سورن پلاس

سورن‌ پلاس بهبود یافته ایران‌خودرو، ضمن بهره‌گیری از سیستم ESC، دارای سیستم TCS ،EBA و HSA است

گروه صنعتی ایران‌خودرو از تولید و عرضه سورن‌پلاس مطابق با استانداردهای ۸۵گانه از نیمه دوم امسال خبر داد. ایران‌خودرو به‌منظور اجرای استانداردهای ۸۵گانه و ارتقای سطح کیفی و ایمنی خودرو سورن‌پلاس، بهبودهایی در این خودرو اجرا کرده که بخشی از آن بر اساس بازخوردهای دریافتی از مشتریان صورت گرفته است. ایران‌خودرو طی ماه‌های اخیر برای پوشش استانداردهای ۸۵گانه و همچنین ارتقای سطح ایمنی و کیفی، کاهش مصرف سوخت و افزایش رضایتمندی مشتریان از سورن‌پلاس، تغییرات جدیدی را در این محصول اجرا کرده است.

از دی‌لایت تا سیستم کنترل پایداری

براساس الزامات استانداردی، ایران‌خودرو علاوه بر تجهیز سورن‌پلاس به دی‌لایت، در نیمه دوم امسال، این محصول را با افزودن امکانات دیگری به مشتریان عرضه خواهد کرد. ازجمله امکانات اضافه‌شده به سورن‌پلاس می‌توان به سیستم کنترل پایداری الکترونیکی اشاره کرد که نقش بسیار مهمی را در کنترل خودرو در پیچ‌ها و مسیرهای لغزنده ایفا می‌کند.

این امکان با سنجیدن زاویه فرمان و سرعت خودرو، درصورتی‌که احساس کند امکان انحراف خودرو از مسیر و سر خوردن وجود دارد، با ترمزگیری در چرخ بحرانی، مانع واژگونی و انحراف خودرو می‌شود.

این سیستم که به ESC موسوم بوده، ابتدا تنها روی خودرو تارا نصب شده بود، اما اکنون روی دیگر محصولات ایران‌خودرو ازجمله سورن پلاس به دلیل رعایت استانداردهای ۸۵گانه تعبیه شده است.

برای روشن و خاموش کردن سیستم ESC یک کلید روی داشبورد تعبیه شده، اما همواره به‌صورت پیش‌فرض این سیستم در مدار و فعال است. به موجب نصب سیستم کنترل پایداری، تغییراتی در سیستم ترمز ضد قفل و توزیع الکترونیکی نیروی ترمز نیز اجرا شده است.

سیستم‌های کنترلی شروع حرکت در مسیرهای لغزنده و شیب‌دار

سورن‌پلاس بهبودیافته ایران‌خودرو، ضمن بهره‌گیری از سیستم کنترل پایداری الکترونیکی (ESC)، دارای سیستم TCS بوده که همان سیستم کنترل لغزش در هنگام شروع حرکت است و مانع از هرزگردی چرخ‌ها در مسیرهای لغزنده می‌شود و به حرکت سریع‌تر خودرو کمک می‌کند. دیگر سیستم اضافه‌شده به سورن‌پلاس سیستم EBA بوده که در هنگام فشار ناگهانی و شدید روی پدال ترمز، در لحظه فشار هیدرولیکی نیروی ترمز را به حداکثر می‌رساند تا به توقف سریع‌تر خودرو کمک کند.

یکی از امکانات مهم اضافه شده به سورن پلاس، سیستم HSA بوده که در هنگام شروع حرکت در سربالایی، مانع از عقب رفتن خودرو می‌شود. این سیستم برای چند ثانیه با حفظ فشار نیروی ترمز برای راننده زمان می‌خرد تا نسبت به شروع حرکت در سربالایی اقدام کند و مانع از عقب رفتن خودرو می‌شود.

این سیستم در شرایطی هم که خودرو در سرازیری قرار داشته باشد و راننده قصد حرکت در دنده‌عقب را داشته باشد، مانع از حرکت خودرو رو به جلو می‌شود.

