تولید باتری خودرو در آلمان

با رشد روزافزون صنعت خودروهای برقی و تلاش جهانی برای کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی، کشورهای جنوب شرق آسیا نیز به‌دنبال کسب جایگاه برجسته‌ای در این بخش از بازار جهانی هستند.

کشورهای جنوب‌شرقی آسیا به‌عنوان پیشگامان این تغییر، استراتژی‌های متفاوتی را برای پرچم‌داری در تولید و توسعه خودروهای برقی به‌کار گرفته‌اند. در این میان، تایلند و اندونزی به‌عنوان دو قطب مهم تولید خودرو در منطقه، رویکردهای متفاوتی برای ورود به‌عرصه تولید خودروهای برقی دارند. این دو کشور با بهره‌گیری از منابع و مزایای طبیعی خود، تلاش می‌کنند جایگاه خود را در این تغییر تثبیت کنند و از مزیت رقابتی ویژه‌ای برخوردار شوند.

تایلند که از دیرباز یکی از قطب‌های تولید خودرو در آسیا محسوب می‌شود، در مواجهه با تغییرات سریع بازار، رویکردی محتاطانه‌تر را اتخاذ کرده است. این کشور همچنان به‌دنبال حفظ موقعیت خود در صنعت‌خودرو است و از همکاری با خودروسازان بین‌المللی به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین راهبردها بهره می‌گیرد.

تایلند، به‌ویژه با همکاری شرکت‌های مطرح خارجی مانند تویوتا و هوندا، زیرساخت‌ها و شبکه‌های تولیدی خود را تقویت کرده است. این کشور تلاش می‌کند از طریق ارتقای فناوری‌های موجود، انتقال دانش و تکنولوژی و توسعه تدریجی زیرساخت‌ها، به‌صورت پیوسته وارد بازار خودروهای برقی شود.

اما فشارهای رقابتی از سوی چین که به‌سرعت در حوزه تولید خودروهای برقی پیشرفت کرده‌، سبب شده است تایلند در سیاست‌های خود تجدیدنظر کند. این فشارها به‌خصوص از سوی تولیدکنندگان چینی نشان می‌دهد این کشور نمی‌تواند به‌تولیدات سنتی و همکاری‌های بین‌المللی اکتفا کند؛ بنابراین باید با سرعت بیشتری به‌سمت تولید خودروهای برقی گام بردارد.

دولت تایلند در راستای این تغییر، سیاست‌های حمایتی جدیدی از جمله معافیت‌های مالیاتی و مشوق‌های مالی برای سرمایه‌گذاری در حوزه فناوری‌های نوین را به‌کار گرفته تا از این طریق تولیدکنندگان داخلی و بین‌المللی را به‌سرمایه‌گذاری بیشتر در حوزه خودروهای برقی ترغیب کند.

رویکردهای متفاوت کشورهای این بخش نشان می‌دهند سیاست‌های صنعتی و زیرساختی می‌توانند به‌شکل قابل‌توجهی موقعیت رقابتی یک کشور را در عرصه جهانی تغییر دهند. به‌عنوان ‌مثال با رویکرد همکاری‌های بین‌المللی و ارتقای تدریجی زیرساخت‌ها و همچنین با تمرکز بر منابع طبیعی و ایجاد زنجیره‌تامین کامل باتری به‌دنبال استفاده از فرصت‌های جدید صنعت خودروهای برقی برای افزایش سهم خود در این بازار هستند. البته نباید فراموش کرد حدود ۹۰ درصد باتری خودروهای برقی در آسیا تولید می‌شود و از آن‌جا که خودروسازان جهانی به‌سمت تولید خودروهای برقی در ‌حال حرکت هستند،‌ پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال ۲۰۲۴ به‌حدود ۶۰۰ گیگاوات-ساعت باتری خودروهای برقی نیاز باشد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 3 =