید و فروش خودرو بوده است. مدل‌های مختلف و بسیار موفقی از این برند تاکنون وارد بازار ایران شده است که در بین آن‌ها می‌توان به‌فولکس پاسات اشاره کرد. طراحی این مدل که یک سدان چهار سیلندر با موتور توربو شارژ است به‌سال ۲۰۱۴ بازمی‌گردد. این خودرو در سال ۲۰۱۵ راهی بازار شد. پاسات پس از عدم‌موفقیت سدان فول‌سایز فیتون، به‌جهانیان معرفی شد و توانست تبدیل به‌یکی از مدل‌های بسیار موفق تولیدی این غول خودروسازی شود.

مقایسه فولکس پاسات و رنو تلیسمان از نظر ظاهری
یکی از نکات برجسته درمورد طراحی داخلی رنو تلیسمان فضای زیاد کابین و صندوق عقب است که در واقع فاکتور مشترک تمام خودروهای فرانسوی محسوب می‌شود. رنو در طراحی داخلی تلیسمان خوب عمل کرده است و ظاهری زیبا با مواد با کیفیت را به‌مشتری هدیه می‌دهد. صفحه‌نمایش لمسی ۸.۷ اینچی که به‌صورت عمودی در مرکز داشبورد قرار داده شده است، در کنار صندلی‌های راحت و چرمی با فضای کافی برای سرنشینان و فرمان چرمی، فضای کابین را زیباتر کرده‌اند. دربخش طراحی خارجی نیز می‌توان تلیسمان را در این چندکلمه خلاصه کرد: سدان خوش‌ساخت، دارای بدنه‌ محکم و ظاهر لوکس. طراحی خاص چراغ‌های جلو با فرم C شکل خود، فرم چراغ‌های عقب، قراردادن دوربین دید عقب در لوگوی رنو، بدنه‌ مستحکم و کشیده تلیسمان همه و همه نشان از توان و خلاقیت بالای طراحان این سدان زیبا دارد.
درخصوص طراحی داخلی فولکس پاسات باید گفت که در این قسمت حریف قدری برای رنو تلیسمان محسوب می‌شود. با ورود به‌این سدان، با فضای بسیار مناسب و زیبای کابین مواجه می‌شوید و چوبکاری در این فضا بسیار چشم‌نواز است. کابین فولکس پاسات بسیار خوب طراحی و ساخته شده‌ است و هم سرنشینان ردیف جلو و هم عقب هر دو از فضای کافی و مناسب برای نشستن برخوردارند. حتی مسافران بلندقد که در بسیاری از خودروها در ردیف عقب شرایط راحتی ندارند نیز لازم نیست نگران فضای کافی برای پا و سر خود باشند؛ تا آنجا که فضای عقب در پاسات خصوصا برای سرنشین وسط کمی راحت‌تر از تلیسمان است. اما فولکس پاسات در زمینه طراحی خارجی حریف چندان قدری برای رنو تلیسمان محسوب نمی‌شود و طراحان آن خیلی در زمینه نمای ظاهری آن قوی عمل نکرده‌اند. درواقع شرکت فولکس برای طراحی نمای بیرونی که شاید نخستین مرحله در انتخاب یک خودرو محسوب می‌شود، خیلی سلیقه به‌خرج نداده است. همچنین ظاهر بیرونی این خودرو در بازارهای مختلف کمی از لحاظ سپر جلو، جلوپنجره و چراغ‌های جلو با هم متفاوت هستند.

مقایسه مشخصات فنی
رنو تلیسمان با تیپ‌های مختلف و موتورهای دیزلی، بنزینی و یک نمونه گازمایع در نقاط مختلف دنیا عرضه شده است. در بازار جهانی از رنو تلیسمان با موتور بنزینی پنج نمونه وجود دارد که چهار نمونه آن مجهز به‌سیستم توربوشارژر هستند. مدلی که در بازار ایران موجود است، نمونه ۱.۶ لیتری توربوشارژ است که توانایی تولید ۱۹۰ اسب‌بخار قدرت و ۲۶۰ نیوتون‌متر گشتاور را دارد. این موتور که ساخت نیسان ژاپن است، با گیربکس دو کلاچه ساخت کمپانی گترگ آلمان کوپل شده و این قطعات هماهنگی فوق‌العاده خوبی با یکدیگر دارند.
مشخصات فنی فولکس پاسات نیز بدین صورت است که چندین موتور مختلف و حتی مدل پلاگین-هیبرید آن در بازار جهانی عرضه می‌شود و مدل موجود در بازار ایران نمونه مجهز به‌موتور ۱.۸ لیتری توربوشارژ با توانایی تولید ۱۸۰ اسب‌بخار قدرت و ۲۵۰ نیوتون‌متر گشتاور است. موتور با کیفیت این آلمانی قدرتش را توسط گیربکس دو کلاچه‌ای به‌محور جلو انتقال می‌دهد که مبدع و سازنده‌اش خود فولکس‌واگن است.

