کد خبر: 251792
تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۶
تولیدکنندگان باتری در اروپا

   سهم بازار جهانی باتری‌های لیتیومی برقی و باتری‌های لیتیومی ذخیره‌ساز انرژی به‌طور قابل‌توجهی افزایش یافته است.

طبق داده‌های منتشرشده توسط S&P Global Market Intelligence، چین از نظر ظرفیت تولید بر بازار جهانی باتری لیتیوم‌-یونی تسلط دارد. ظرفیت تولید باتری لیتیوم-یون در چین ۷۷ درصد از کل جهان را شامل می‌شود و پس از آن ایالات‌متحده با حدود ۹ درصد ظرفیت تولید این نوع باتری قرار دارد.

طبق اطلاعات S&P Global Market Intelligence، چین همچنان کشور پیشرو در تولید باتری‌های لیتیوم-یونی در جهان خواهد بود. این کشور قصد دارد در سال ۲۰۲۵ با سرمایه‌گذاری برنامه‌ریزی‌شده در اروپا به‌ذخیره‌سازی انرژی اقدام کند که به‌همین ‌دلیل انتظار می‌رود این ظرفیت به‌طور قابل‌توجهی افزایش یابد.

بر این اساس در سال ۲۰۲۵، اروپا به‌دومین منطقه بزرگ تولید باتری لیتیوم-یون در جهان تبدیل خواهد شد که حدود ۲۵ درصد از تولید جهانی را در این بخش به‌خود اختصاص می‌دهد.

شرکت‌های پیشرو باتری لیتیومی LG Chem، Panasonic و CATL در کل ۷۰ درصد سهم بازار را در اختیار دارند. از منظر سهم‌خواهی و گسترش بازار، تولیدکنندگان پیشرو باتری لیتیوم-یونی در جهان (CATL، LG Chem، Panasonic) چشم‌انداز رقابتی قابل‌توجهی دارند. البته باید در میان پنج تولیدکننده برتر جهانی باتری لیتیوم-یونی به دو شرکت چینی CATL و BYD نیز اشاره کرد.

البته باید به این موضوع اشاره کرد که شرکت چینی CATL هفت‌سال متوالی بزرگ‌ترین تولیدکننده باتری جهان شناخته شده است. پیشتازی چینی‌ها در بخش تولید باتری سبب شد آمریکایی‌ها هم به‌همکاری با CATL علاقه‌مند شوند.

از این رو در آینده نزدیک مرکز تولید باتری LFP با همکاری مشترک جنرال‌موتورز و CATL در آمریکای‌شمالی ساخته خواهد شد. جنرال‌موتورز نیز از طریق اتحاد خود با سایک، همکاری موازی دیگری را برای تولید باتری لیتیوم آهن فسفات جدیدی با نام ۶C آغاز کرده است. سایک، جنرال‌موتورز و CATL وعده داده‌اند که باتری جدید آن‌ها در سال ۲۰۲۵ وارد مرحله عملیاتی شود.

از این رو پیش‌بینی می‌شود تعداد کارخانه‌های جهانی تولید باتری لیتیومی به‌سرعت رشد کند. درواقع داده‌ها نشان می‌دهند تعداد کارخانه‌های تولید باتری‌های لیتیوم-یون در مراحل مختلف برنامه‌ریزی و ساخت نسبت ‌به‌سال قبل همچنان رو به‌افزایش است و البته ناگفته پیداست در میان آن‌ها، بیشتر کارخانه‌ها در چین مستقر هستند.

بازار باتری‌های لیتیومی شامل باتری‌های لیتیومیِ برقی، باتری‌های لیتیومیِ ذخیره انرژی و باتری‌های لیتیومیِ مصرف‌کننده است. این نوع باتری در وسایل نقلیه انرژی‌جدید استفاده می‌شود و زمینه کاربرد آن، ذخیره انرژی در سیستم قدرت است.

داده‌های جهانی تولید باتری لیتیومی نشان می‌دهند تولید باتری لیتیومیِ قدرتی به ۷۰.۸ درصد رسیده و بیشترین سهم را به‌خود اختصاص داده است.

دومین مورد باتری‌های لیتیومیِ مصرف‌کننده با سهم بازار ۲۲.۲ درصد بوده و البته سهم بازار باتری‌های ذخیره‌انرژی تنها ۷ درصد است. درعین حال با پیشنهاد استراتژی «خنثی‌سازی کربن»، شرکت‌های جهانی تولید باتری لیتیومی ظرفیت خطوط تولید خود را بر باتری‌های ذخیره‌انرژی متمرکز می‌کنند. زیرا هم توسعه وسایل نقلیه انرژی جدید و هم بازار ذخیره انرژی منجر به‌بهبود بیشتر باتری‌های لیتیومی ذخیره‌انرژی خواهد شد.

بازار جهانی باتری‌های لیتیومی عمدتا در چین توزیع شده که برابر با ۷۷ درصد است. ایالات‌متحده در رتبه دوم قرار دارد و اروپا هم به‌سرعت درحال گسترش سهم خود است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 2 =