کد خبر: 250208
تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۷:۴۱
قاچاق سوخت

علی زراندوز در سرمقاله روز " سه‌شنبه ۱۶ مرداد ۱۴۰۳ " روزنامه دنیای خودرو، به موضوع « قاچاق سوخت» پرداخت.

عضو شورای سردبیری روزنامه دنیای خودرو در این باره نوشت:

دو روز پیش فرمانده انتظامی جیرفت از کشف ۱۱۶عدد کارت سوخت از راننده یک خودرو در این شهرستان؛ قبل از هرگونه سوءاستفاده از آنها خبر داد. به گفته این مقام پلیس کارت‌سوخت‌های کشف شده، متعلق به انواع خودروهای بنزین‌سوز بوده و در بازجویی‌ها مشخص شده است این فرد با انتقال این تعداد کارت‌سوخت قصد سودجویی و قاچاق سوخت در مناطق جنوب شرق کشور را داشته است. ناگفته پیداست با دستگیری همین یک نفر از برداشت و انتقال روزانه چندهزار لیتر سوخت قاچاق جلوگیری شده است.

به واسطه نزدیکی با استان‌های مرزی، قاچاق سوخت در استان کرمان و برخی استان‌های دیگر ازجمله معضلات مهم به شمار می‌رود. صرف‌نظر از افراد سودجو، جابه‌جایی سوخت قاچاق همواره با سوانح خطرناکی همراه است و سالانه افراد بسیاری به این بهانه جان‌شان را از دست داده یا دچار نقص عضو می‌شوند.

همین چند روز قبل تصادف هولناک خودرو سوخت‌بر در بندرعباس جان 4نفر را گرفت. به گفته مقامات استان با توجه به گستردگی حجم آتش و تصادفی که در وسط جاده رخ داده بود، ساعاتی محور بندرعباس به میناب مسدود شد که با حضور نیروهای پلیس و یگان‌های امدادی این مسیر مجددا بازگشایی شد.

علت وقوع این حادثه ناگوار نیز بی‌احتیاطی راننده خودرو شوتی سوخت‌بر، در حرکت خلاف جهت با سرعت بالا در مسیر پرتردد عنوان شد. رئیس پلیس راه استان هرمزگان با اشاره به این تصادف شدید گفت: متاسفانه همچنان شاهد حوادث تلخ جاده‌ای ناشی‌از تخلفات غیرقابل جبران رانندگان شوتی‌های سوخت‌بر در جاده‌های استان هستیم که باید برای حل ریشه‌ای این معضل چاره‌اندیشی شود.

از دیگر تبعات مهم قاچاق سوخت، صف‌های طولانی در مقابل جایگاه‌های شهرهای نزدیک به مرز است که سبب اتلاف وقت بسیار زیاد شهروندان می‌شود زیرا بسیاری از افرادی که درگیر قاچاق سوخت نیستند نیز گاه تا چند ساعت باید در صف معطل بمانند تا بتوانند باک خودرویشان را پر کنند.

با وجود طرح‌های مختلفی که در سطح کشور برای کنترل قاچاق سوخت انجام می‌شود اما تاکنون این طرح‌ها تاثیر چندانی نداشته تا آنجا که اواخر اردیبهشت ماه امسال، رئیس پلیس استان کرمانشاه گفت: ۲ماهه امسال با تلاش‌های صورت گرفته بالغ‌بر یک‌میلیون و ۵۰۰ هزار لیتر سوخت قاچاق کشف شد که نسبت به سال گذشته با کشف یک میلیون و ۳۴۸ هزار لیتر، حدود ۹برابر رشد کشفیات داشته‌ایم.

از طرفی مسئولان در این باره می‌گویند حاشیه سود قاچاق سوخت آنقدر بالاست که متخلفان پس از جریمه نیز به این کار ادامه می‌دهند.

در این میان کارشناسان معتقدند علاوه‌بر راهکارهایی مثل سامان‌دهی کارت‌سوخت جایگاه‌ها، جلوگیری از سوخت‌گیری با کارت‌سوخت‌های مهاجر و برخورد قاطع با قاچاقچیان سوخت، ضروری است به مسائل ریشه‌ای‌تر مثل ایجاد مشاغل پایدار برای مرزنشینان نیز توجه کرد تا معضل قاچاق سوخت، آسیب کمتری به سرمایه‌های ملی و جان و مال مردم وارد کند.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 10 =