همچنین روز دوشنبه در گروه خودرویی طی ۱۹ هزار نوبت معاملاتی ۸۲۲میلیون سهم به ارزش ۲۳۸ میلیارد تومان معامله شد که نسبتبه روز یکشنبه با رشد روبهرو بود. ارزش روز بازار گروه خودرویی تا پایان معاملات روز دوشنبه بالغبر ۱۹۸هزار میلیارد تومان شد.
بورس همچنان نزولی
روز دوشنبه و درخلال معاملات بازار سهام شاخص کل بورس با کاهش ۱۴.۸۴۱واحدی در محدوده دومیلیون و ۱۷هزار واحد قرار گرفت. شاخصکل هموزن نیز با کاهش ۴.۶۲۶واحدی در محدوده ۶۵۹ هزار واحد ایستاد. در این بازار نیز ۹.۱میلیارد ورقه سهم به ارزش بیشاز ۵.۷ هزار میلیارد تومان معامله شد.
شاخص فرابورس نیز با افت ۱۳۳واحدی در محدوده ۲۰هزار واحد قرار گرفت. در فرابورس نیز ۱۴میلیارد ورقه اوراق بهادار به ارزش بیشاز ۴.۷هزار میلیارد تومان دادوستد شد. این درحالی است که قرار گرفتن «شامخ» (شاخص مدیران خرید) در کف ۴۴ماهه نشان میدهد اقتصاد در رکود قرار دارد.
به همین دلیل نگهداشتن نرخ بهره در سطح کنونی سیاست درستی نیست. در این رابطه، مجموعه اقدامات انجامشده در زمینه کاهش نرخ بهره بدون ریسک و موثر و به نفع اقتصاد و بازار سرمایه است.
از سوی دیگر شاهد کاهش فاصله نرخ ارز نیمایی با نرخ غیررسمی هستیم که میتواند محرک خوبی برای بازار سرمایه باشد. البته سیاستهای ارزی به عنوان یکی از مهمترین عوامل اثرگذار بر بازار سرمایه قلمداد میشوند.
در این رابطه تعیین سیاست مناسب برای کنترل نرخ ارز، اصلیترین فاکتورهای پیشبینیپذیر کردن روند نرخ ارز و سمتوسوی قیمتی آن است. سیاست مدیریت شناور نرخ ارز ازجمله سیاستهای ارزی موردقبول اکثر اقتصاددانان و فعالان اقتصادی بوده و اکنون شاهد ردپای بهکارگیری نظام مدیریت شناور نرخ ارز در لایحه بودجه ۱۴۰۴ هستیم.
نتیجه استفاده حداکثری از پتانسیل سیاست مذکور، علاوه بر مدیریت بهتر نوسانات غیرعادی نرخ ارز در بازار آزاد، سیاستهای تثبیت اقتصادی را به شکل هدفمند و با رویکرد به حداقل رساندن عدمالنفع صنایع بورسی به ویژه صنایع صادرات محور به همراه دارد.
بازار سرمایه با ایجاد امکانات و راهکارهای جدید در ابزارهای نوین مالی و ظرفیتهای موجود میتواند کمککننده به دولت در تنگناهای مالی بودجه سال آینده هم باشد.