ابراهیم دوست‌زاده عضوانجمن صنایع همگن قطعه‌سازان

سیاست‌های ارزی دولت در سال‌های اخیر و تاثیر آن بر توسعه صنعت قطعه‌ از اهمیت بسزایی برخوردار است. در این رابطه ابراهیم دوست زاده، عضو انجمن صنایع همگن و قطعه‌سازان خودرو کشور به بیان نظرات خود پرداخته است.

ممنوعیت ثبت‌سفارش واردات برای قطعه‌سازان چه مشکلاتی به وجود آورده است؟

ممنوعیت ثبت‌سفارش ماشین‌آلات قطعه‌سازی در یک‌سال گذشته به ویژه در بخش‌هایی که فاقد تکنولوژی و سازندگان مربوطه هستیم، برای تولیدکننده‌ای که به‌دنبال ایجاد کسب‌وکار جدید است و یا تولیدکنندگان قدیمی که قصد نوسازی ماشین‌آلات برای ارتقای کیفیت محصولات خود را دارند، مشکل بزرگی محسوب می‌شود.

راهکار حل این مساله چیست؟

راهکار موثر برای کاهش وابستگی قطعه‌سازی به ارزهای خارجی آزادسازی واردات ماشین‌آلات، تک‌نرخی شدن نرخ ارز، بهبود روابط با کشورهای صاحب‌سبک و صاحب تکنولوژی و بها دادن به متخصصان در پارک‌های علم و فناوری، دانشگاه‌ها یا موسسات پژوهشی است. هدایت پروژه‌های پژوهش‌محور در دانشگاه ها و اجرای آن می‌تواند صنعت قطعه را از وابستگی ارزی نجات دهد.

دولت در قبال صنعت خودرو و قطعه‌سازی چه اقداماتی باید انجام دهد؟

دولت باید دست از تصدی‌گری برداشته و به سمت ظرفیت‌سازی و نظارت بر صنعت خودروسازی حرکت کند. استفاده از پلت‌فرم‌های مشترک در خودروسازی به رشد تیراژ تولید و در نتیجه توجیه‌ اقتصادی سرمایه‌گذاری در حوزه تولید قطعات کمک شایانی خواهد کرد. ازسوی‌دیگر تفاوت نرخ ارز برای تولیدکنندگان و واردکنندگان، صادرات قطعات را با مشکل مواجه کرده و قطعه‌سازان به‌واسطه اختلاف نرخ ارز بازار متشکل و نرخ آزاد که گاه به ۲۵درصد می‌رسد، از سرمایه‌گذاری امتناع می‌کنند.

این وضعیت منجر به رقابت ناسالم بین تولیدکنندگانی که هزینه‌های تولید آن‌ها با نرخ ارز آزاد محاسبه شده و واردکنندگانی که به عنوان دلال، قطعات را با ارز نیمایی یا متشکل تهیه می‌کنند؛ شده است. در حالی که تولیدکننده داخلی که با ارز آزاد ملزومات تولید را خریداری می‌کند، ناچار است تولید خود را با قیمتی بالاتر به بازار عرضه کند و واردکنندگان نیز قطعات را با نرخ ارز پایین‌تر به فروش رسانده و عملا امکان رقابت بین تولیدکننده داخل و واردکننده از بین خواهد رفت.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 1 =