کانتیننتال

حسگرهای یکپارچه محصول جدید تایرساز آلمانی نیاز به سیستم‌های تنظیم باد را از بین می‌برد و عمر تایر را تا ۷۳۶۰ کیلومتر افزایش می‌دهد.

هرسال تایرسازان برتر جهان از فناوری‌های جدید رونمایی می‌کنند و کیفیت محصولاتشان را بالا می‌برند. آن‌ها مشتریانشان را متقاعد می‌کنند که باید به فناوری جدید و تایرها توجه ویژه‌ای داشته باشند. بسیاری از راننده‌ها هم مزایای فناوری‌هایی چون تایرهای زمستانی یا یخ‌شکن را درک کرده‌اند. البته این نگرانی به‌جا بوده چون مالک باید به تایر به‌عنوان تنها راه ارتباطی خودرویش با جاده توجه ویژه‌ای داشته باشد.

برای آشنایی بیشتر با انواع لاستیک مقاله‌های «معرفی انواع لاستیک خودرو و مزایا و معایب آن‌ها» و «آموزش نگهداری لاستیک خودرو؛ افزایش طول عمر و حفظ کیفیت تایر» را مطالعه کنید.

به‌تازگی پیرلی ایتالیا در مصاحبه‌ای با رسانه «اتوکار» انگلستان اعلام کرد درحال برنامه‌ریزی برای ساخت تایرهای هوشمند مجهز به تراشه است.

برند کانتیننتال نیز درحال آزمایش هم‌زمان چند ایده تازه است؛ یکی از این ایده‌ها، تایر محافظ (Care tyre) نام دارد که به طور خلاصه می‌توان با عباراتی چون یکپارچه و متصل، خودران، قابل‌اتکا و برقی آن را توصیف کرد. این برند هم مانند پیرلی درحال توسعه سیستم پایش فشار باد لاستیک موسوم به «TPMS» است. این سیستم با اتکا به حسگرهایی کوچک درون تایر کار می‌کند. استفاده از TPMS از سال ۲۰۱۲ در انگلستان به شکل قانون درآمده است.

یک نمونه این فناوری، TPMS مستقیم نام دارد که شامل حسگرهای متصل به باتری‌های کوچک است که به‌جای نصب درون تایر، داخل سوپاپ باد تایر و درون آن قرار می‌گیرند.

حسگرهای داخلی در کنار پایش وضعیت فشار باد درون لاستیک و در صورت تشخیص فشار کم‌باد، لاستیک را باد می‌کنند. کانتیننتال نام این فناوری را «تثبیت فشار» گذاشته است. بخشی از این فناوری با نام «شتاب‌دهی فشار» شناخته می‌شود که شامل یک پمپ باد کوچک است. این پمپ درون تایر قرار گرفته و نیرویش را از چرخش چرخ به‌دست می‌آورد. هوای اضافه تایر در یک مخزن کوچک نگهداری می‌شود و در صورت لزوم یعنی کاهش فشار باد، بلافاصله آن را جبران می‌کند.

باوجوداینکه دنبال کردن این ایده کمی گران به نظر می‌رسد اما بزرگان این صنعت با نگاه به بهبود راندمان انرژی در وسایل نقلیه آینده، متقاعد شده‌اند این کار ارزشش را دارد.

کانتیننتال می‌گوید در آینده عمر لاستیک‌ها تا ۷۳۶۰ کیلومتر بیشتر خواهد شد که مصرف انرژی خودروها را نیز تا ۳درصد بهبود می‌بخشد.

کانتیننتال مانند سایر تولیدکنندگان این صنعت توجه خاصی به خودروهای خودران آینده دارد؛ دورانی که در آن چند راننده به یک خودرو دسترسی خواهند داشت.

حسگرهای تایرهای هوشمند کارهای دیگری را هم انجام می‌دهند. آن‌ها داده‌های مربوط به دما و فشار را در سراسر تایر گردآوری می‌کنند و با توجه به شرایط جوی مسیر پیش رو، به راننده اخطار می‌دهند.

از دید تایرسازان، با فرا رسیدن آینده خودران لاستیک‌های متصل و هوشمند نقش مهم‌تری را برعهده خواهند داشت. پایش بی‌وقفه سطح جاده (برای سنجش میزان آب یا برف روی آن)، فشار باد، خوردگی و آسیب‌دیدگی ازجمله ویژگی‌هایی هستند که این تایرها برای ارائه خدمات به مسافران استفاده خواهند کرد و درنهایت به مقر اصلی‌شان بازخواهند گشت؛ بدون آنکه نیاز به تعمیر به‌وسیله انسان داشته باشند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 8 =