به گزارش خبرگزاری صداوسیما مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی کرامت ویسکرمی با بیان اینکه شهریور امسال بهصورت میانگین، روزانه ۱۳۳میلیونلیتر بنزین در کشور توزیع شده که بیسابقه است، گفت: میانگین مصرف روزانه بنزین در هفته نخست مهرماه به ۱۲۸میلیون لیتر رسیده که باز هم رقمی بزرگ محسوب میشود و کاهش چشمگیری نیافته است. وی افزود: میانگین مصرف روزانه بنزین از ابتدای امسال تا هفتم مهر ۱۲۴.۵میلیون لیتر بوده که این رقم در مقایسه با مدت مشابه پارسال با ۱۱۶میلیون لیتر، ۷.۲درصد افزایش داشته است.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی با اشاره به تولید حداکثری بنزین و نفت گاز برای تامین سوخت زمستانی و افزایش ۳۹درصدی تحویل سوخت مایع نیروگاهی در سال ۱۴۰۳ گفت: برنامهریزی لازم برای تولید حداکثری فرآورده و توزیع آن بین مصرفکنندگان مختلف در اقصینقاط کشور در مجموعه شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی و پالایشگاهها انجام شده است.
ویسکرمی درباره میزان مصرف بنزین کشور بیان کرد: یکی از راهکارهای رفع چالش ناترازی، افزایش حداکثری تولید در میادین گازی در حوزه بالادستی و تولید گاز و فرآوردههای نفتی در حوزه پاییندستی است که امیدواریم تا پایان زمستان استمرار یابد و بتوانیم سوخت موردنیاز زمستانی را به شکلی مطلوب تامین کنیم.
وی افزود: از ابتدای امسال تا هفتم مهر، بهطور میانگین روزانه ۱۰۹.۶میلیون لیتر نفتگاز در مجموع بخش نیروگاهی و غیرنیروگاهی توزیع شده است که این عدد در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته با ۱۰۳.۸میلیون لیتر، ۵.۶درصد افزایش یافته است.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران درباره توزیع سوخت نیروگاهی ادامه داد: از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا هفتم مهر در مجموع نفت گاز و نفت کوره ۳۹درصد افزایش تحویل سوخت مایع به نیروگاهها داشتیم. ویس کرمی تصریح کرد: نیروگاههای حرارتی جزو صنایع انرژیبر عمده هستند که سوخت عمده آنها گاز طبیعی و سوخت پشتیبان آنها نفت گاز یا نفت کوره است. وی افزود: از ابتدای سال، ذخیرهسازی سوخت مایع در نیروگاهها آغاز میشود، امسال بیش از سال قبل تحویل نفت گاز و نفت کوره به نیروگاهها انجام شده است.
وی گفت: برای تولید پایدار کارخانههای سیمان نیز که هرساله با محدودیت گاز طبیعی مواجه هستند، برنامهریزی مناسب انجام و از تابستان جلسات مختلف با انجمن تولیدکنندگان سیمان و وزارت صمت برگزار و هماهنگیهای لازم در «کارگروه ویژه نفت کوره» در زمینه تسهیل در خرید شده است و شرایط نیز برای ذخیرهسازی سوخت پشتیبان از شهریور برای ایام اوج مصرف زمستانی تسهیل شده است.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی بیان کرد: قیمت سوخت مایع تحویلی به کارخانههای سیمان در موارد محدودیت عرضه گاز، قیمت یارانهای و متناسب با قیمت گاز طبیعی است.
ویسکرمی به ذخیرهسازی مناسب سوخت نفت سفید روستایی از ابتدای شهریور اشاره کرد و گفت: هیچ کمبودی برای تامین سوخت در مناطق روستایی وجود ندارد؛ موجودی ذخایر نفت سفید کشور مناسب است و از فصل تابستان، ذخیرهسازی در مناطق سختگذر انجام شده است و طبق دستورالعملهای اقلیم شرکت ملی گاز، نفت سفید موردنیاز روستاییان به روش الکترونیک توزیع خواهد شد.
وی بیان کرد: حدود ۲میلیون و ۱۰۰هزار خانوار روستایی، شهری و عشایری نفتسفیدسوز داریم که طبق روند هر ساله سوخترسانی به این مناطق در ایام سرد سال انجام خواهد شد.