حال در این زمینه محمدتقی زردوز رئیس هیئت مدیره قطعه سازان و مجموعهسازان موتورسیکلت کشوربه تشریح آخرین وضعیت تولید این محصول پرداخته است.
چه اقداماتی برای ایجاد سازوکارهای لازم برای افزایش سهم داخلیسازی در صنعت موتورسیکلت انجام شده است؟
متاسفانه طی سالهای گذشته عمده نیاز بازار موتورسیکلت در کشور وارد شده، اما اکنون باتوجه به شرایطی که در بومیسازی و داخلیسازی قطعات موردنیاز موتورسیکلت پیش آمده، الزامی را برای صنعت ایجاد میکند که آنچه در داخل قابل تولید است، دیگر واردات نشود.
هماکنون در زمینه انرژی، نیروی کار، حقوق و دستمزد و مواد اولیه پلاستیک و پلیمر و حتی آلومینیوم مزیت رقابتی در مقایسه با چین داریم و اگر از این مزیتهای رقابتی بتوانیم بهدرستی استفاده کنیم، بهخوبی میتوانیم در بسیاری از قطعات با کشورهای مدعی این صنعت رقابت کرده و درنهایت صنعتموتور را از وابستگی به واردات و ارزبری خارج کنیم. البته بیشاز ۹۵درصد قطعات موردنیاز موتورسیکلتها در داخل قابلساخت است، سیاست دستیابی به عمق داخلیسازی در این صنعت هم اکنون در کشور شکل گرفته، به طوری که در این زمینه تفاهمنامهای با هدف داخلیسازی قطعات موتورسیکلت و تقویت آن میان وزارت صمت، انجمن تولیدکنندگان موتورسیکلت و انجمن تولید قطعهسازان منعقد شده است.
میزان داخلیسازیها چقدر است؟
درحالحاضر بومیسازی در این صنعت، بین 10 تا 50درصد است و امیدواریم در گامهای بعدی و آغاز داخلیسازی ۴ پلتفرم بنزینی CDI، باکسر، ایروکس و کلیک و یک پلتفرم برقی که در آینده استارت آن زده میشود؛ به سهم داخلیسازی حدود ۶۵درصدی در این صنعت دست یابیم.
آیا برای تولید انجین نیز در کشور برنامهای وجود دارد؟
بله، تولید صددرصدی انجین برنامهریزی شده و ABS و CBS نیز آخرین قطعاتی هستند که باید داخلیسازی آنها به جریان بیفتد.