صنعت خودرو چین

خودروسازان چینی طی مدت کوتاهی پیشرفت چشمگیری داشته‌اند و حتی امروز به تهدیدی برای خودروسازان قدیمی جهان تبدیل شده‌اند.

بااین‌وجود، بسیاری از خودروسازان چینی فعالیت خود را با مونتاژ محصولات خودروسازان بزرگ جهان آغاز کردند. همچنین برخی شرکت‌های چینی، در خودروهایی که از خودروسازان مشهور دنیا گرفته بودند، تغییراتی ایجاد کردند و آن‌ها را با برند خود به بازار فرستادند و این‌گونه بود که برخی خودروهای مشهور، تا سال‌ها پس از خاتمه تولید توسط سازنده اصلی، در چین با نام و نشان متفاوت تولید شدند و به نوعی پایه‌گذار حضور جدی آنها در صنعت خودرو شدند. در ادامه قصد داریم با تعدادی از این خودروها آشنا شویم.

سئات تولدو / چری A11

چری که امروز به یکی از غول‌های خودروسازی چین تبدیل شده است، کار خود را با تولید خودرویی بر اساس سئات تولدو آغاز کرد که A11 نام داشت و در سال ۱۹۹۹ راهی بازار چین شد. در آن زمان، دولت چین با مقررات بسیار سختگیرانه‌ای مانع از ورود خودروسازان جدید به صنعت خودروسازی این کشور می‌شد و به همین دلیل چری مخفیانه طرح‌های تولید نسل اول سئات تولدو را خرید.

برای این خودرو همچنین خط تولید یک پیشرانه ۱.۶ لیتری قدیمی فورد از انگلستان خریداری و به چین منتقل شد. بدین ترتیب، در سال ۱۹۹۹ تولید A11 در چین آغاز شد و مسیر موفقیت چری را پایه‌گذاری کرد زیرا این شرکت در سال ۲۰۰۱ سرانجام توانست مجوز فروش خودرو در سراسر چین را از دولت این کشور دریافت کند. تولید این خودرو در سال ۲۰۰۶ خاتمه یافت و جای خود را به مدل A15 دارد که فیس‌لیفت بزرگی روی A11 محسوب می‌شد. A15 همان خودرویی است که مقطعی در کشورمان هم با نام ویانا تولید و عرضه شد.

نیسان اکسترا / دانگ‌فنگ اوتینگ

نیسان در سال ۱۹۹۹ شاسی‌بلندی به‌نام اکسترا را معرفی کرد که بر اساس پیکاپ ناوارا ساخته شده بود. هرچند این خودرو در درجه اول برای بازار آمریکای‌شمالی در نظر گرفته شده بود ولی در سال ۲۰۰۳، شرکت ژنگژو نیسان (یکی از زیرمجموعه‌های جوینت‌ونچر دانگ‌فنگ-نیسان) تولید نسل اول اکسترا را با نام پالادین در چین آغاز کرد.

پالادین که با نام رونیز در کشور ما هم عرضه شد، در ظاهر با اکسترای بازار آمریکای‌شمالی متفاوت بود زیرا ژنگژو نیسان در قسمت جلوی پالادین از چراغ‌ها، سپر و جلوپنجره فیس‌لیفت سال ۲۰۰۰ ناوارا استفاده کرده بود. درحالی‌که تولید پالادین تا سال ۲۰۱۳ در چین ادامه داشت، در سال ۲۰۰۷ دانگ‌فنگ تولید نسخه‌ای از این خودرو را با برند خوشنام اوتینگ (Oting) آغاز کرد. این خودرو در ظاهر تفاوت‌هایی جزئی با پالادین داشت و با قیمت ارزان‌تری هم عرضه می‌شد. اوتینگ تا سال ۲۰۱۵ روی خط تولید دانگ‌فنگ باقی ماند.

تویوتا کراون مجستا / هونگچی HQ3

پس از خاتمه تولید مشتقات آئودی ۱۰۰ در سال ۲۰۰۵، هونگچی در سال ۲۰۰۶ مدل جدید HQ3 را به‌عنوان جانشین آن معرفی کرد. این خودرو درواقع نسخه ری‌بج‌شده نسل چهارم تویوتا کراون مجستا بود که با تغییراتی در طراحی جلوپنجره روی خط تولید هونگچی رفت. این سدان لوکس در دو مدل با نام‌های HQ300 و HQ430 در چین تولید شد که به ترتیب مجهز به پیشرانه‌های ۳ لیتری V6 و ۴.۳ لیتری V8 تویوتا بودند. تولید هونگچی HQ3 در سال ۲۰۱۰ خاتمه پیدا کرد.

