کد خبر: 249344
تاریخ انتشار: ۷ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۷
بهروز محبی نجم آبادی

بهروز محبی نجم‌آبادی*

رویکردها به بازار سرمایه تغییر یافته و توجه دولت و مجلس نسبت‌به این بازار جدی‌تر شده است. سال گذشته سیاست‌های خوبی در حوزه بازار سرمایه برای حمایت بیشتر از سهامداران اتخاذ شد که به‌نظر می‌رسد این حمایت‌ها همچنان ادامه داشته باشد.

بازار سرمایه به‌دلیل خصوصیات ویژه و منحصربه‌فرد خود با اقبال بسیاری در سال‌های گذشته مواجه بوده است. این بازار به دلیل ایجاد شفافیت و اطمینان‌بخشی خود توانسته، پشتوانه بزرگ تولیدی در کشور باشد.

طی سال‌های گذشته با وجود تبلیغات نادرست ازسوی برخی افراد شاهد وجود حباب در بازار سرمایه بودیم به طوری که افراد به‌دلیل شناخت ناکافی از این بازار و بدون داشتن پشتوانه مالی دچار رفتارهای هیجانی شده و فضا را برای دیگر سهامداران نیز ملتهب کردند که این امر، بی‌اعتمادی مردم نسبت‌به بازار را به دنبال داشت.

با توجه به ریسک‌های موجود در بازار سرمایه مردم باید ضمن ارتقای سطح دانش و آگاهی خود از این بازار، اقدام به سرمایه‌گذاری کرده و سواد مالی خود را ارتقا دهند.

برای کاهش ریسک در بازار سرمایه نیازمند ارتقای سطح آگاهی مردم و بهره‌مندی از صندوق‌های سرمایه‌گذاری هستیم. یکی از بهترین روش‌های حمایت از تولید آموزش درست سرمایه‌گذاری به عموم مردم است که باید ازسوی افراد متخصص و فعالان و افراد خبره انجام شود.

باتوجه به شعار سال ۱۴۰۳، مسئولان و سیاستگزاران با اتخاذ برنامه‌های مدون می‌بایست حمایت بیشتری از بورس داشته باشند تا مردم به‌ویژه سهامداران خرد در این مسیر دچار ضرر و زیان نشوند.

حاکمیت مسئولیت بیشتری در مقابل بازار سرمایه دارد. در سال گذشته برای حمایت از بازار مبالغی در بودجه در نظر گرفته شد تا در موقعیت‌های خاص که سهامداران دچار ضرر و زیان می‌شوند دولت بتواند آن را مدیریت کند. البته مردم هم باید به سمت سرمایه‌گذاری غیرمستقیم ازجمله صندوق‌های سرمایه‌گذاری حرکت کنند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 12 =

آخرین اخبار