بورس خودرو

روز چهارشنبه  و در جریان دادوستدهای گروه خودرویی در بازار سهام، نمادهای این صنعت بورسی روند مثبتی را طی کردند.

نمادهای ایران‌خودرو، ایران‌خودرودیزل، سایپا، سایپادیزل، پارس‌خودرو، کرمان‌خودرو، گسترش سرمایه‌گذاری ایران‌خودرو و بهمن‌دیزل مثبت شدند و در مقابل نمادهای زامیاد و گروه بهمن منفی خوردند. ازسوی‌دیگر روز چهارشنبه در گروه خودرویی طی ۶۰هزار نوبت معاملاتی۲.۷میلیارد سهم به‌ارزش ۹۹۴میلیارد تومان معامله شد که نسبت‌به روز سه‌شنبه با افت روبه‌رو بود. ارزش روز بازار گروه خودرویی نیز تا پایان معاملات روز چهارشنبه بالغ‌بر ۲۸۴ هزار میلیارد تومان شد.

بورس همچنان در کانال صعودی

همچنین روز ‌چهارشنبه و در معاملات بازار سهام شاخص‌کل بورس با رشد ۱۲.۳۹۹واحدی در محدوده دومیلیون و ۵۰۱هزار واحد قرار گرفت. شاخص‌کل هم‌وزن نیز با رشد ۶.۲۳۸ هزار واحدی در محدوده ۸۰۲ هزار واحد ایستاد. در این بازار نیز ۲۲.۸میلیارد ورقه سهم به ارزش بیش‌از ۱۴هزار میلیارد تومان معامله شد. شاخص فرابورس هم با رشد ۱۷۶واحدی در محدوده ۲۴هزار واحد قرار گرفت.

در فرابورس نیز ۸.۷ میلیارد ورقه اوراق بهادار به ارزش بیش‌از ۱۲.۶هزار میلیارد تومان دادوستد شد. بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت خوش درخشید و توانست صدرنشین بازارهای مالی شود. البته این روند صعودی شاخص کل بورس متاثر از حمایت عملی و کلامی دولتمردان بود و از طرفی هم ریسک‌های غیراقتصادی کاهش یافت.

هفته گذشته وزیر اقتصاد حمایت قاطع خود از بازار سرمایه را اعلام کرد که البته این حمایت در تداوم وضعیت خوب بازار بسیار تاثیرگذار بود. همچنین تداوم ارزش معاملات خرد بالای ۱۰هزار میلیارد تومان در این هفته نشان از بازگشت اعتماد به بورس دارد.

از نظر بنیادی مواردی نظیر افزایش نرخ دلار نیمایی، کاهش تنش‌های سیاسی و اخبار مربوط به تجدید ارزیابی شرکت‌های خودروساز ازجمله مهم‌ترین اتفاقات مثبت بر بازار سهام بودند که منجر به رشد شاخص‌ها شده است.

گروه خودرویی به عنوان لیدر سنتی بازار سهام این روزها وضعیت خوبی دارد و اخبار افزایش سرمایه دو خودروساز بزرگ به نوعی محرک و عامل رشد اخیر بازار سهام قلمداد می‌شود. این درحالی است که طی روزهای آینده، تشکیل صف‌های فروش قابل‌توجه دور از ذهن است و همچنان اخبار مثبت در حوزه تجدید ارزیابی، خروج تدریجی از قیمت‌گذاری دستوری و نزدیک شدن به مقطع زمانی آغاز رسمی بازار توافقی ارز می‌تواند عامل صعودکننده بازار باشد و خریداران را نسبت‌به نگهداشتن سهام اقناع کند.

در این مقطع زمانی صرفا ریسک سیستماتیک می‌تواند به‌عنوان عامل عدم اطمینان مطرح باشد و ریسک بنیادی خاصی مطرح نیست.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 3 =