آئودی ۱۰۰ / هونگچی سنچوری استار

شرکت فاو از سال ۱۹۸۸، تولید نسل سوم آئودی ۱۰۰ را در چین برای استفاده‌های دولتی آغاز کرد. این سدان آلمانی لوکس‌ترین و پیشرفته‌ترین خودرو تولید چین در آن سال‌ها محسوب می‌شد و تا اواسط دهه ۹۰، اکثر قطعات آن در چین داخلی‌سازی شدند. برند لوکس هونگچی که متعلق به فاو است نیز در سال ۱۹۸۹ تولید لیموزینی به‌نام CA7225LH را براساس آئودی ۱۰۰ به‌عنوان جایگزین مدل قدیمی CA770 آغاز کرد.

سپس در سال ۱۹۹۶، اولین آئودی ۱۰۰ با برند هونگچی در چین تولید شد و CA7220 نام گرفت. در سال ۲۰۰۰ هم این خودرو فیس‌لیفت بزرگی را تجربه کرد و به‌شدت مدرن‌سازی شد و به سنچوری‌استار تغییرنام داد. هونگچی تا سال ۲۰۰۵ به تولید این خودرو ادامه داد.

مزدا ۳۲۳ / هایما فامیلی

نسل هشتم مزدا ۳۲۳ در سال ۱۹۹۸ معرفی شد و در سال ۲۰۰۳ جای خود را به مدل جدید مزدا ۳ داد. بااین‌حال، شرکت چینی هایما که در آن سال‌ها با مزدا همکاری می‌کرد، در همان سال پایان عمر نسل هشتم ۳۲۳، تولید این سدان سالخورده ژاپنی را با نام فامیلی در چین آغاز کرد.

هایما فامیلی در قسمت جلو و عقب کاملا بازطراحی شده بود تا ظاهر مدرن‌تری پیدا کند. در کنار این مدل، هایما مزدا ۳۲۳ را با همان ظاهر اصلی و با نام هاپین هم تولید می‌کرد که البته بعدا با چراغ‌های جلو و عقب جدیدی فیس‌لیفت شد. سپس در سال ۲۰۰۷، هایما نسل دوم فامیلی را با نام هایما ۳ معرفی کرد که همچنان بر اساس پلت‌فرم نسل هشتم مزدا ۳۲۳ ساخته شده بود ولی حالا از طراحی کاملا جدیدی بهره می‌برد که شباهت زیادی به نسل اول مزدا ۳ داشت.

جیپ چروکی / کیشی BAW

آمریکن‌موتورز که در سال ۱۹۷۰ جیپ را خریده بود، اواخر دهه ۷۰ مذاکراتی را برای تولید و عرضه خودروهای جیپ در چین آغاز کرد که منجر به ایجاد اولین جوینت‌ونچر تولید خودرو در چین در سال ۱۹۸۴ شد. این جوینت‌ونچر در قالب شرکتی به‌نام بیجینگ‌جیپ شکل گرفت و تولید نسل دوم جیپ چروکی را در سال ۱۹۸۵ در چین آغاز کرد. جالب اینکه تولید چروکی به مدت ۲۰ سال بدون تغییر خاصی تا سال ۲۰۰۵ در چین ادامه پیدا کرد.

در این سال، شرکت بیجینگ جیپ به جوینت‌ونچری بین بایک و مرسدس‌بنز تبدیل شد و به بیجینگ‌بنز تغییر نام داد ولی شرکت جدید به‌جای کنار گذاشتند جیپ چروکی، آن را فیس‌لیفت کرد و با تغییراتی در طراحی چراغ‌های جلو و جلوپنجره به همراه ارتقاهای دیگر، با نام جیپ ۲۵۰۰ به بازار فرستاد. از سال ۲۰۱۰ نیز خط تولید این خودرو به شرکت BAW منتقل شد که تازه به تملک بایک درآمده بود. BAW چروکی را با نام کیشی (Qishi به معنای شوالیه در زبان چینی) و پیشرانه‌های چهار سیلندر قدیمی نیسان تولید کرد تا اینکه سرانجام در سال ۲۰۱۴ داستان جیپ چروکی در چین به پایان رسید.

هیوندای سانتافه / هاوتای شنگدافی

شرکت هاوتای‌موتور از طریق جوینت‌ونچری با هیوندای که در سال ۲۰۰۲ ایجاد شده بود، در سال ۲۰۰۶ تولید نسل اول سانتافه را در چین آغاز کرد. این در حالی بود که در همین سال، عمر نسل اول این کراس‌اوور کره‌ای در بازارهای جهانی پایان یافته و جای خود را به نسل دوم داده بود. بااین‌حال، سانتافه قدیمی در چین تازه روی خط تولید رفته بود.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ناشناس IR ۰۷:۴۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۰۵
    0 0
    حاضرم گاری سوار بشم ولی ماشین چینی نخرم

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 11 =

آخرین اخبار