مقایسه فولکس پاسات و رنو تلیسمان از نظر آپشن‌ها
یکی از آپشن‌های جالب در رنو تلیسمان multi sense است که امکان تغییر تنظیمات داخلی، حالت رانندگی، سیستم تعلیق و مواردی از این قبیل را برای راننده فراهم می‌آورد. این سیستم دارای چهار حالت پیش‌فرض ECO، COMFORT، SPORT و NEUTRAL است و یک حالت به‌نام PERSO که راننده می‌تواند تنظیمات دلخواه خود را داشته باشد. پورت USB نیز از دیگر امکاناتی است که وجود آن خیال سرنشینان جلو و ردیف عقب را از بابت شارژ تلفن همراه راحت خواهد کرد. وجود درگاه کارت SD و AUX در کنار سیستم صوتی قدرتمند برند BOSE با ۱۳ اسپیکر نیز از دیگر آپشن‌هایی است که برای راحتی بیشتر سرنشینان در نظر گرفته شده است. از دیگر آپشن‌هایی که در رنو تلیسمان جلب‌توجه می‌کند، سیستم مالتی‌مدیای R-LINK2 است. از دیگر آپشن‌های رنو تلیسمان می‌توان به‌سنسورهای باران، فشار باد لاستیک‌ها، سیستم ذخیره حالت رانندگی، ورود بدون سوئیچ، دکمه استارتر، سیستم نمایش اطلاعات روی شیشه جلو، سنسورهای عقب و جلو، درایو مود، نورپردازی داخلی، تعویض دنده روی فرمان، اتوپارک، ترمز پارک برقی، بازکن هوشمند درِ صندوق‌عقب، کروزکنترل، سنسور ۳۶۰ درجه با دوربین عقب، سنسور باران، صفحه‌کیلومتر دیجیتالی، رینگ‌های ۱۸ اینچ، موس جلو، سیستم تشخیص عابر پیاده، رادار نقطه کور، امکان فعال کردن رادارهای بین خطوط، تصادف و تابلوخوان، سیستم هوشمند و کاربردی مالتی‌سنس اشاره کرد.
اما درمورد آپشن‌های رفاهی پاسات می‌توان به هشت عدد اسپیکر، سقف پانوراما، سانروف، ورود بدون سوئیچ، سردکن و گرمکن صندلی‌ها و... اشاره کرد که برای خودرویی در این ردیف قیمت یک مزیت محسوب می‌شود. در این میان شاید تنها نقطه‌ضعف پاسات نداشتن رادار نقطه کور یا سایر رادارهای کاربردی باشد. همچنین از دیگر آپشن‌های پاسات می‌توان به‌صندلی راننده و سرنشین جلو ۱۲ حالته برقی همراه با مموری برای هر دو صندلی، ماساژور راننده، قابلیت تاشوندگی صندلی‌های عقب، روکش چرمی صندلی‌ها، سنسورهای باران، فشار باد لاستیک‌ها، دکمه استارتر، سیستم نمایش اطلاعات روی شیشه جلو، سنسور عقب و جلو، درایو مود، نورپردازی داخلی، شیفتر، اتوپارک، ترمز پارک برقی، بازکن هوشمند برقی درِ صندوق‌عقب، کروزکنترل، دوربین ۳۶۰ درجه، سنسور باران، صفحه‌کیلومتر دیجیتالی، رینگ‌های ۱۸ اینچی، چوبکاری داخل، ساعت آنالوگ و اتو هلد اشاره کرد.

مقایسه ایمنی
شرکت فرانسوی رنو در طراحی رنو تلیسمان به‌اندازه کافی تجهیزات ایمنی و آپشن‌های کمکی برای اخطار و کمک به‌راننده در مواقع لازم قرار داده است که راننده بتواند با خیال کاملا آسوده‌ رانندگی کند. امکاناتی نظیر کروزکنترل، سیستم ترمز کمکی، اخطار نقاط کور، سنسورهای پارک در جلو و عقب و جانبی، دوربین دید عقب و ... توانسته است موسسه ایمنی NCAP اروپا را مجاب کند که پنج ستاره کامل در بخش ایمنی و تصادف را به‌آن اختصاص دهد.
رقیب رنو تلیسمان یعنی فولکس پاسات نیز در این زمینه بسیار قدرتمند عمل کرده ‌است؛ تا حدی که ایمنی یکی از مزایای مهم فولکس ‌پاسات محسوب می‌شود. این سدان نیز در سال ۲۰۱۸ توانست از موسسه NHTSA نمره‌ای مشابه لکسوس es دریافت کند؛ یعنی پنج از پنج؛ اما داشتن تعداد ایربگ‌های بیشتر نقطه قوت پاسات نسبت به‌تلیسمان در بخش ایمنی است.

قیمت در بازار
فولکس‌واگن پاسات در بازار داخلی کشور با قیمت دو میلیارد و 200 تا دو میلیارد و 600 میلیون‌تومان به‌فروش می‌رسد و رنو تلیسمان نیز در بازار داخلی کشور درحال حاضر قیمتی حدود یک‌میلیارد و 300 تا یک‌میلیارد و 600 میلیون‌تومان دارد.

نتیجه‌گیری مقایسه فولکس پاسات و رنو تلیسمان
با مقایسه فولکس پاسات و رنو تلیسمان از جهات مختلف باید گفت با دو خودرو با کیفیت طرف هستیم که هر دو از پرفروش‌های بازار دنیا محسوب می‌شوند. هر دو مخصوصا پاسات در زمینه ایمنی، کم‌مصرف بودن و فضای کابین بسیار خوب عمل کرده‌اند. اما گذشته از این خصوصیات مشترک شاید جزئیات و فاکتورهای دیگری شما را برای انتخاب یکی از این دو خودرو متقاعد کند.
به‌عنوان مثال رنو تلیسمان با ظاهر خاص و زیباتر، از لحاظ آپشن نیز بیشتر هوای شما را دارد؛ اما سواری و هندلینگ فولکس پاسات بسیار دلچسب‌تر است و کیفیت آن در بلندمدت با توجه به‌آلمانی بودن این خودرو اندکی بیشتر تضمین می‌شود. اما برای داشتن آن باید بودجه بیشتری نسبت به‌تلیسمان خوش‌خط و خال در اختیار داشت.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 9 =

آخرین اخبار