پورت شارژ تسلا ( NACS )

تسلا با رونمایی از ایستگاه‌های سوپرشارژر و تجهیز امکانات لازم برای استفاده از آن‌ها در خودروهایش، از عبارت «NACS» یا استاندارد شارژ آمریکای‌ شمالی استفاده کرد که در آن زمان کمی اغراق‌ آمیز به نظر می‌ رسید.

با گذشت زمان اما این فناوری بهبود یافت تا اینکه اتحادیه مهندسان خودرویی آمریکا یا «SAE» در بیانیه‌ای رسمی از خودروسازان برقی خواستند امکانات بهره‌وری از این فناوری را در محصولاتشان تعبیه کنند. تسلا همراه با توسعه خودروهای برقی‌، بر فناوری باتری و زیرساخت‌های تامین نیروی لازم برای حرکت این محصولات هم تمرکز کرد.

توسعه استاندارد شارژ آمریکای‌شمالی هم بخشی از ماموریت این شرکت بود. یکی از رقبای NACS در این بخش، استاندارد J۱۷۷۲ به شمار می‌رفت که توسط شرکت‌های دیگر توسعه یافته بود؛ مجموعه‌هایی که به اندازه تسلا به توسعه خودروهای برقی متکی نبودند و از این جهت محصولاتی را توسعه دادند که برخلاف سیستم شارژ تسلا، چندبار به‌کلی به‌روزرسانی شدند.

درحالی‌که سیستم تسلا با دید بازتر خود، زیرساخت‌هایی ماناتر را تولید کرده بود. یکی از مزیت‌های اصلی سیستم شارژ تسلا، دسترسی کامل مجموعه به اطلاعات شارژ به شمار می‌رود. به این ترتیب، اگر مشکلی در سیستم شارژ خانگی کاربر رخ دهد، پروتکل‌های ارتباط دیجیتالی وجود دارند که خطاها را جمع‌آوری می‌کنند و آن‌ها را گزارش‌ می‌دهند.

این ویژگی در شارژرهای J۱۷۷۲ وجود نداشت و مالک را مجبور به مراجعه حضوری به نمایندگی شارژر می‌کرد؛ بنابراین هزینه‌های اضافه‌ای برای کاربران رقم می‌خورد. مدیریت بزرگراه‌های فدرال آمریکا با توسعه فهرستی از خطاها و ارورهای سیستمی محتمل در شارژرها، امکان ارتباط میان آن‌ها را فراهم کرده است که دردسترس سیستم شارژرهای تسلا هم قرار دارد و به آن‌ها کمک می‌کند.

برای نمونه اگر مشکلی در هر یک از بخش‌های شارژر ثابت باشد، آن را تشخیص داده و گزارش خواهد کرد. در بسیاری از نقاط دنیا، شارژ سطح ۲ تنها از طریق یک سوکت انجام می‌شود و مالک خودرو را مجبور به استفاده از کابل شخصی‌ می‌کند.

پس از اتصال، یک قفل میان سیستم شارژ و خودرو برقرار می‌شود که از دزدی جلوگیری می‌کند. این ویژگی به ساده‌تر شدن سیستم‌های شارژر ثابت کمک خواهد کرد. سیستم شارژ تسلا از این دسته شارژرها هم پشتیبانی می‌کند. اگر سیستم خنک‌کار مناسب موجود باشد، سیستم شارژر تسلا امکان شارژ ۱,۰۰۰ ولتی خودرو را با جریان ۹۰۰ آمپری هم می‌دهد.

اگر هر دو سمت شارژر و خودرو خنک‌کار داشته باشند، این فناوری از ۱,۰۰۰ آمپر هم پشتیبانی خواهد کرد اما متاسفانه هنوز هیچ خودرو تولیدانبوه از خنک‌کار سیستم شارژ خودرو استفاده نمی‌کند؛ بنابراین سیستم تسلا برای آینده هم آماده است.

یکی از اصلی‌ترین ویژگی‌های سیستم شارژ تسلا، سازگاری بالا با سیستم‌های برق خانگی ۲۰۸ تا ۲۴۰ ولتی و برق ۲۷۷ ولتی مجموعه‌های تجاری به شمار می‌رود. به این ترتیب شرکت‌هایی که می‌خواهند یک ایستگاه شارژ ساده را برای کارمندانشان فراهم کنند، نیازی به هزینه اضافه روی مبدل ندارند؛ تبدیل ولتاژ در طی مسیر شارژر انجام خواهد شد.

SAE تخمین می‌زند که هزینه نصب ایستگاه‌های شارژ ساختمانی برای مراکز درصورت استفاده از استانداردهایی چون J۱۷۷۲ دو برابر هزینه لازم برای نصب J۳۴۰۰ تسلا خواهد بود.

استاندارد شارژ J۳۴۰۰ تسلا برای سازگاری با شارژرهای بین‌المللی ۴۸۰ولتی سه فاز AC، دو پین اضافه هم دارد که می‌تواند باعث کاهش هزینه برای مشتریان و مالکان خودروهای برقی شود.

پروتکل NACS تسلا استفاده از شارژ AC را برای مراکز، دفاتر و شرکت‌ها ارزان‌تر و راحت‌تر می‌کند و اجازه می‌دهد گستره وسیعی از وسایل‌نقلیه از سیستم شارژر عمومی بهره‌مند شوند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 6 =