وی در ادامه گفت: البته در سالهای ۸۴ و ۸۵ شرایط اوضاع بدتری داشتیم و نزدیک به ۳۰نفر در هر ۱۰۰هزار نفر کشته میشدند که با اقدامات خوبی این آمار، روند کاهشی به خود گرفت و آهنگ کاهش آن از سال ۹۳ خیلی کم شد، اما از سال ۹۶ مجددا افزایش پیدا کرد. در سال ۹۸ بهدلیل محدودیتهای کرونایی نمودار پایین آمد، اما حالا این آمار روند افزایشی گرفته است.
نقش پررنگ خودروهای شخصی و موتورسیکلتها در تصادفات
رئیس پلیس راهور فراجا اعلام کرد: با وجود کاهش ۶۱۸ نفری تلفات جادهای در نیمهنخست امسال نسبتبه مدت مشابه پارسال، ۱۰هزار و ۹۷ نفر در این مدت در اثر تصادفات جادهای و درونشهری جان باختند.
سردار سیدتیمور حسینی با اعلام آخرین آمار از تلفات ناشیاز تصادفات رانندگی در نیمه نخست امسال، اظهار کرد: کاهش تلفات نتیجه اقدامات موثر پلیس راهور و ارتقای سطح فرهنگ رانندگی در بین کاربران ترافیکی بوده است و امیدواریم این روند کاهشی تا پایان سال ادامه یابد.
وی افزود: در این مدت تصادفات منجر به فوت در حوزه درونشهری با کاهش ۱۸۵ نفر نسبت به سال گذشته همراه بود و در حوزه برونشهری نیز تلفات رانندگی ۴۳۳ نفر کمتر شده است که در مجموع ۶۱۸ نفر کاهش در تلفات این دو حوزه را نشان میدهد.
رئیس پلیس راهور فراجا اظهار کرد: با این حال، تعداد جانباختگان تصادفات به ۱۰هزار و ۹۷ نفر رسیده است که نیاز به توجه بیشتر به ایمنی و رعایت قوانین رانندگی را نشان میدهد.
وی با یادآوری اینکه ۶۲درصد از تصادفات به وسایل نقلیه شخصی اختصاص داشته است، گفت: از این میزان، خودروهای سواری ۲۵درصد، موتورسیکلتها ۲۵درصد، وانتها ۶درصد، کامیونها ۵درصد و وسایل نقلیهعمومی مسافربری یکدرصد سهم داشتهاند.
رئیس پلیس راهور فراجا گفت: این آمار بیانگر نقش پررنگ خودروهای شخصی و موتورسیکلتها در تصادفات است که نیازمند توجه و آموزش بیشتر رانندگان این گروهها است.
عابرانپیاده از قربانیان اصلی تصادفات
سردار حسینی در ادامه اظهار کرد: عابرانپیاده ۱۶درصد از کل تصادفات را شامل میشوند که در مناطق درونشهری سهم آنها به ۲۴درصد میرسد. در حوزه برونشهری نیز ۸درصد از تصادفات به عابران پیاده مربوط میشود.
پلیس راهور ضمن هشدار به رانندگان، بر رعایت حقوق عابران و افزایش توجه به آنها در جادهها تاکید دارد. رئیس پلیس راهور فراجا بیان کرد: بیشترین تصادفات در ساعات ۱۶ تا ۲۰ رخ میدهد که ۲۵درصد از کل تصادفات را شامل میشود. ساعات ۲۰ تا ۲۴ شب با سهم ۲۲ درصدی در رتبه بعدی قرار دارد.
پلیس راهور به رانندگان توصیه میکند با مدیریت زمان سفر و پرهیز از رانندگی در این ساعات، احتمال وقوع حوادث را کاهش دهند.
وی اقدامات پلیس راهور ازجمله نظارتهای گسترده، افزایش تجهیزات کنترلی و ارتقای آگاهی عمومی را عامل اصلی کاهش تلفات دانست و اظهار کرد: پلیس راهور به رانندگان توصیه میکند ضمن رعایت سرعت و سبقت مجاز، به استراحت کافی در سفرهای طولانی توجه کنند و با احترام به حقوق عابران پیاده به کاهش حوادث کمک کنند.
پلیس راهور فراجا ابراز امیدواری کرد با ادامه این اقدامات و ارتقای سطح فرهنگ رانندگی در بین کاربران ترافیکی، این روند کاهشی تا پایان سال حفظ شود و آمار تلفات جادهای کشور به سطح کمتری کاهش یابد.
کاهش ۱۹درصدی تصادفات فوتی در تابستان ۱۴۰۳
پیش از این، رئیس پلیس راهور فراجا اعلام کرده بود برابر گزارشهای اولیه آمار جانباختگان حوادث رانندگی در تابستان امسال کاهش ۱۹درصدی در مقایسه با تابستان سال قبل داشته و در عین حال متاسفانه شمار تصادفات جرحی افزایش ۵۶درصدی داشتهاست. به گفته وی در تابستان ۱۴۰۳، تعداد ۱۲۱ هزار و ۹۶۱ فقره تصادف جرحی به ثبت رسیده که منجر به مصدومیت ۱۴۵هزار و ۵۷۸ تن شدهاست.
این رقم در مقایسه با تابستان ۱۴۰۲ که ۸۷ هزار و ۱۰۵ فقره تصادف جرحی رخ داده و منجر به مصدومیت ۱۰۰هزار و ۲۸۰ نفر شده بود، افزایش ۵۶درصدی در تعداد تصادفات جرحی و ۴۵درصدی در تعداد مصدومان را نشان میدهد.
به گفته این مقام پلیس، این آمار از نظر پلیس نگرانکننده است و اگرچه نشان میدهد با اقدامات انجامشده بسیاری از تصادفاتی که میتوانست منجر به فوت شوند، به مجروحیت بدل شدهاند اما باید اقدامی اساسی با مشارکت تمامی دستگاهها در این حوزه انجام شود.
همچنین بهگفته رئیس پلیس راهور فراجا از نظر درصد کاهش استانهای البرز، ایلام، آذربایجانشرقی، اصفهان و کرمان به ترتیب به ۶۰، ۴۹، ۲۷، ۲۵ و ۲۳درصد بیشترین کاهش در شمار جانباختگان حوادث رانندگی در تابستان را به خود اختصاص دادند. پس از این استانها نیز استانهای بوشهر با ۲۱درصد کاهش، قم با ۱۶درصد کاهش، فارس با ۱۲درصد کاهش و خراسان رضوی با هشت درصد کاهش آمار کشتهشدگان تصادفات در ایران ۱۴۰۳ در رتبههای بعدی قرار دارند.