نمادهای ایرانخودرو، سایپا، پارسخودرو، گروه بهمن، کرمانخودرو، گسترش سرمایهگذاری ایرانخودرو، بهمندیزل و زامیاد منفی و گاه صف فروش هم شدند اما درمقابل نمادهای ایرانخودرودیزل و سایپا دیزل روند مثبتی را طی کردند. ازسویدیگر روز شنبه در گروه خودرویی طی ۳۹هزار نوبت معاملاتی۲.۴میلیارد سهم به ارزش ۷۸۸میلیارد تومان معامله شد که نسبتبه روز چهارشنبه با افت روبهرو بود. ارزش روز بازار گروه خودرویی تا پایان معاملات روز شنبه هم بالغبر ۲۷۶ هزار میلیارد تومان شد.
بورس نزولی شد
روز شنبه و طی دادوستدهای بازار سهام شاخص کل بورس با افت ۳۳واحدی در محدوده دومیلیون و ۴۶۸هزار واحد قرار گرفت. شاخصکل هموزن نیز با افت ۷ هزار واحدی در محدوده ۷۹۴ هزار واحد ایستاد. در این بازار نیز ۲۶.۹ میلیارد ورقه سهم به ارزش بیشاز ۱۶.۶ هزار میلیارد تومان معامله شد. شاخص فرابورس نیز با افت ۵۸واحدی در محدوده ۲۴ هزار واحد قرار گرفت.
در فرابورس نیز ۱۱.۵میلیارد ورقه اوراق بهادار به ارزش بیشاز ۱۱.۳ هزار میلیارد تومان دادوستد شد. بورس تهران در جریان معاملات هفته گذشته با افزایش ۵درصدی متوسط ارزش معاملات خرد و ورود هزار و ۹۱ میلیارد تومانی جریان پول حقیقی به سهام مواجه بود.
در این هفته تراز شاخص کل ۳.۱۲درصد افزایش داشت و تراز شاخص هموزن بورس تهران نیز ۴.۶۳درصد بالاتر از سطح انتهایی هفته ابتدایی آذرماه ایستاد. این درحالی است که با حمایت دولت از بازار سهام در چند ماه گذشته و کاهش چالش در این بازار، منجر به صعود بورس شده است.
همچنین افزایش حجم و تعداد معاملات از آبانماه تاکنون و ورود سرمایه به بورس از نشانههای ابتدایی بازگشت رونق و اعتماد به این بازار است. حالا مقاومت ۲.۵میلیون واحدی تبدیل به حمایت شده و در صورتی که روند حمایت حقیقیها از بازار ادامه داشته باشد، میتوان امیدوار به شکسته شدن سقف تاریخی بورس بود.
ازسویدیگر، دادههای مرکز مبادله طلا و ارز ایران نشان میدهند روز گذشته (شنبه، ۱۷ آذرماه) نرخ دلار نیما از مرز ۵۳هزار و ۱۳۹تومان عبور کرد تا فاصله نرخ دلار نیما و آزاد همچنان کاهش یابد. در این رابطه،کاهش فاصله دلار نیما و آزاد ازجمله وعدههای مهم وزیر اقتصاد و دارایی و یکی از خواستههای مهم فعالان بازار سرمایه بوده است.