روانکار

برخلاف قیمت‌های بین‌المللی انواع محصولات پتروشیمی طی یک ماه گذشته، اما برای لوب‌کات به عنوان ماده اولیه تامین روغن پایه در پالایشگاه‌های روغن‌سازی، شاهد افت قیمت هستیم.

هرچند لوب‌کات افزایش قیمت پایه ۰.۳درصدی را نسبت به هفته گذشته به ثبت رسانده است اما میزان معاملات این ماده اولیه تولید روغن‌موتور نیز افزایش ۴۳.۴درصدی را گزارش می‌کند.

بهای معاملات آتی نفت برنت در روز چهارشنبه به حدود ۷۹.۵دلار به ازای هر بشکه افزایش یافت، چراکه تشدید تنش‌ها در منطقه خاورمیانه، موضوع عرضه نفت را با نگرانی‌هایی مواجه کرده؛ از طرفی کاهش ذخایر آمریکا موجب افزایش شاخص برنت شده است.

داده‌های API نشان می‌دهند میزان ذخایر نفت خام آمریکا برای هفته منتهی‌به ۲۶ژوئیه ۴.۵میلیون بشکه کاهش یافت که پنجمین هفته متوالی کاهش ذخایر بوده و بزرگ‌ترین کاهش ماه را گزارش می‌کند. با وجود این‌، نگرانی‌های طولانی‌مدت نسبت به تقاضای چینی‌ها به‌عنوان بزرگ‌ترین مصرف‌کننده نفت وجود دارد. نگرانی‌ها در مورد چشم‌انداز اقتصادی چین، فشار نزولی بر قیمت نفت وارد می‌کند. از این‌رو قیمت پایه جهانی محصولات پتروشیمی و پالایشی نیز افزایشی شد و قیمت داخلی فرآورده‌های نفتی تحت‌تاثیر نرخ‌های جهانی و همچنین افزایش انتظارات تورمی در مسیر صعودی قرار گرفته است و پیش‌بینی می‌شود به این روند ادامه دهد.

بررسی تالار پتروشیمی و فرآورده‌های نفتی در بازه زمانی ۶ تا ۱۰مردادماه نشان می‌دهد این بازار میزبان ۲۵‌هزار تن لوب‌کات سبک بوده است که با تقاضای ۲۳‌هزار تنی مواجه شد و در نهایت همه این میزان با میانگین قیمت معاملات ۲۳‌هزار و ۸۷۷تومان به ازای هر کیلوگرم به فروش رسید.

میانگین قیمت پایه لوب‌کات سبک در تالار پتروشیمی هفته جاری ۲۳‌هزار و ۸۳۷ تومان تعیین شد که نسبت به هفته پیش از آن ۰.۳‌درصد افزایش داشته است. بررسی تالار فیزیکی فرآورده‌های نفتی در دو هفته متوالی نشان می‌دهد میزان عرضه این محصول افزایش ۲۸درصدی را به ثبت رسانده است، به طوری که در بازه زمانی ۳۱ تیر تا ۳مردادماه ۱۸‌هزار تن لوب‌کات سبک عرضه شد و میزان معاملات نیز با افزایش ۴۳.۴درصدی همراه بود.

در اولین هفته مردادماه نیز ۱۳‌هزار تن لوب‌کات سبک در بازار فیزیکی بورس کالای ایران مورد معامله قرار گرفت. قیمت پایه فروش لوب‌کات سبک در مردادماه سال‌جاری نسبت به اسفندماه سال گذشته چیزی حدود ۱۸‌درصد رشد را به ثبت رسانده، این در حالی است که نرخ ارز مبادله‌ای در اسفند ۱۴۰۲ حدود ۳۹‌هزار و ۵۰۰تومان بود و نرخ ارز حواله‌ای در بازار مبادله در هفته اول مردادماه سال‌جاری به ۴۳‌هزار و ۷۲۹تومان افزایش یافته است.

از این‌رو نرخ ارز در تعیین قیمت پایه این محصول رشد ۹.۶درصدی داشته و این روند افزایشی تاثیر مستقیمی بر قیمت لوب‌کات سبک و سایر فرآورده‌های نفتی گذاشته است.

این نوسانات و افزایش نسبی قیمت نفت کوره سولفور بالا طی یک‌ماه اخیر تحت‌تاثیر تشدید تنش‌ها در مناطق دارای ذخایر نفتی اتفاق افتاده که در ادامه تاثیر آن بر قیمت‌گذاری محصولات داخلی همچون لوب‌کات سبک قابل مشاهده است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 8 =