راهنمای نشانگر زمان مناسب تعویض دنده

یکی دیگر از امکاناتی که به تولیدات سورن از نیمه دوم امسال اضافه می‌شود، راهنمای نشانگر تعویض دنده موسوم به GSI است. طبق الزامات استاندارد ۸۵گانه، این امکان در خودروهای مجهز به گیربکس دنده‌ای اجباری شده و ایران‌خودرو با هدف کاهش مصرف سوخت و ارتقای حس رانندگی، این امکان را برای نصب روی سورن‌پلاس پیاده‌سازی کرده است. وظیفه این راهنما نشان دادن زمان مناسب تعویض دنده به راننده در نمایشگر جلو آمپر است که با رعایت آن مصرف سوخت و آلایندگی خودرو نیز کاهش می‌یابد.

سنسور پایش فشار باد تایرها

دیگر امکان مهمی که در سورن‌پلاس از نیمه دوم سال و اوایل پاییز نصب می‌شود، سنسور پایش فشار باد تایرها موسوم به TPMS است. این سیستم با پایش فعال فشار و دمای باد تایرها، در صورت کاهش فشار باد تایرها از محدوده مجاز تعریف‌شده، به راننده در جلو آمپر و در نمایشگر سیستم مالتی‌مدیا هشدار می‌دهد تا نسبت به تنظیم فشار باد تایرها اقدام کند.

رانندگی با تایرها در شرایطی که فشار باد آن‌ها کمتر از استاندارد باشد، ضمن این‌که موجب خراب شدن زودهنگام و استهلاک تایرها می‌شود، روی افزایش مصرف سوخت تاثیر می‌گذارد و کیفیت سواری را نیز کاهش می‌دهد.

حفظ ایمنی عابرپیاده در صورت برخورد

ازجمله موارد ایمنی اضافه‌شده به سورن‌پلاس، استاندارد حفظ ایمنی عابرپیاده در صورت برخورد است. این استاندارد یکی از الزامات عرضه خودرو در بازار اروپا بوده و خودروسازان جهانی در راستای حفظ جان عابران پیاده و وارد شدن آسیب کمتر به آن‌ها در زمان برخورد رعایت می‌شود. ایران‌خودرو با تغییرات اعمال‌شده در سپر و به‌طور کلی بخش جلویی سورن‌پلاس، توانسته است استاندارد حفاظت از عابر پیاده موسوم به ECE R۱۲۷ را برای این خودرو پاس کند.

تجربه رانندگی با سورن‌پلاس

یکی از چیزهایی در ابتدای ورود به کابین سورن‌پلاس جلب نظر می‌کند، صندلی‌های ارگونومیک و فضای پای بهتر راننده نسبت به برخی محصولات جدیدتر داخلی است. پس از استارت زدن، خودرو بدون لرزش و صدای زیاد روشن شده و کلاچ و دنده نیز تقریبا نرم هستند.

وقتی سورن‌پلاس کمی دور می‌گیرد، پرشتاب است و دنده سه خودرو نیز تا ۱۳۰ کیلومتر بر ساعت سرعت می‌گیرد که برای یک خودرو شهری کافی به‌نظر می‌رسد. در مجموع شتاب سورن‌پلاس قابل قبول است و سیستم تعلیق آن نیز نسبتا نرم عمل می‌کند. به‌نظر می‌رسد؛ زیربندی خودرو نسبت به نسخه پایه سورن تغییراتی داشته، چراکه پایداری خودرو در سرعت‌های شهری بهتر حس می‌شود.

سیستم تعلیق نرم و بلند و ارتفاع بالا از سطح زمین یک نکته و مزیت مثبت برای رانندگی با سورن‌پلاس در مسیرهای پردست‌انداز و جاده‌های خاکی به حساب می‌آید. عملکرد کولر این خودرو نیز از سوی رانندگان آن بسیار خوب ارزیابی شده است.

مصرف سوخت سورن‌پلاس در خارج از شهر به ۵.۸ لیتر می‌رسد و در جاده هم برابر ۷.۴۹ لیتر در صد کیلومتر است. باک سوخت این خودرو ۶۶ لیتر گنجایش دارد و حداکثر سرعت سورن‌پلاس هم چیزی حدود ۱۹۰ کیلومتر بر ساعت اعلام شده است. به‌طور کلی؛ فضای کابین به همراه صندوق عقب ۵۰۰ لیتری برای یک خانواده ۴ تا ۵ نفره کاملا مناسب است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =